Şimdi Ara

SSD Alsam bu sorunlarım çözülür mü? Hangi SSD alayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4 yıllık bir laptopum var. 2 sene önce hard disk değiştim. 80 TL'ye mi ne 2. El 500 GB hard disk işte. Ondan sonra laptop eskisi gibi olmadı sanki. İnanılmaz bir kasılma var. Yani açılışından tutun, internette gezmesine kadar. 300 MS ile kullanıyorum sanki aleti. Bazen 2 3 saniye direkt takılıyor. Disk kullanımı pcyi actigimdan itibaren %99 direkt. Dedim belki virüs girmiştir falan formatladim pcyi hicbir değişme yok. İnanilmaz kasıyor hala. Çalışırken de garip garip sesler geliyor zaten... Hard diskten kaynaklandığını düşünüyorum ben. SSD alsam düzelir sanırım değil mi Ya sıkıntı işlemcide falansa? Geri iade edebilir miyim ssdyi? Bir de herhangi bir SSD laptopa oluyor değil mi ekstra bir şeye bakmam gerekiyor mu? SSD oneriniz var mı bir de 240 veya 480 gblik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam, eğer sata 2 ise çok fark etmeyecek alın ucuz olanı devam edin. Notebook'lar 2,5" HDD kullandıkları için sorun olacağını düşünmüyorum. Eğer Marka/model bilgisini verirseniz daha net olabilir.
    Bu arada 240 veya 480 gb olması sizin kullanımınıza bağlı, ne yaptığınıza bağlı. Eski HDD'de halen daha boş yer var ise alın 240 gb paranız cebinizde kalsın :)
  • En ucuzundan bir ssd al ve eğer 4gb ram falan varsa alette kabul ettiği en yüksek belleği kullan. 4 gb varsa sadece ve 8 gb'ye yükseltilebiliyorsa yanına aynı ramden al tak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucibel

Hocam, eğer sata 2 ise çok fark etmeyecek alın ucuz olanı devam edin. Notebook'lar 2,5" HDD kullandıkları için sorun olacağını düşünmüyorum. Eğer Marka/model bilgisini verirseniz daha net olabilir.
    Bu arada 240 veya 480 gb olması sizin kullanımınıza bağlı, ne yaptığınıza bağlı. Eski HDD'de halen daha boş yer var ise alın 240 gb paranız cebinizde kalsın :)
    hocam sata 2 ne oluyor bilmiyorum ama internette baktığım ssdler hep sata 3 yazıyor yanında. laptop Lenovo z510 ideapad.

@L.J : RAM 8 gb hocam.

Bir de şimdi ben SSD'yi aldım taktım laptopa. Aynı sorunlar devam ediyor. Sıkıntı hdd'de değilmiş. İade şansım var mıdır?(edit: bu cümleyi farz ederek kurdum. yoksa daha ssd falan almadım yanlış anlaşılma olmasın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 2 Ağustos 2019; 14:55:35 >

• Hiç format atıldı mı laptopa?

• L.J kullanıcısına yanıt
    Evet hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

hocam sata 2 ne oluyor bilmiyorum ama internette baktığım ssdler hep sata 3 yazıyor yanında. laptop Lenovo z510 ideapad.

@L.J : RAM 8 gb hocam.

Bir de şimdi ben SSD'yi aldım taktım laptopa. Aynı sorunlar devam ediyor. Sıkıntı hdd'de değilmiş. İade şansım var mıdır?(edit: bu cümleyi farz ederek kurdum. yoksa daha ssd falan almadım yanlış anlaşılma olmasın)

Alıntıları Göster
    Bence iade etmeyin kullanın SDD'yi sorununuz çözüldüğü zaman göreceksiniz ne kadar fark ettiğini.

işlemcinin sıcaklık değerine bakmak lazım. Eğer işlemcin çok ısınıyorsa, işlemcinin termal macununu değiştirip, soğutma kısmını temizletmek gerekebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucibel

Bence iade etmeyin kullanın SDD'yi sorununuz çözüldüğü zaman göreceksiniz ne kadar fark ettiğini.

işlemcinin sıcaklık değerine bakmak lazım. Eğer işlemcin çok ısınıyorsa, işlemcinin termal macununu değiştirip, soğutma kısmını temizletmek gerekebilir.

