Şimdi Ara

SSD + AMD Sistem [Neden mi tam performans alamıyoruz?] [SS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bu SSD'yi satın aldığımdan beri günlük kullanımda hızlı, dosya kopyalamaya gelince neden yavaş olduğunu aşağıda ki yazı ile anladım. Ardından test ettim. Ve gerçekten de durum böyle, Sandforce marka kontrolcüler diğer SSD konrolcü markalarına göre farklı bir metod uyguluyor.

Bu veriyi düz şekilde aktaran benchmark testi:

Bu ise veriyi sıkıştırarak aktaran benchmark testi:

Detaylar:

http://www.ssdlabs.net/makaleler/sandforce-kontrolculerin-calisma-esaslarina-yakindan-bakis/

Sistem bilgilerim:

MSI 970A-G43
    FX 6300
    SAPPHIRE R9 280
    CORSAIR 2X4GB DDR3 1600MHZ RAM
    700W TT PSU
    500GB WD HDD
    CORSAIR GS 2.0 128GB SSD
    HAF912
    XIGMATEK RED SCORPİON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodello -- 2 Şubat 2015; 17:43:13 >

• Rodello kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bu işin sandforce ile falan alakası yok. Sorun amd nin sata kontrolcülerinde. Git o ssd yi intelin doğal sata3 portlu bi anakartında dene. Yada gönder bana bi test yapayımda gözün test görsün. Bendeki 3 ssd den birinide ben sana göndereyim o anakart ile ne kadar hız alabiliyorsun.

EDİT: Bu dediklerim sana sorunlu ssd denk gelmedi ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 3 Şubat 2015; 0:42:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

Arkadaşım bu işin sandforce ile falan alakası yok. Sorun amd nin sata kontrolcülerinde. Git o ssd yi intelin doğal sata3 portlu bi anakartında dene. Yada gönder bana bi test yapayımda gözün test görsün. Bendeki 3 ssd den birinide ben sana göndereyim o anakart ile ne kadar hız alabiliyorsun.

Peki ATTO testinde çıkan değer ile ASSD Benchmark testinde çıkan değer arasında ki dağlar kadar farkın sebebi ne? Yine dediğim şeye geliyor olay.
  • AS SSD bende de aynı Atto da aynı değerleri alıyoruz.Force 3 Ls kullanıyorum.As SSD farklı şekilde veri gönderip test ediyor.Ama şu da var intel çipsetler daha başarılı lar SSD performansı konusunda tabi bunu günlük olarak farketmek çok zor hatta imkansız ancak test programları V.s.Çok takılmayın kısacası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodello

quote:

Peki ATTO testinde çıkan değer ile ASSD Benchmark testinde çıkan değer arasında ki dağlar kadar farkın sebebi ne? Yine dediğim şeye geliyor olay.

Şuan ben samsung 840 evoyu kingston v300 niyetine kullanıyorum şahsen amd boardla İşlemciden yana şikayetim yokda ne rezil bir güney köprüsü var arkadaş...

Asus maximus v gene anakartıma takıp sistem kurdum günlük kullanımda fark görmedim pek ama belirteyim onu sadece benchmark fark etti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 3 Şubat 2015; 4:05:25 >

• Bu amd nin anakartları neden bukadar dandik? pci 3,0 bile yok, satalar öylesine dandik intellere göre, amd nin test sonuçlarının kötü sebebi anakartlar galiba
  • İlk yorumu yazan arkadaş haklı sorun amd'nin sata kontrolcüsünde. Hele bir de anakartın sata3 desteği yoksa ssdnin nasıl hddye dönüştüğünü gözlerinizle görebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu sisteme bu psu yeter mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rodello kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bildiğiniz gibi takılın.

• Neutron GTX var bende Amd ile ssdmi kullanıyoruz hddmi belli değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiLL -- 3 Şubat 2015; 11:46:47 >
  • emiLL kullanıcısına yanıt
    Hocam pc özelliklerinizi yazıp asssd ve crystaldiskmark ile test sonuçlarınızı atabilirmisiniz

• quote:

Hocam pc özelliklerinizi yazıp asssd ve crystaldiskmark ile test sonuçlarınızı atabilirmisiniz

özellikler imzada. testi akşam atarım

Bekliyorum hocam.

• quote:

Bekliyorum hocam.

olması gerekenden daha düşük değerler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet değerler olmasından daha düşük. Halbuki neutron gtx sandforce kontrolcülü değil. Bu ssd nin kontrolcüsü LAMD lm8780. Bu kontrolcü ilede amd anakartta değerler düşük. Sorun Arkadaşların iddia ettiği gibi sandforce kontrolcülerde değil amd nin kullanmış olduğu sata port konrolcülerinde.

Olay arkadaşların dedikleri gibi olmuş olsa bu ssd de test sonucunun yüksek çıkması lazım. Yada neutron gtx inde kullanmış oldugu kontrolcüde sandforce gibi sorunlu. (Ironi)

• quote:

Evet değerler olmasından daha düşük. Halbuki neutron gtx sandforce kontrolcülü değil. Bu ssd nin kontrolcüsü LAMD lm8780. Bu kontrolcü ilede amd anakartta değerler düşük. Sorun Arkadaşların iddia ettiği gibi sandforce kontrolcülerde değil amd nin kullanmış olduğu sata port konrolcülerinde.

Olay arkadaşların dedikleri gibi olmuş olsa bu ssd de test sonucunun yüksek çıkması lazım. Yada neutron gtx inde kullanmış oldugu kontrolcüde sandforce gibi sorunlu. (Ironi)

Ucuz etin yahnisi bu . yapacak bişey yok. Pentium zamanlarından sonra amd ile devam ettim hem gpuda hem cpuda. 1650x ati zamanlarından nvidiaya geçtim . İlerki değişimlerde nvidia ile devam ettim. Cpudada direttim ama beklediğim gibi olmadı . İntele döneceğim.

Sağlık olsun hocam. Intele geçtiğinizde birde o şekilde yazımı alıntılayıp test atarsanız sevinirim.

• quote:

Sağlık olsun hocam. Intele geçtiğinizde birde o şekilde yazımı alıntılayıp test atarsanız sevinirim.

onun biraz zamanı var . kasayı mini itxe çeviricem biraz maddiyatı toparladıktan sonra . unutmazsam eklerim

• bende amd kullanıcısıyım amd için olan en iyi anakartlardan birini kullanıyorum ama ssd ve usb 3.0 performansı malesef intele göre çok zayıf. intel anakartlar çok daha fazla teknolojiyi içlerinde barındırıyorlar. bunun sebebi am3+ anakartların ve am3+ işlemcilerin ilk çıkış tarihi 2011-2012 yılları. Ne olursa olsun kullandığımız işlemciler ve anakartlar en az 3 yıllık. Bunun yanında mesela amd anakartlarda bırak m2 satayı m sata portu bile yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Samsung 850 Evo 250gb'ın 970a G46 ile testlerini ekleyeceğim birazdan

ATTO

AS SSD

Samsung Magician

Samsung Magician'daki Performans Optimizasyonundan sonra

Canımı sıkan tek kısım IOPS değerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçamayan Süper Penguen -- 3 Şubat 2015; 15:13:23 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.