Şimdi Ara

SSD dünyası, HDD’leri bozguna uğratmaya çok yakın (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
2.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SSD tabiyki çok hızlıdır ve bozulma ihtimalleri diğer mekanik disklere göre daha zordur. Ben kendim kullanıyorum gerçekten farkettirdi herşeyi.

• sağlamlık konusunda supheliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pardonda daha ne fark olacak.en onemli faktor fiyat zaten..

• Video editliyorum masaüstü pc de aynı anda iki ssd kullunıyorum 550m yazma Hızı var tek kelime ile harika ama normal hdd'yi Raid 0 yapılandırması yapılırsa ki yapıyorum Ömrü kısalıyor ama okuma 230mb yazma 150mb çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: snane3858

1.pahalı
    2.sırf bir oyun veya program hızlı açılsın diye kimse adamakıllı ssd ye para vermez

1. o fiyat nerelerden bu seviyelere dustu. dusmeye devam ediyor ve dusecek.

2. hic ssd li pc kullanmadiginiz nasilda belli. sise agzi denen bir durum var. sise ne kadar genis olursa olsun, sivi ancak agzinin el verdigi kadar hizli akabilir. pc deki sise agzida hdd dir, islemci ram ve diger parcalardan onbinlerce kat yavastir ve pc nin diger tum parcalari zamaninin cogunu hdd den gelecek datayi bekliyerek bosta gecerir. bu sebebledirki ne kadar kuvvetli cpu takarsaniz takin, avaraj bir ssd nin yarattigi kullanim farkini yaratamazsiniz.

biraz performansli bir pc toplayipda ssd kullanmayanin aklindan suphe ederim, *sayet duruma ozel bir amac yoksa. 120gb ssd alinmayacak bir fiyatta degil. 120yada 256gb ssd ye isletim sistemi ve programlari kurup, media datalari tb hdd de saklamak cok mantikli ve oyle yuksek maliyetlere gelmiyor, lakin kullanim kalitesi acisindan inanilmaz fark yaratiyor.

*ozel durum; butce cok dar olur, pc sadece oyun amacli toplanacaktir, tum para ekran kartina yatirilabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 1 Aralık 2014; 8:27:34 >

• dell workstationa sandisk 256gb ssd taktık hiç bir fark yok. Aynı takılmalar , yavaşlamalar devam. 16 gb ram 4 gb quadro vga

• Hele yuksek performans SSD modelleri el yakıyor

• Arşivci biri iseniz uzak durun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

Herkes ceo arkadaş yok 4k devri yok bellekler bilmem neler hdd çağı kapatıp ssd çağı açmalar falan bir işinize bakın yahu ne gereksiz muhabbetler içindesiniz

Bir konu vardı 2007 de açılmış "5-10 yıl sonra bilgisayar oyunları nasıl olur" diye. Oradaki tahminlerin de hiç tutmadığını görüyorum. SSD çağı falan hikaye. Fazla umutlular. 4K filmlerden bahsetmişler. Daha dvd filmler bluray fillmler gibi popüler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 8 Aralık 2014; 16:04:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

Dayanıklılığı nasıl atladınız anlayamadım. Dayanıklılık da HDDlerin en önemli kozlarından biri. SSDler birkaç senede bir anda cortluyor ve veri kurtarımı çok zor oluyor. Aniden SSDleri bozulan ve veri kaybı yasayan forumda bırcok kullanıcı var. Ve SSDlerin zaman geçtikçe deforme oldugunu da biliyoruz. TRIM ne kadar kurtarmaya çalışsa da zamanla okuma yazma hızlarında dusus yasanıyor. Bence SSDlerin en önemli aşması gereken sorun dayanıklılık. Diğer konularda zaten iyiler. Fiyat ise tamamen piyasanın kaymagını kademelı yeme stratejisi. Ben açıkcası su anda SSDlerin tampon bellek dısında fazla kullanılmaması taraftarıyım. Forumda yaşananlar beni çok etkilemıs de olabılır belkıde abartıyor dıyeceksınız ama bir hard diskteki güveni vermiyor bana.

Hocam bende bu konuya değinecektim'ki yorumunuzu gördüm ve kesinlikle yorumunuza katılıyorum.ssd konusunu incelemiş biri olarak
    ssd teknolojisinin uygulanabilir ama oturmamış bir teknoloji olduğuna inanıyorum.Malum ssd içinde nand yongalar ve kontrolcü mevcut bir kaç nand yongasını bir araya getirip kontrolcü sayesinde nand'ların senkronize bir şekilde çalışması sağlanıyor.Bildiğiniz gibi ssd içeriğinde bulunan nand yongaları yeni bir şey değil bunları uzun zamandır flash bellek adı altında kullanıyoruz ve yine hepimiz biliyoruz bu bellekler çabuk bozulabilen bir yapıya sahip hepimiz sayısını hatırlamayacağımız kadar bu bellekleri çöpe atmışsızdır..Bunun nedeni tlc yada mlc'de olsa nand yongaların yapıları hala aynı. Sıkıştırılmış milyonlarca hücreden meydana geliyor.Bu hücreler oldukça hassas yapıdalar ve bundan dolayı ani hücre ölümlerinin her an gerçekleşme olasılığı vardır ayrıca bu hücreler zamanla etkileşimden dolayı ölmeye mahkumdurlar ve yine zamanla hücre sayısı aşağı düşeceğinden performans açısından kayıp vereceğide bir gerçektir.Bunu şu an trım komutu ile yazımsal olarak engellemeye çalışıyorlar.kısacası hücrelerin çabuk aşınmasının önüne geçmeye çalışılıyor sadece..

hdd kıyasladığımda ssd getirdiği hız tartışılmaz ama iş veri güvenliğine geldiğinde aynı şeyi söyleyemeyeceğim ssd benim için her an patlamaya hazır bomba gibi
    kaldık'ki bu gün hdd veri kurtarma yapılabilmekte ama aynı şey ssd için geçerli değil...

