Şimdi Ara

SSD dünyası, HDD’leri bozguna uğratmaya çok yakın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
2.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Duzgun okuduysaniz su kadar veya bu kadarlik disk neyinize yetmiyor gibi basit soylemden bahsetmedim mesajimda...
    SSD almayi dusunuyir iseniz bu sorulari kendinize sorup yanitlamaniz gerekmektedir..
    iyi gunler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.pahalı
    2.sırf bir oyun veya program hızlı açılsın diye kimse adamakıllı ssd ye para vermez

• illaki ucuzlayacak. hele 8-10tb model uretebilirlerse 500gb-1tb civarindakiler kisa sure icinde alinabilcek makul fiyatlara gelecektir. bu sektorde nelerin ne fiyatlardan diblere dustugune sahit olduk. erken zamanlarinda lcd ekranlar neydi oyle. bilgisayarciya 15inch bir lcd fiyati sordugumda bakisi degisir, once tepeden tirnaga bir suzer, sonrada fiyatini kagida yazarak kimseye gostermeden verirdi. bilmem fiyatin nerelerden nerelere geldigini ifade edebildimmi.

• Valla o fiyatlarla bana hiç çekici gelmiyorlar. En çok bekleme yaptığım anlar bilgisayarın ilk açışında oluyor, onu da bir dakika beklerim bir şey olmaz. Hızdan başka bir avantajı olmayan depolamaya ev kullanıcısı para vermemeli.

• SSD ler henuz Türkiye Kullanım şartları açısından çok pahalı benim kanatimce 1 Tb SSD fiyatı ucuzlamadıktan sonra yerel kullanıcı seviyesine inemez. Oyun boyutları suan 3-5 gb ortalaması olduğunu varsayrsak 240 gb SSD bence gereksiz. Hem ticari hemde ev kullanıcı için...

• 1.5sene önce 500gb samsung evo 840 aldım. Daha önce mekanik disk olarak samsung hitachi seagate toshiba envayi türde disk kullandım. Meslek gereği autocad kullandıgımdan disk perfonmansı cok etkiliyor. SSD bir devrim, anlamsız yere beklemeye gerek bile kalmıyor YAĞ gibi akıyor verdiğim parayı 1.5sene içinde çatır çatır cıkardım. İşinize yarayacaksa alın kullanın derim. İlla 1tb almanıza gerek yok 250gb bile size tahmin ettiğinizden cok perfonmans artışı sağlayacaktır emin olabilirsiniz...

• İlumanite mi sezdim yoksa benim kuruntum mu? :D

• SSD kullanmadan yorum yapan arkadaşlar farkı görmedikleri için atıp tutuyorlar.

SSD ile beraber depolama için normal hd kullanıyorum.

Ciddi performans gerektiren uygulamaları ssd'ye kuruyorum. Sisteme yüklenmeyen uygulamalar ise hd'de.

Son çıkan oyunların her biri minimum 20 gb yer istiyor. SSD fiyatları düşsede bizde sisteme birkaç tane daha taksak:)

• ssd kimse performans ve enerji konusunda laf edemez ama fiyat konusunda herkes haklı pahallı olduğu gerçek ama güzel bir bilgisayarınız varsa en azından bir ssd olması şart bence gerçekten parasını hak ediyor yüksek kapasite olması çok önemli ama 240 gb 120 bile çoğu kişinin işini görüyor
    önüzmüzdeki yıllarda fiyat ucuzlarsa herkes tabi kabul edip alır süper bir teknoloji bu sonuçta

• Ssd fiyatları düşüyor ama çok yavaş düşüyor. Böyle giderse 1 tb ssd ancak 5 yıl sonra alınabilecek seviyeye gelecek ama bize hiç bir faydası olmayacak çünkü o zaman da bir oyunun boyutu belki de 200 gb olacak ve ssd almak yerine yine gidip hdd almak zorunda kalacaz. Ssd lerin hızlı şekilde fiyat düşüşüne ihtiyacı var diğer türlü hdd'lerin biteceğini düşünmüyorum.
  • aycibin A kullanıcısına yanıt
    Yavaş bir makinada SSD'den çok tat alınmaz elbette eski pc'nize bir can gelir ve ömrünü biraz daha uzatır fakat donanımsal yetersizlikleri SSD tam olarak çözemez ama işletim sisteminizi hızlandıracağıda bir gerçek.

