Şimdi Ara

SSD'den Boot Edemiyorum No Bootable Device!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HP marka laptopuma SSD alıp üzerindeki HDD ile değiştirdim. Rufus ile Windows 10 yükledim. GPT düzeni UEFI için. (UEFI)USB olarak boot ettim yükledim windowsu. Herşey buraya kadar güzel gidiyordu. Bilgisayar yeniden başladı ve tekrar format atma kısmına geldi. Sanırım bi sıkıntı oldu diyip tekrar yükledim yeniden başlatma süresi başlarken USB yi çıkardım.Bu seferde No bootable device hatası aldım. Biostan Legacy supportu açtığımda boot kısmında görünüyor ssd fakat boot etmeye çalıştığımda bu disk uefi modunda açılabilir diyor.E kapatıyorum legacy modu busefer ssdyi görmüyor. İnternette herşeyi araştırdım denedim CMD kısmından Convert GPT yaptım diski vesaire banamısın demiyor yapamıyorum bilgisayarı parçalayacak duruma geldim.En az 10 kere yüklemişimdir windowsu. Lütfen bilgisi olan yardım edebilirmi?
    Edit : Boot Device Not Found diye bir hata'da veriyor Hard Disk (3F0) yazmayı unutmuşum kafayı yemek üzereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokeriss -- 25 Kasım 2019; 23:57:47 >

• ilk ssd kurulumunda legacy support u aç.
    açmazsan ssd görünmez. windows kurulumunda gpt olarak kur.
    kurulum bitince uefi yaparsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuasudba kullanıcısına yanıt
    hocam hallettim sorunu. bu yazdığınızıda denemiştim herşeyi denemiştim. Bios versiyonu yüzünden oluyormuş Uefi windows 10 desteklemiyormuymuş neymiş artık windows 8.1 kurdum ilk önce sonra direk biosu güncelleyip tekrar formatladım ve böylece sorunum düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.