Netice itibariyle burada yazdıklarım benim şahsi fikirlerimdir yoruma açıktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİTAN-X -- 8 Aralık 2014; 17:42:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dreek

quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

quote:

Orijinalden alıntı: sél@h@ttin

SSD yi bu kadar erisilmez olarak gormyeyin fiyatlari onceki yillara gore sudan ucuz..ilk ciktigi zamanlardan beridir kullaniyorum ve su anda 4.cuyu eskitmeye calisiyorum..Hic birinide bozma serefine erisemedim ne yazik ki..400 500 tl lik islemci kullanan arkadaslarin 250tl lik ssd ye pahali demesine kizmiyorum ama o islemciyi beslemek icin kullandigi psuya merak etmiyor degilim...

240 gb lık bir ssd aldık diyelim, çok yüksek boyutlu oyunlar yüklediğimizi, yüksek boyutlu programlar kullandığımızı varsayalım.

Nereye yetecek 240 gb?

Daha bunun kişisel dosyaları da var?

Dizüstü kullananlar sürekli yanında harici mi taşıyacak?

Optik sürücü yerine de hdd taktık diyelim, e optik sürücü lazım olduğunda ne yapacağız? Onu da mı sürekli yanımızda taşıyacağız?

Senin gibi kullanicilar icin wd digital hdd +ssd çözümü var secenek cok sen yeterki iste

O bizi aşar abi. Zamanında bakmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖzgünK

quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

Herkes ceo arkadaş yok 4k devri yok bellekler bilmem neler hdd çağı kapatıp ssd çağı açmalar falan bir işinize bakın yahu ne gereksiz muhabbetler içindesiniz

Bir konu vardı 2007 de açılmış "5-10 yıl sonra bilgisayar oyunları nasıl olur" diye. Oradaki tahminlerin de hiç tutmadığını görüyorum. SSD çağı falan hikaye. Fazla umutlular. 4K filmlerden bahsetmişler. Daha dvd filmler bluray fillmler gibi popüler.

ooo siz coook gerilerde kalmissiniz. dvd film populer falan diyorsunuz. optik media kaldimi bu devirde ya. blurayin yayginlasamamasi tamamen insanlarin online video hizmetlerine yonelmesi yuzunden. yurtdisinda herkez hulu, netflix gibi film dizi hizmetlerine yonelmis durumda. turkiyede ise yasal dagitim fazla olmasada insanlar filmleri cogunlukla korsan sitelerden izliyor artik.

sizin vediginiz 1 tane tutmayan ornege karsilik degisen onlarcasi var. 2008li zamanlarda optik media yakinda biter kaybolur, blueray son ornegi olacak, ardindan baska optik media teknolojisi gelmez dedigimde de, sizin gibi bir suru elestiren benzer insanlar olmustu. peki simdi durum nedir. etrafinizda kac tane cd dvd blueray goruyorsunuz. 2010dan once bilgisayar olan her yerde tepeleme cd/dvd kutulari olurdu. siz ne kadar tersini iddia etsenizde hersey gelisiyor degisiyor.

ssd ye gelirsek, nand teknolojisinin bazi handikaplari var ama analoji kurarasak; lcd teknolojisi ciktiginda cok daha fazla handikaplari vardi. ilk orneklerinde evin perdelerini cekmeden ekrani goremiyorduk. kafayi 20-30dereca saga sola kaydirdigimizda goruntu negatife donuyordu. eminim o zamanlarda sizin gibi lcd nin gelecegi olmadigini soyleyen insanlar olmustur. o zamandan 5 sene sonra cikip nasilda hakli ciktim dedikleride olmustur. lakin neticede daha ufak, daha kompak olan teknoloji eninde sonunda dominant hale geliyor. hdd lerinde kaderi boyle olacak. ne yaparsak yapalim mekanik hareketli parcalarin belli bir hiz sinirlari var. bu asla asilamaz. eninde sonunda yerlerini baska bir sey alacak.

• BARIŞ55 B kullanıcısına yanıt
    doğru söz wd iyi ve piyasada tek ürün yaptıya kazık fiyata satıyor
  • Hdd çok eskidi artık yavaş dayanıksız (bad sector) ve hantallar ve güc tuketimleri yuksek.ssd forever

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verre

Hdd çok eskidi artık yavaş dayanıksız (bad sector) ve hantallar ve güc tuketimleri yuksek.ssd forever

Bedava satıyorlardı da almadıydık zaten.
  • yurt dışı fiyatları görmediniz herhalde ssdler bayağı uygun amazonda 2 sene sonra işlemciyi ve mevcut hddyi ssdye çevirmek gerekiyor yeni nesil ve güncelleştirilmiş oyunlara yetişilmiyor artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

Arşivci biri iseniz uzak durun.

Zaten?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HDD ' mi kaldı artık ya bitti o iş :)
  • quote:

quote:

Zaten?

• quote:

quote:

quote:

Zaten?

Arşivci biri neden SSD alsın ki saçma.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.