Şimdi Ara

SSD alıyorum, yardımınız gerekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşyerine Fujitsu Workstationlardan aldık. Fakat üstünde 2x1TB 7200rpm hdd var. Biz performansı yükseltmek amacıyla her birine ssd almak istiyoruz.
    Alımları vatandan yapacağız ve harddisk başına bütçemiz maximum 530 lira.
    Boyutu 250-260gb olması yeterli. Windowsu buraya kurup kullanacağız.

Buna görehttp://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/ şu adresten bana hangisini önerirsiniz? Dayanıklık bakımından önemli çünkü kamu kuruluşuyuz. İşlerimizin önem derecesi yüksek.

Ek olarak ssd bağlantısı kısaca nasıl yapılıyor, sata kablolarıyla yine aynı şekilde sata girişlerine mi takıyoruz?

• http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-240gb-neutron-xt-serisi-sata-30-ssd-560mb-okuma-540mb-yazma.html?srt=PU

Bu ürüne bakabilirsiniz , yeni bir ürün ama incelemelerde nasıldır bilemiyorum. OneThreeHill`in yorumlarını almak lazım

1 ay öncesinde OCZ ARC 100 240 GB almıştık yakın bir arkadaşıma geçen pazar günü son nefesini verdi ürün, 23 günlük bir kullanım süresi gördü tam olarak.
  • Evet. Benimde en büyük kuşkularımdan biri kısa sürede ssdnin patlaması.

Ofise bilgisayarları ben tavsiye ettim. Ayrıca Mac alma gücümüz varken bilgi işlemin itirazı sonucu alamadık ve Fujitsu Workstationlara yöneldik. 2xIntel Xeon işlemcili, 32gb bellekli, Nvidia Quadro 2000 ekran kartlı bilgisayara 7200rpm harddisk baya ağır kaldı.
    Bundan dolayı bilgisayarların istediğimiz verimi verememe görüntüsü benim yüzümden olmuş gibi oldu. SSD olmadığından verim alamıyoruz diye söyleyince şimdide bilgisayarlara ssd alma kararı aldık. Yani bu işin altına yine ben girmiş oldum.

Bundan dolayı ssd alıp, patlarsa kötü duruma düşmüş olurum

O yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mayh3m

Evet. Benimde en büyük kuşkularımdan biri kısa sürede ssdnin patlaması.

Ofise bilgisayarları ben tavsiye ettim. Ayrıca Mac alma gücümüz varken bilgi işlemin itirazı sonucu alamadık ve Fujitsu Workstationlara yöneldik. 2xIntel Xeon işlemcili, 32gb bellekli, Nvidia Quadro 2000 ekran kartlı bilgisayara 7200rpm harddisk baya ağır kaldı.
    Bundan dolayı bilgisayarların istediğimiz verimi verememe görüntüsü benim yüzümden olmuş gibi oldu. SSD olmadığından verim alamıyoruz diye söyleyince şimdide bilgisayarlara ssd alma kararı aldık. Yani bu işin altına yine ben girmiş oldum.

Bundan dolayı ssd alıp, patlarsa kötü duruma düşmüş olurum

O yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Ben imzamdaki SSD'yi (OCZ Vertex2) yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Hatta fiyatlar biraz daha uygun diye memoryc.com'dan almıştım. Tabi siz o riske girmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 24 Şubat 2015; 13:45:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Samsung 250gb 850 evolar nasıl? Diğer konuda incelemesini gördüm, şans eseri bende bu üründen almayı düşünüyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-240gb-neutron-xt-serisi-sata-30-ssd-560mb-okuma-540mb-yazma.html?srt=PU

Bu ürüne bakabilirsiniz , yeni bir ürün ama incelemelerde nasıldır bilemiyorum. OneThreeHill`in yorumlarını almak lazım

1 ay öncesinde OCZ ARC 100 240 GB almıştık yakın bir arkadaşıma geçen pazar günü son nefesini verdi ürün, 23 günlük bir kullanım süresi gördü tam olarak.