Alıntıları Göster
    hocam o cümleyi örnek vermek için kurdum daha SSD'yi almadım. İşlemcinin sıcaklık değerlerine bakayım dediğiniz gibi.

hocam sıcaklığa baktım 60 65 derece arası değişiyor. normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 2 Ağustos 2019; 14:58:19 >
  • Sandisk SSD Plus 240GB öneririm kaç senedir kullanıyorum. MLC olduğundan ayrıca uzun ömürlü de
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Hocam cok eski laptoplar IDE baglantisi kullanabiliyor, ama sizin bilgiayariniz Sata baglantisina sahip, o yuzden Sata II veya Sata III sorun olmadan kullanabilirsiniz.(Sata III daha hizlidir ama Sata III SSD'yi Sata II bilgisayara taktiginizda cok ciddi yavaslik falan yasamazsiniz, hicbir sikinti olmaz)

Crucial BX500 modeli sanirim sikca tercih ediliyor, sizin gidipte Samsung 860 Evo gibi bir modele fazladan para vermeniz cok mantikli degil. Ucuz yollu 240gb veya 480gb bir model alip farki yasayin. Sorununuz %95 HDD'den kaynaklaniyor ve otobusten ucaga gecmis gibi fark yasayacaksiniz SSD ile.

www.sinerji.gen.tr
    Crucial 480GB BX500 Okuma 540MB-Yazma 500MB SATA SSD (CT480BX500SSD1)
    https://www.sinerji.gen.tr/crucial-480gb-bx500-okuma-540mb-yazma-500mb-sata-ssd-ct480bx500ssd1-pmu416848

www.netsiparis.com
    Gigabyte Ssd 240Gb 2,5 Sata Gp-Gstfs31240Gntd 500/420MB
    https://www.netsiparis.com/gigabyte-ssd-240gb-25-sata-gp-gstfs31240gntd-500420mb

Yerinizde olsam, 240gb SSD'yi alirdim. Gerekirse yanina tasinabilir bir HDD alir depolama islemlerini ona yaparsiniz.

• quote:

hocam o cümleyi örnek vermek için kurdum daha SSD'yi almadım. İşlemcinin sıcaklık değerlerine bakayım dediğiniz gibi.

hocam sıcaklığa baktım 60 65 derece arası değişiyor. normal mi?

Alıntıları Göster
    60-65 derece normal değer notebooklar için (yaz zamanı). Bu değer yük altında olan değer midir?
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Lucibel kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim. Şu nasıldır acaba hocam? Hem 40 tl ucuz hem de okuma yazma hızı daha fazla.
    www.hepsiburada.com
    Sandisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd-plus-240gb-530mb-440mb-s-sata-3-2-5-ssd-sdssda-240g-g26-p-BD805682

@Lucibel Yok hocam yük altında değil. Herhangi bir oyun açmadım yani. Edge açık ve photoshop kuruyorum. SSD'yi taktırırken termal macunu da yeniletsem güzel olabilir

Ofiste kullaniyoruz bu SSD'lerden, yaklasik 3-4 sene olmustur herhalde. Hicbir sikinti yasamadik 4-5 bilgisayarda var bu urunden. Oneririm. Kesinlikle islemci icin macunu yeniletin.
    Ornek cumlende kullandigin zaman kiplerini

Ssd cok fark edecek emin ol.
    Benim kasa sata 2 destekliyor sata 3 ssd aldım tum hızıyla kullanamama rağmen saglam olan hdd dimden sonra bile baya fark etti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ssd takıldığı halde yavaşlama stutter vb devam ediyorsa sorun cpu soğutmadadır. Tozdan ve termal macunun eskimesinden ötürü cpu ısınıp yavaşlıyor olabilir.
    Ram 8 gb ise win10 kullanırken takılma olmaması lazım.

