Şimdi Ara

SSD alıyorum, yardımınız gerekli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • eğer sürekli video grafik v.s. işliyorsanız 850 pro alın

http://www.bilendenal.com/Urunler/samsung-850-pro-256gb-2.5-inc-sata-iii-ssd---mz-7ke256bw-3053.html bu sitede 595 tl ücretsiz kargo taksit seçeneklerinde fiyat artıyor
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-256gb-850-pro-sata-30-okuma-550mb-yazma-520mb-ssd.html vatanda 614 tl ücretsiz kargo peşin fiyatına taksit seçenekleri var

fazla ağır iş yapmıyorsanız 850 evo alın

http://www.bilendenal.com/Urunler/samsung-850-evo-250gb-2.5-inc-sata-iii-notebook-masaustu-ssd---mz-75e250bw-3114.html bu sitede 403 tl ücretsiz kargo taksit seçeneklerinde fiyat artıyor
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-250gb-850-evo-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html l vatanda 429 tl ücretsiz kargo peşin fiyatına taksit seçenekleri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocky_balbao -- 1 Mart 2015; 23:22:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

Sunucu tip ssdlere bakarsanız dayanıklılığın performanstan daha önemli olduğunu görürsünüz. O nedenle sakın ama sakın evo serisi almayin.

Mutlaka slc bellekli bir ssd almalisiniz. Yoksa hesabını veremezsiniz.

sen sanırım samsungun teknolojisinden bi habersin

TLC olduğu halde JEDEC testlerine göre günlük 40 GB veri işleme ile 7 ila 22 yıl gidiyor kapasiteye göre değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deliveli4950

quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

Sunucu tip ssdlere bakarsanız dayanıklılığın performanstan daha önemli olduğunu görürsünüz. O nedenle sakın ama sakın evo serisi almayin.

Mutlaka slc bellekli bir ssd almalisiniz. Yoksa hesabını veremezsiniz.

sen sanırım samsungun teknolojisinden bi habersin

TLC olduğu halde JEDEC testlerine göre günlük 40 GB veri işleme ile 7 ila 22 yıl gidiyor kapasiteye göre değişiyor.

jedec'in hangi testine göre günlük 40gb veri işleme ile 7 ila 22 yıl gidiyor?

nerede bu inceleme?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 1 Mart 2015; 23:31:53 >
  • Böyle durumlarda urunun kendi sitesi kaynak gösterilmez.İnceleyen başka bir site var ise ordan ver.
  • quote:

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/ssd840evo/MlcNandFlash.html

burda detayı var

yav arkadaş şaka mısın sen? kaç yaşındasın? ne işle meşgulsün?

kendi ürününü satan adamın internet sitesindeki reklam alınıp da ispat olarak mı konur buraya? bilmiş bilmiş yazınca ben de hakikaten araştırıp da yazdı sandım.

jedec testleri diye bir şey yoktur. jedec standart belirleyen bir kurumdur. belirli testleri vardır. (jesd218, jesd219 vs.)

ama her bir ürüne ilgili ürünün hedef müşterisi göz önüne alınarak test yapar. son kullanıcıya satılacak ürüne sunucu testi yapmaz. 850 serisine de son kullanıcı testi yapar. kaldı ki samsung her zaman yaptığı üçkağıtlardan birini yapıp hangi testi yaptığını da belirtmemiş.

samsung bile sunucular için ayrı bir disk çıkarmışken (845 serisi) 850 evo serisini sunucu için savunmak hangi kafanın ürünüdür?

eğer insanlar bir ürünün gerçekten iyi olup olmadığını o ürünün sitesindeki reklamlara bakarak karar verseydi internette yüzlerce bağımsız (veya öyle olduğunu öne süren) inceleme ve karşılaştırma sitesi olmazdı değil mi?

