Şimdi Ara

SSD dünyası, HDD’leri bozguna uğratmaya çok yakın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
2.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne işlemci , ne de anakart cihaza ssd kadar artı katmıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Ne işlemci , ne de anakart cihaza ssd kadar artı katmıyor .

Minimum sistem gereksinimlerinde ssd bölmesi yoktamam yararlı olduğunu biliyorum ama bütçe biraz genişse almak mantıklı
  • Herkesin ortak sorunu olan fiyat meselesini ortadan kaldırsalar HDD mazide kalır ama nerde o günler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire_67

quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Ne işlemci , ne de anakart cihaza ssd kadar artı katmıyor .

Minimum sistem gereksinimlerinde ssd bölmesi yoktamam yararlı olduğunu biliyorum ama bütçe biraz genişse almak mantıklı

Minimum sisteme yazmalarına gerek yok . Windows'un açılış hızı , oyunların programların açılış hızı , kopyalama hızı , oyun içi loadinglerin yüklenme süresi, antivirüs ile tarama hızı vb. hepsi kat kat kısalıyor .

hdd takılıyken bir dosya kopyalamaya kalkın , bilgisayar kilitleniyor resmen. Ssd bilgisayarın en değerli parçasıdır. Kısaca ssd olmayan bilgisayar yavaş çalışıyor demektir .Müthiş kaliteli bir ekran kartına sahip olmak 1.000 TL ' leri geçiyorken , müthiş kaliteli bir ssd bunun yarı fiyatına elde ediliyor . Ekran kartı sadece oyunda işe yararken , ssd bilgisayarda ne yaparsanız yapın işe yarıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 27 Kasım 2014; 22:43:41 >

• 1500 liraya pc toplayıp kullanırsın. 5 yıl sonra anca oturur.(Ha fiyat pat diye düşer o zaman millet hdd almaz ssd alır

• herkes fiyattan dem vurmuş ama 250gb samsung evo gibi kaliteli bir ssd 250 lira civarına alınabiliyor ebay'den

• 1TB harddisk 150TL
    1TB SSD 1200TL.
    Aynen ssdler hddleri boxfuna ugratir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung 1TB SSD 339 $,http://www.amazon.com/Samsung-2-5-Inch-SATA-Internal-MZ-7TE1T0BW/dp/B00E3W16OU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1417126555&sr=8-1&keywords=1+tb+ssd

1 buçuk - 2 yıldır bu fiyatlarda sürünüyor SSD'ler. Bu sürede HDD'ler defalarca kez fiyat kırdı. 6 TB HDD şu an amazonda 225 $.
    http://www.amazon.com/Western-Digital-3-5-inch-IntelliPower-WD60EZRX/dp/B00LO3KMK0/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1417126685&sr=8-3&keywords=6+tb+hdd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayyam_karadenizli -- 29 Kasım 2014; 1:19:44 >

• SSD üzerine depolamayı ancak bizim çocuklar yılllaarr sonra yapabileceği için şu anda boyutlarının artması ve pazara sürülmesi hdd lerin fiyatlarını düşürecekse çıksınlar hemen hdd ler daha 10 yıl kullanımımızda olur. Bir 6tb wd green 800 küsür lira bunları alamıyoruz 6tb ssd alıp depolama yapmak çok uzak şu an için.
  • Biraz daha ucuzlasın da 500 gb alalım.
  • 32 GB 30 tane usb 3.0 flashdisk'i raid yapsak ssd miz olmaz mı?

• Ssd olarak artik gb bazinda giris seviyesi 256 gb olmus durumda.almayi dusunen varsa bunu hesaba katsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son 5 senedir aynı muhabbet gidiyor. hala bozguna uğratamadı gitti.

• SSD pahalı olmasa HDD diye bir şey zaten kalmazdı.
  • günlük kullanım için 128-256 GB normaldir.işletim sistemi buradan çok çok rahat kullanılabilir.arşivleme yapmak isteyenler ilave external ya da hdd ekleyebilir.ama asıl gerekli olan hız işletim sistemine inanılmaz bir kullanıcı deneyimi sunuyor.kıyaslanacak gibi değil.iddia ediyorum biraz daha ucuzlasa 500GB altı hdd satışı durur.
  • windows hızlı açılması için windowsun ssd üzerine mi kurulması gerekiyor

• Düşük kapasiteli hdd'ler bozguna uğradı bu konuda şüphem yok fakat hala daha fiyat kapasite orantısında noksanlıklar var bu sebeple ssd'lerin şimdilik işi zor.Bakalım çekişmeli bir mücadele zaman ne gösterir bilinmez.

• 2006 model bir bilgisayarın açılışı 15-20sn'den uzun sürmüyor.bugün bilgisayar alacaksanız boşu boşuna işlemciye değil ssd'ye para ayırın.toplamda aynı hesaba gelir ama çok çok daha hızlı bir makinanız olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 28 Kasım 2014; 13:40:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sél@h@ttin

SSD yi bu kadar erisilmez olarak gormyeyin fiyatlari onceki yillara gore sudan ucuz..ilk ciktigi zamanlardan beridir kullaniyorum ve su anda 4.cuyu eskitmeye calisiyorum..Hic birinide bozma serefine erisemedim ne yazik ki..400 500 tl lik islemci kullanan arkadaslarin 250tl lik ssd ye pahali demesine kizmiyorum ama o islemciyi beslemek icin kullandigi psuya merak etmiyor degilim...

240 gb lık bir ssd aldık diyelim, çok yüksek boyutlu oyunlar yüklediğimizi, yüksek boyutlu programlar kullandığımızı varsayalım.

Nereye yetecek 240 gb?

Daha bunun kişisel dosyaları da var?

Dizüstü kullananlar sürekli yanında harici mi taşıyacak?

Optik sürücü yerine de hdd taktık diyelim, e optik sürücü lazım olduğunda ne yapacağız? Onu da mı sürekli yanımızda taşıyacağız?

• Çok pahalı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.