Şimdi Ara

SsangYong Rexton

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
11.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce bu SsangYong'lar nasıldır?.Mercedes parçalarını kullandıklarını duydum..Aralarından Rexton hoşuma gitti..Sizce bu para bu SUV araca verilir mi?
    KIA Sorento almak daha mantıklı mı?
    Yorumlarınızı bekliyorum..

KIA Sorento vs. SsangYong Rexton II
    SSANGYONG REXTON
    GENİŞLİK:1870
    UZUNLUK:4720
    YÜKSEKLİK:1830
    AKS AÇIKLIĞI:2820
    MOTOR :2,7 LXDI
    Silindir Hacmi (cc) :2696
    Çap x strok (mm) :86,2x92,4
    Maksimum Güç (ps/dev/dak) :165 / 4000
    Maksimum Tork (kg.m/dev/dak) :340 / 2400
    KIA SORENTO
    GENİŞLİK:1865
    UZUNLUK:4590
    YÜKSEKLİK:1730
    AKS AÇIKLIĞI:2710
    MOTOR :2,5 CRDI
    Silindir Hacmi (cc) :2497
    Çap x strok (mm) :91 x 96
    Maksimum Güç (ps/dev/dak) :170 / 3800
    Maksimum Tork (kg.m/dev/dak) :40 / 2,000
     SsangYong Rexton
     SsangYong Rexton

Saygılar...

• Bu koreli üretici eskiden mercedes benz çatısı altındaki motor gamlarını musso ve korando modellerinde kullanıyordu.
    Bir dönem ülkemizde parladılar ancak kısa vadede bu parlayış sanırım distrübütör firma yüzünden bitti.
    Ancak halen eski musso modellerini arada bir de olsa yollarda görebiliyoruz.
    Sorunuza gelince,bu marka sanırım şu an mercedes benz desteğini kullanmamakta.
    Ancak bu bir eski puan da sayılmaz.Nedeni ise artık dünyada içten yanmalı verimli benzinli ve dizel motor üretimi zor birşey olarak kabul edilmiyor.
    Hyundai'nin başarılarını buna örnek olarak gösterebiliriz.
    Yada şase yapmayı doğru düzgün beceremeyen çinli otomobil üreticilerinin hafif tıkırdayarak da çalışsa verimli olarak çalışabilen benzinli motorları şu an mevcut.
    Tercih konusuna gelince.Sorento ülkemizde kendine yatsınamayacak bir yer edindi.
    Önümüzdeki yıllar için ikinci el değeri ve bundan 10 yıl sonrası için konuştuğumuzda, bir sanayi ustasının elinde sökülüp takıldığında
    rahat işlem yapılabilmesi açısından rahat bir ürün.
    Ayrıca önümüzdeki yıllarda yan sanayi yedek parça temini ve stoğu konusunda da sorentonun pek sorun yaşatacağını zannetmiyorum.
    Ancak SY modelleri için aklımda bazı sorular var.Bahsettiğim kriterlerde gelecek 10 yılda ne gibi değişimler olur bunu kestirebilmek biraz zor.
    Yine de her gün en az 3-4 SY görüyorum yollarda.
    Ayrıca sorunsuzluk ve güvenilirlik kriterlerinde de yadsınamayacak bir firma bence SY.
    Yine de en mantıklı tercih,iki aracı test edip ona göre davranmanız.Ve donanımlarını kıyaslamanız.
    Ancak ben şu an bu sınıfta kısıtlı bütçeyle araç almak istesem Sorentoya yönelirim.

• Ankarada SY bayisinde 2700 Mercedes motoru kullanıldığı söylendi SangYonglarda
    Ama teknik servis ve parçaya gelince Kia daha avantajlı dediğin gibi...
    Fakat biraz daha yoruma ihtiyacım var..
    en yakın zamandada iki aracıda test edeceğim
    görüntü olarak sy rexton daha hoş geliyor bana..

Edit:Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wait... -- 7 Temmuz 2008; 18:37:42 >
  • şanzıman hala mercedes şanzımanı, ama motor değil.
  • yok ben motorunda mercedesle ortak oldugunu biliyorum.aslında güzel araclar kullanmadım ama yinede sorento X force derim ben...
  • Sorento ile kıyaslamışsınız ama bana kalırsa Rexton bir üst sınıf gibi duruyor.

Bunların fiyatları aynı mı? Rexton için al veya alma diyemem çünkü markayı hiç tanımıyorum ama Sorento alma diyebilirim. Doğan-Şahin tayfasından parayı bulan Sorento alır oldu. Tam "ama para bende" arabası.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oflazca

Sorento ile kıyaslamışsınız ama bana kalırsa Rexton bir üst sınıf gibi duruyor.

Bunların fiyatları aynı mı? Rexton için al veya alma diyemem çünkü markayı hiç tanımıyorum ama Sorento alma diyebilirim. Doğan-Şahin tayfasından parayı bulan Sorento alır oldu. Tam "ama para bende" arabası.

senin gibi düsünenler yüzünden o hale geldi bu arac...

SsangYong Rexton

ya gayet güzel arac fiyatıda cok uygun ne alıp veremediginiz var anlamadım.