• sunucu için evo tavsiye etmedim ama web sunucusunda 840 evo kullanan arkadaşım var memnun.

http://uk.hardware.info/reviews/4178/10/hardwareinfo-tests-lifespan-of-samsung-ssd-840-250gb-tlc-ssd-updated-with-final-conclusion-final-update-20-6-2013

adamlar 2.5 ay boyunca test yapmış sonuç ortada 30 GiB/day + WAF 3 ilk düzeltilmez hata ile 25 yıl yani yaşım kadar

• arkadaşlar merhaba bilgisayarım notebook asus n55sf sx236 i5 4gb ram
    uygun ssd hangisi olacaktır birde ssd takarsam rami arttırmama gerek var mı 4gb ram daha takıp 8gb yapmak istiyorum
  • quote:

sunucu için evo tavsiye etmedim ama web sunucusunda 840 evo kullanan arkadaşım var memnun.

http://uk.hardware.info/reviews/4178/10/hardwareinfo-tests-lifespan-of-samsung-ssd-840-250gb-tlc-ssd-updated-with-final-conclusion-final-update-20-6-2013

adamlar 2.5 ay boyunca test yapmış sonuç ortada 30 GiB/day + WAF 3 ilk düzeltilmez hata ile 25 yıl yani yaşım kadar

Adamlar iki buçuk ay boyunca test yapmış ve iki diskten biri ölmüş.

Sen son kullanıcı olarak hayatta kalana dikkat edersin ama sunucu için kullanacak olan bozulana dikkat eder. Çünkü adam için önemli olan disk bozulduğunda garantiden değişmesi değil diskin bozulup verilerin heba olmamasıdır. İnsanlar durup dururken slc ye binlerce dolar vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 2 Mart 2015; 15:48:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• o diskten hiçbir veri alınamamış o yüzden hep soru işareti var teste dikkat edersen samsungun nekadar ömrü kaldığını yazıyor. diğer diskin ilk düzeltimez hatası aynı veri işlemeye eşit Samsung 764 TiB veride ilk düzeltilemez hatayı vermiş diğer disk 768 TiB veride vermiş.Yani diğer diskde heran ölebilir. Samsung TLC diğer disk MLC olduğu halde aynı ömüre sahip diyebiliriz. Buda samsungun tlc teknolojisi ömür açısından dezavantaja sahip değil zaten burdaki kullanıcılar içinde bir problem teşkil etmez. Test yaklaşık 2 sene önce yapılmış şimdiki samsunglar daha uzun ömürlü olabilir.

Mesela zaten samsung değil tavsiye etmemin sebebi kontrolcüyü nand yongaları ve dram'i samsungun hem kendisi üretiyor olması hemde kaliteli üretiyor.

samsungun cep telefonunu önerirmisin desen kaliteli cpu gpu nand dram'e sahip olsada önermem derim çünkü yazılımda çok iyi değil akıllı telefonda

samsung yazıcım var 5 para etmez sadece elektronik bileşenleri iyi yapabiliyor samsung

• Evet buradaki kullanıcılar için sorun teşkil etmez ki kendim de 840pro kullanıyorum. Ama sunucuya takacak kişi için sorun teşkil eder ki konuyu açan arkadaş özellikle diski sunucuda kullanacağını beyan etmiş ona göre tavsiye istemiş. Sunucu için ssd tavsiyesi isteyen adama samsungun sitesindeki bilgiye göre teknolojisini çok geliştirmiş diyentlc bellekli 850-840 evo tavsiye edilmez. Slc disk tavsiye edilir. Hele ki bu disk kamu sunucusuna takılacaksa...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Workstation için istemiş Nvidia Quadro 2000 kullandığına göre grafik/video/çizim v.s. işi ile uğraşıyor sunucu ile ilgilisini anlayamadım . sunucu içinde kullanılabilir yoğunluğa ve kullanım amacına göre değişir. benim web server var aylık 500-600 gb internet trafiği var en fazla 1 tb disk verisi yazılıyordur okunuyordur buna takılabilir mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn01

arkadaşlar merhaba bilgisayarım notebook asus n55sf sx236 i5 4gb ram
    uygun ssd hangisi olacaktır birde ssd takarsam rami arttırmama gerek var mı 4gb ram daha takıp 8gb yapmak istiyorum

• quote:

quote:

+++
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.