Ocz'yi ben vertex 4 den beri takip etmeyi bıraktım, hala düzeltememişler demek ki bu problemi. Çevremde ve forumda bu sorunu yaşayan onlarca kişi gördüm.

Neutron XT Corsair'in yeni çıkarttığı en tepe modeli. Diğer üst seviye ssd ler de olduğu gibi bu da sata 6gbps sınırlarını zorluyor. Ondan normal bir kullanıcının bu halde fiyata bağlı bir tercih yapması daha mantıklı.

• Crucial mx100 isinizi gorur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazılım için laptop öneri
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Crucial mx100 kullanıyorum.Sorun yok .memoright ta en ufak sorun çıkarmadı..
  • Ocznin ssdleri ben bildim bileli sıkıntı ocz ye hiç bulaşma bende corsair neutron var gayet güzel ssd tavsiye ederim veyada samsung 850pro yu tavsiye ederim yanlız bilgisayarı yeni topladıysan ssd yi takınca aşırı bir fark olmayacaktır açılış kapanışta bir kaç saniye hızlı olur işleriniz önemliyse hiç bir şekilde ssd ye kaydetmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorix -- 25 Şubat 2015; 0:17:17 >
  • sağlamlık önemliyse tek adres Intel,kendi ürettikleri çiplerin en kararlı olanlarını kendi ssd lerinde kullanıyorlar,3 senedir bilgisayarımda takılı intel 520 serisi ssd helen ilk günkü gibi hızlı.
  • intel 520 ve 530 serilerinde gözüm var evet fakat bir elektronik mağazasında maalesef satılmıyor.
  • Mayh3m kullanıcısına yanıt
    belki işine yarar,adresleri Şişli olarak gözüküyor yerine gidipte alabilirsin belki müşteri hizmetleriyle görüş istersen

http://www.webdenal.com/intel-530-serisi-sata3-240-gb_758895.html
  • Eyvallah, teşekkür ederim ama artık çok geç.

Vatandan gidip 250gb Samsung 850 EVO aldık. Bakalım, henüz denemedim. Pazartesi yorumlarımı paylaşırım.
  • SSD'nin nereye nasıl takıldığını soruyorsanız bilgi işlemci'lerle başınız derde girer benden söylemesi. Bu arada hangi kamu kuruluşunda görev yapıyordunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mayh3m

Samsung 250gb 850 evolar nasıl? Diğer konuda incelemesini gördüm, şans eseri bende bu üründen almayı düşünüyordum.

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-250gb-850-evo-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html

ssdde ilk alıncak marka samsungdur kesinlikle alabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ::FoxRiver::

SSD'nin nereye nasıl takıldığını soruyorsanız bilgi işlemci'lerle başınız derde girer benden söylemesi. Bu arada hangi kamu kuruluşunda görev yapıyordunuz?

Hocam bende kamudayım. Bilgi işlemle ne gibi bir sorun yaşanabilirki? Bende power, ssd ve gpu güncellemesi yapmak istiyorumda. Poweri aldım, kenarda yatıyor, ekran kartı ve ssd alınca hepsini beraber takayım, o şekilde win 7 kurdurayım diyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailsss -- 28 Şubat 2015; 20:59:21 >
  • eğer ssdyi sunucu gibi sağlamlığın ön planda olduğu bir yerde kullanacaksanız hemen samsungları iade edip intel alın.

kendim de 840 pro kullanıyorum ama ssd işi sunucuda şakaya gelmez. 4 senedir intel ssd kullanıyorum (slc) kaç kere format yedi tık demedi. 850 aldığınızda (hele ki tlc olduğunu düşünürsek) kaybınızın kazancınızdan daha fazla olma ihtimali var.
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt

bide ssdde samsung basta gelir diyenler yok mu

tlc nandla samsung bi yere gidemez anca sorun acar basina

• Sunucu tip ssdlere bakarsanız dayanıklılığın performanstan daha önemli olduğunu görürsünüz. O nedenle sakın ama sakın evo serisi almayin.

Mutlaka slc bellekli bir ssd almalisiniz. Yoksa hesabını veremezsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.