Kia Sorento , 15.000’i Aşan Araç Parkı ile Sınıfının Lideri

Bir tarafta pazara her geçen gün eklenen yeni markalar, gittikçe artan bir rekabet ortamı, diğer yanda bu zorlu pazar şartlarında son 5 yılın 4x4 segmentinde en çok satan ünvanını büyük bir başarıyla taşıyan bir model…. 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2008 yılı ilk 5 ayında SUV segmentinin lideri Kia Sorento, 2002 yılı Eylül ayında başladığı Türkiye macerasında 15,000’i aşan bir araç parkıyla ulaşılması çok zor bir başarıya imza attı.

2002 yılında ülkemizde satışa sunulduğunda pazarda gördüğü yoğun ilgiden dolayı ikinci eli, sıfırından daha yüksek bir değere alıcı bulan belki de tek araç olan Kia Sorento, o günden bugüne kadar popüleritesini hiç kaybetmedi.

2006 yılının Eylül ayında yenilenen yüzü ile satışı devam eden Sorento, 2.5 litrelik Değişken Geometreli Turboşarjlı CRDI motoru ile 3.800 dev/dak’ta 170 Ps güç ve 2.000 dev/dak’ta 40.0 kg.m tork üreterek göz alıcı bir performans sağlıyor.

Sınıfının en güçlü motor gücüne sahip olan Sorento X-Force’un sürücünün hızlı ve hassas vites değişimleri yapabilmesine olanak veren 5-vitesli tiptronic şanzımanı, kesintisiz vites değişimi sağlarken, yakıt ekonomisini de en üst seviyeye çıkarıyor.

Sorento X-Force, Türkiye’de sadece Prestige donanım paketi ile satışa sunuluyor. Bir SUV kullanıcısının tüm ihtiyaçlarına cevap verebilmenin ötesinde, sınıfında benzeri olmayan özellikleri ile Prestige paketi, standart aksesuar olarak sunulan Mobil Multimedya Ünitesi gibi aksesuarlarla, bir arazi aracında sahip olunabilecek lüksten çok daha fazlasını vaat ediyor. Mobil Multimedya Ünitesi, TV/DVD oynatıcı, CD- MP3 Çalar, 6.5” LCD Monitör, Bluetoothlu entegre navigasyon sistemi, sürücü ve yolcu kafalıklarında bulunan entegre DVD oynatıcı ve ekranından oluşuyor. Multimedya ünitesinde yer alan entegre Bluetoothlu GPS navigasyon sistemi sayesinde Sorento kullanıcıları, kaybolmadan, adres aramadan diledikleri yere kolayca ulaşabiliyor. Ön koltukta oturan yolcu müzik keyfi yaşarken, arka koltuktaki yolcular özellikle uzun yolculuklarda keyiflerince DVD seyredebiliyorlar. Sorento X-Force tüm bu özellikleri ile keyifli bir yolculuk ve aynı araç içerisinde farklı kişisel alanlar yaratabilme imkanı sunuyor.

Alıntıdır...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KİA SORENTO
    8 yıl önce açıldı
    SsangYong Korando
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doğana Şahine binip parayı bulan ne kadar çok insan varmış ya

İkisi arasında tabiki sorento.Özellikle x-force tan sonra baya derlenip toplandı.Ayrıca ssang yyong ta Mercedes motoru yok diye biliyorum çünkü satış temsilcileride emin değildi bu konuda.Fakat şanzıman Mercedes.
  • Kia sorento daha mantıklı ikisi arasında...
  • bugün bizim sokakta bir rexton gördüm sorentodan çok daha şahşalı bir araba çok büyük gerçekten ben beğendim şahsen
  • Rexton'a alsanız,3 veya 4 sene sonra kime satacaksınız??
    Ölü fiyata gider.
  • quote:

Bu yorumla kişiliğin belli oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haketmedim

quote:

Bu yorumla kişiliğin belli oluyor.

Çok mu belli oldu
  • Herkes kendine göre yorumunu yapıyor.Sağolun..
    @oflazca'ya biraz katılıyorum...
    Şahin-Doğan takımından parayı bulan demeyelimde,Sorento'lar Şahin-Doğan gibi olmaya başladı,başını nereye çevirsen Sorento.Bir şahıs binek araca 60.000-70.000 YTL verene kadar gidiyor Sorento alıyor.
    ondan bu Sorentolar fazla.Ben Rextonla karşılaştırmamın sebebi Sorentonun çok olması..
    2.El'e gelince Sorentolar tabiki 2.el satışlarında iyi ama Rexton alırsak zaten kullanacağız satmayı düşünmüyoruz :)
  • SSANGYONG diyorum. Siz siz olun ikisinide iyice test edin, ondan sonra alın aracınızı , zaten anlıcaksınız, SSANGYONG'un kia'dan daha iyi oldugunu.
    Saygılar
  • Hort Hort.... Bu aralar çok ilgi çekiyor rexton.
  • Ben hala sorento diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rexton safkan arazi aracıdır , rusyada pazar lıderıdir... kia sorento ile mukayese edilemez bile ..
  • kesinlıkle rexton 155 beygir 360 tork motoruyla
    7 kısılık oturma kapasıtesyle ..bambaska bir arac , ssang harika bir makıne bir kere dıreksyonuna oturunca farkı anlayacaksınız ..
  • Merhaba lar bizde sizin engin tecrubeleriniziwww.ssangyongclubtr.com tr de paylasmanizi dileriz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.