Herkese selam,bilgisayarım son günlerde çok yavaş açılıyordu.Bugünde sabit disk hata verdi.Bilgisayardan çok anlamıyorum.Ev kullanıcısıyım.Oyunda oynamam ama sistemde sorunu da sevmiyorum .Bilgisayara sistemi kurmak için ssd almak istiyorum.Ama seçim için ne gerekli bilmiyorum.Sistemi yazayım,uygun bir samsung ssd önerirmisiniz. İşlemci:AMD PHENOM X4 965 Anakart:ASUS M4A87TD/USB3 Ram:4 gb Ekran kartı:AMD RADEON HD5700 Kasa:THERMALTAKE VİEW 28 MİDTOWER PANORAMİK PENCERELİ SİYAH KASA (CA-1H2-00M1WN-01) Sabit disk:500 gb samsung*2 adet 750-1000 tl arası harcama yapabilirim.Yardımlarınızı bekliyorum.
alayım takayım birdaha ellemeyeyim kafam rahat olsun derseniz samsung 860 pro serisi 512gb sata 3 disk 1000 lira civarında çok dayanıklı uzun ömürlü diskler ama gerek varmı bence yok samsung 860 pro 500 gb diskler de 500 lira civarında(1tb 860 evolar 1000 lira civarında oda tercih edilebilir) birde 4 gb ramınızı 8 gb yapmanız ssd ile beraber genel kullanım deneyiminizi ciddi iyileştirir iyi forumlar
quote:
Orijinalden alıntı: onr1818
alayım takayım birdaha ellemeyeyim kafam rahat olsun derseniz samsung 860 pro serisi 512gb sata 3 disk 1000 lira civarında çok dayanıklı uzun ömürlü diskler ama gerek varmı bence yok samsung 860 pro 500 gb diskler de 500 lira civarında(1tb 860 evolar 1000 lira civarında oda tercih edilebilir) birde 4 gb ramınızı 8 gb yapmanız ssd ile beraber genel kullanım deneyiminizi ciddi iyileştirir iyi forumlar
Samsung 860 evo 500 gb sanırım sistemime uyuyor.Diğer sabit disklerde depolama için kullanılır mı?Bir de ram daha önce okuduğum kadarıyla,aynı marka olmalıymış.Ramlerin kasadan çıkmadan modelini görebilirmiyim.Bunları takacak bilgim yok.Bilgisayarcıya götüreceğim.SSD ve ramleri beraber alayım.
keremali69
kullanıcısına yanıt
1)Samsung 860 evo 500 gb evet uyumludur
2)Diğer sabit disklerde depolama için kullanılır(anakartınızda 6 adet sata baglantısı mevcut)
3)ramlerın markası aynı olmak zorunda degil ddr türü voltajı frekansı ve cl(gecikme degerleri) aynı olması durumunda büyük oranda sorunsuz calısıyor bazen uyum problemlerı vs olabiliyor en iyi senaryo yukarıda verdigim nicelikleri birebir aynı olan aynı kapasitedeki 2 bellegin kullanılması bu şekilde çift kanallı çalıştırıp daha iyi performans alabilirsiniz
4)AİDA 64 vb yazılımlar ile sökmeden bellegin üreticisi kapasitesi vs vs tüm bilgilerini ögrenebilirsiniz
quote:
Orijinalden alıntı: onr1818
1)Samsung 860 evo 500 gb evet uyumludur
2)Diğer sabit disklerde depolama için kullanılır(anakartınızda 6 adet sata baglantısı mevcut)
3)ramlerın markası aynı olmak zorunda degil ddr türü voltajı frekansı ve cl(gecikme degerleri) aynı olması durumunda büyük oranda sorunsuz calısıyor bazen uyum problemlerı vs olabiliyor en iyi senaryo yukarıda verdigim nicelikleri birebir aynı olan aynı kapasitedeki 2 bellegin kullanılması bu şekilde çift kanallı çalıştırıp daha iyi performans alabilirsiniz
4)AİDA 64 vb yazılımlar ile sökmeden bellegin üreticisi kapasitesi vs vs tüm bilgilerini ögrenebilirsiniz