Şimdi Ara

SSD dünyası, HDD’leri bozguna uğratmaya çok yakın (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
2.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 500GB SSD'ye anca 200TL veririm. Umarım en kısa zamanda fiyatları düşer.

• Bakın arkadaşlar illa 500 gb lık ssd şart değil.O kapasiteleri bende önermiyorum.

Forumda bazen görüyorum adam sistemi tam takır toplamış herşey süper hızlı harddiske bakıyorum normal harddisk.YUH YANİ YAZIK BENCE O SİSTEME Sistemin hızını esas ektileyen harddisk performansı dır. SSD olmadan bilgisayar kullanmaktan nasıl zevk alınır anlamış değilim

Tekrar ediyorum en ideal harddisk sistemi 120 gb yada paran varsa 240 gb ssd almak ona sistem kurmak.Ben 2 sene 120 gb lık ssd ye sistem kurup kullandım.Yer sorun falan olmadı.Oyun da yüklüydü.sistem programlar orda olacak.Ve gerçek hızı hissedeceksin.

Arşivin ise bilgisayarında ki 2. hardiskkinde olacak .Artık 1 terabyte mı 2 mi neyse ona atacaksın.fimler videolar mp3 , program arşivin yada downloadların o hardiskte olacak.Torrentleri .internetdownload managerı o hardiske yönlendireceksin.Sahaba kadar çalışacağı için plakalı harddisk kullanmak daha mantıklı.

Örneğin ssd harddiskim olmasa şunu hayatta affetmezdim :
    http://www.amazon.com/SanDisk-Ultra-2-5-Inch-Height-SDSSDHII-240G-G25/dp/B00M8ABEIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 29 Kasım 2014; 2:08:51 >

• Ben yaklaşık 3 yıldır ssd'li ultrabook kullanıyorum ve hızı olsun sessizliği olsun süper. Kesinlikle başka bir deneyim.

• Dijital dünyada bu mekanik düzeneklerin artık yeri yok. hdd kullanıcılarının tamamı fiyat ve kapasite yüzünden tercih ediyor. idda ediyorum fiyatlar ve kapasite aynı veya yakın, performansı biraz düşük bile olsaydı en azından taşınabilir sistemlerde şu gün hddleri çok nadir görüyor olurduk. ssdlerin esamesi okunmazken bile live xpleri usb disklerle denemiyor muyduk ? laptop çantasını düşüren veya sertçe bi yere çarpanların en yakın yerde açıp kontrol etmesi alışılmış bir durum. dediğim gibi bu dijital dünyaya bu mekanik diskler haddinden fazla bile hizmet etti. önümüzdeki yıllarda can çekişlerini izleyeceğiz. ssdlerde talep gördükçe fiyatları düşecek gelişecek. bizde çocuklerımıza bir zamanlar bunları kullanıyorduk diyip atmaya kıyamayıp bir kenara kaldıracağız. müneccim olmaya gerek yok :D

• Dayanıklılığı nasıl atladınız anlayamadım. Dayanıklılık da HDDlerin en önemli kozlarından biri. SSDler birkaç senede bir anda cortluyor ve veri kurtarımı çok zor oluyor. Aniden SSDleri bozulan ve veri kaybı yasayan forumda bırcok kullanıcı var. Ve SSDlerin zaman geçtikçe deforme oldugunu da biliyoruz. TRIM ne kadar kurtarmaya çalışsa da zamanla okuma yazma hızlarında dusus yasanıyor. Bence SSDlerin en önemli aşması gereken sorun dayanıklılık. Diğer konularda zaten iyiler. Fiyat ise tamamen piyasanın kaymagını kademelı yeme stratejisi. Ben açıkcası su anda SSDlerin tampon bellek dısında fazla kullanılmaması taraftarıyım. Forumda yaşananlar beni çok etkilemıs de olabılır belkıde abartıyor dıyeceksınız ama bir hard diskteki güveni vermiyor bana.

• ssd ler çok çabuk ve aniden bozulabilir bunu acı bir deneyimle yaşadım ssd den vazgeçilmelimi hayir ama kesinlikle ssd icinde önemli veri tutulmamalı

• 256 gb crucial mx100e 289 tl verdim bence pahalı değil.

• Anlamiyorum PCle ssdler daha iyi di mi? Ve hizlari normal ssd`lerden kat be kat hizli?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1500 tlye aldığınız ekran kartı ve ya işlemci SSD'nin yaptığını yapamıyor.http://youtu.be/JF4gUcGndhc

• Herkes ceo arkadaş yok 4k devri yok bellekler bilmem neler hdd çağı kapatıp ssd çağı açmalar falan bir işinize bakın yahu ne gereksiz muhabbetler içindesiniz
  • 1 TB SSD'nin toptancılarımıza maliyeti 600 küsür lira. Stoktaki mallar, vergi, kâr falan gibi ayarlar çekilmek zorunda şu an.
    Yurt dışından alabilenler 1 TB SSD'yi 299 dolar civarlarında yakalayıp alabiliyorlar. Kampanyalar dışında bu fiyatlara olağan şekilde ulaşmak pek mümkün değil.
    Diğer bir mevzu ise satıcıların SSD'lere destek vermeye korkuyor olmaları, usb, hdd, hafıza kartları falan hepsi bu durumdan etkilenmesi muhtemel görünen parçalar, stoklar da dolu yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: gholen

256 gb crucial mx100e 289 tl verdim bence pahalı değil.

Hangi siteden aldiniz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tireliim

quote:

Orijinalden alıntı: gholen

256 gb crucial mx100e 289 tl verdim bence pahalı değil.

Hangi siteden aldiniz hocam

Golddan. Şuanda fiyatı 298tl

• Bir sistemi çalıştırmak için mekanik disk kullanmak sadece pazarlama açısından önemliydi. Yani son tekil kullanıcıya sunulan bir şeydi. Bildiğim tüm kurumsal sistemlerde uzun yıllardır vardı ve kullanılıyordu ama pazarlama maliyeti her şeyde olduğu bununda çıkışını geciktirdi. Depolama dışında şu saatten sonra sistemini mekanik diskte çalıştıran adam ya hiçbir şey bilmiyordur ya da kafadan zoru vardır. Fiyatları da artık pahalı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthkn -- 30 Kasım 2014; 6:53:19 >
  • Arkadaşlar samsung r540 laptobumun neresine takabilirim ssd yi veya mekanik hdd mi söküp ssd mi almalıyım yerine.320 gb harddiskim suan laptopta

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

Anlamiyorum PCle ssdler daha iyi di mi? Ve hizlari normal ssd`lerden kat be kat hizli?

SSD ile veri iletim hızı 400 megabayt/saniye iken normal HDD de bu rakam 20-25 megabayt saniye civari

• Arkadaşlar ssd işlerinden anlayan birisi varsa beni alıntılasın

• İlk başta bir enayileri kazıklasınlar sonra düşer HDD fiyatına hehe
  • Aslinda hiç yakin degil. Aradaki fiyat uçurum resmen..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.