İşlemci yerine SSD'ya para ayırma fikrini pek benimsemiyorum düşük işlemcili bir piside donanımsal ve işlem gücü yetersizliğinden dolayı en hızlı ssd'yi taksanızda zevk alamazsınız.Şu atasözünü unutmamak lazım davul dengi dengine çalar yani ssd'li bir sistem için bellek+işlemci ve ekran kartı güçlü olsunki herşey hızlı ve uyum içinde çalışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 28 Kasım 2014; 17:35:14 >
  • SSD fiyatları uygun olsa HDD yi çoktan bitirecek te... Biraz daha rekabet gerekecek sanırım

• Windows ve kullandigim ana oyunlar ssd de gerisi hdd de bu kadar basit,

Ssd kullandiktan sonra hdd nin yuzune bile bakmayacaksiniz:)

• 10 yil daha gider diyenler olmus hdd ler icin. Gecmis 10 yila bir bakip konussalar aslinda hic bukadar sureye ihtiyac yok. Yakin zamanda hdd ler azalacak bicak gibi kesilme beklenmez. Eninde sonundada daha yuksek hizli ve kapasiteli ssd ler gelecek.

• hiç bir şekilde mekanik disk bitmez neden mi hangi ssd yüzlerce derece sıcaklığa atıldıktan sonra veya herhangi bir yangın enkazından sonra verileri kurtarılabilir.. hangi ssd günlerce suyun altında kalıp balyoz darbelerine mağruz bırakıldıktan sonra 1 tane resim bile kurtarılabilir cevap vereyim hiç biri koca bir sıfır fakat mekanik disklerde üstünden dozer geçse saatlerce ateşin içinde yansa yinede veriler kurtarılabilir..
    hız her şey değildir

• Belki 10-15 sene sonra bu zamanda heleki Türkiyede ki ekonomik şartlara bakarsan ssd lüks şu an

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

quote:

Orijinalden alıntı: sél@h@ttin

SSD yi bu kadar erisilmez olarak gormyeyin fiyatlari onceki yillara gore sudan ucuz..ilk ciktigi zamanlardan beridir kullaniyorum ve su anda 4.cuyu eskitmeye calisiyorum..Hic birinide bozma serefine erisemedim ne yazik ki..400 500 tl lik islemci kullanan arkadaslarin 250tl lik ssd ye pahali demesine kizmiyorum ama o islemciyi beslemek icin kullandigi psuya merak etmiyor degilim...

240 gb lık bir ssd aldık diyelim, çok yüksek boyutlu oyunlar yüklediğimizi, yüksek boyutlu programlar kullandığımızı varsayalım.

Nereye yetecek 240 gb?

Daha bunun kişisel dosyaları da var?

Dizüstü kullananlar sürekli yanında harici mi taşıyacak?

Optik sürücü yerine de hdd taktık diyelim, e optik sürücü lazım olduğunda ne yapacağız? Onu da mı sürekli yanımızda taşıyacağız?

Senin gibi kullanicilar icin wd digital hdd +ssd çözümü var secenek cok sen yeterki iste

• YAzılanları okuyunca şok oldum.Ben 4 senedir ssd kullanıyorum.Normal harddiske geçmek resmen ölüm benim için.

Aramızda hala hiç ssd kullanmayanlar var ve hala çok pahalı geçiş yapılmaz diyorlar.Şok dayım

HAla çok pahalı diyorsanız gidin bir 120 gb lık ssd alın ona sistemi kurun.windows işlemlerini ona yapın.Depolama işlerinizi filmler fotolar mp3 gibileri bilgisayarınızda bir diğer normal harddiske atın.Bilgisayar kullanmanın tadına varın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 28 Kasım 2014; 23:09:24 >
  • Hocam çok haklısın. Adam ssd görmemişki çok pahalı der. Ssd başka bir şey. Çevremdeki herkese ssd alıp takıyorum. Bu ne böyle diyorlar. Daha dün ikinci el ocz vertex 4 128 gb lığını aldım toplam da 4-5 inci ssd im. Bu başka bir şey ya. İnsan hdd bir daha dönmeyi kesinlikle istemiyor.
    Adamlar ekran kartına 1000 tl veriyor ssd ye 200 tl yi çok görüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.o.T.u.S

YAzılanları okuyunca şok oldum.Ben 4 senedir ssd kullanıyorum.Normal harddiske geçmek resmen ölüm benim için.

Aramızda hala hiç ssd kullanmayanlar var ve hala çok pahalı geçiş yapılmaz diyorlar.Şok dayım

HAla çok pahalı diyorsanız gidin bir 120 gb lık ssd alın ona sistemi kurun.windows işlemlerini ona yapın.Depolama işlerinizi filmler fotolar mp3 gibileri bilgisayarınızda bir diğer normal harddiske atın.Bilgisayar kullanmanın tadına varın
    Aynen katılıyorum . SSD PAHALI 2 SENE ÖNCESİNE AİT CÜMLELER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 29 Kasım 2014; 1:21:08 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.