• quote:

Anladım hocam teşekkür ederim. Şu nasıldır acaba hocam? Hem 40 tl ucuz hem de okuma yazma hızı daha fazla. https://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd-plus-240gb-530mb-440mb-s-sata-3-2-5-ssd-sdssda-240g-g26-p-BD805682

@Lucibel Yok hocam yük altında değil. Herhangi bir oyun açmadım yani. Edge açık ve photoshop kuruyorum. SSD'yi taktırırken termal macunu da yeniletsem güzel olabilir
    Sizin sorununuz büyük ihtimalle HDD'den kaynaklanıyor gibi, SSD'ye mutlaka geçmelisiniz ardından windows kurulumu ve driver güncellemeleriyle sorununuz tamamen çözülür gibi. Eğer SSD takma işlemini kendiniz değil bir bilgisayarcıya yaptıracaksanız da toz temizliği ve termal macun yenilemesini rica edersiniz; yeni laptop almış gibi kullanırsınız

İade konusunda ise, ssd'yi taktınız ve sorununuz çözülmedi, ben iade edeyim derseniz büyük ihtimalle istediğiniz sonucu alamazsınız ancak zaten bence iade etmeyin; zaten SSD sorunu çözmüyorsa problem başka bir yerdedir, o sorunu bulup çözüp yine SSD ile kullanın

SSD seçiminde ise eğer bilgisayarınız sata3 desteklemiyorsa her türlü sata2 hızında kullanıyor olacaksınız, o yüzden biraz daha fazla yüksek hız için ekstra para vermenize gerek yok bence

Kendi kullanıp denediğim ürünler değil ancak forumda sıkça tavsiye edilen birkaç modelin linkini bırakayım, aklınıza yatanı seçip alabilirsiniz.

240 GB :
    www.hepsiburada.com
    Crucial BX500 240GB 3D NAND 540MB-500MB/s Sata 3 2.5'' SSD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/crucial-bx500-240gb-3d-nand-540mb-500mb-s-sata-3-2-5-ssd-ct240bx500ss1-p-HBV00000IF41Y

480 GB :
    www.sinerji.gen.tr
    Crucial 480GB BX500 Okuma 540MB-Yazma 500MB SATA SSD (CT480BX500SSD1)
    https://www.sinerji.gen.tr/crucial-480gb-bx500-okuma-540mb-yazma-500mb-sata-ssd-ct480bx500ssd1-pmu416848

480 GB :
    www.hepsiburada.com
    Toshiba TR200 480GB 555/540MB/s SATA3 2.5" 3D NAND SSD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/toshiba-tr200-480gb-555-540mb-s-sata3-2-5-3d-nand-ssd-tr200-25sat3-480g-p-HBV00000CEIPH

• quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Hocam cok eski laptoplar IDE baglantisi kullanabiliyor, ama sizin bilgiayariniz Sata baglantisina sahip, o yuzden Sata II veya Sata III sorun olmadan kullanabilirsiniz.(Sata III daha hizlidir ama Sata III SSD'yi Sata II bilgisayara taktiginizda cok ciddi yavaslik falan yasamazsiniz, hicbir sikinti olmaz)

Crucial BX500 modeli sanirim sikca tercih ediliyor, sizin gidipte Samsung 860 Evo gibi bir modele fazladan para vermeniz cok mantikli degil. Ucuz yollu 240gb veya 480gb bir model alip farki yasayin. Sorununuz %95 HDD'den kaynaklaniyor ve otobusten ucaga gecmis gibi fark yasayacaksiniz SSD ile.

https://www.netsiparis.com/gigabyte-ssd-240gb-25-sata-gp-gstfs31240gntd-500420mb

Yerinizde olsam, 240gb SSD'yi alirdim. Gerekirse yanina tasinabilir bir HDD alir depolama islemlerini ona yaparsiniz.
    BX500 almayı düşünüyorum. Adata SU630 alacaktım QLC dediler ömrü az dediler. WD Alacaktım bulaşma dediler. Sandisk'te aynı şekild. Toshiba'da. O kadar garip yorumlar var ki piyasada alınabilecek tek SSD markası Samsungmuş sonucu ortaya çıkıyor. Paramız yetse biz de almasını biliriz. Uzun kullanım için sizce hangisi?

WD GREEN 240 mı?
    Adata SU650 240 mı?
    Crucial BX500 240 mı?

SSD alacaktım parayı hazırladım vazgeçtim. Doğru düzgün bir karşılaştırma inceleme yok. Hep 300 lira üstü en detaylı incelenmiş :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.