Sistemin Harddiskini optik sürücü apartıyla optik kısmına aldım. Asıl kısma SSD taktım. Format atıp sistemi temizce bir kurayım dedim ama sorun çıktı.
SSD takmadan önce emin olmak için denemiştim, sistem açılırken F10'a basmıştım normal Vaio Recovery ekranı gelmişti. Yani HDD'nin içinde gizli Recovery Bölümü ayrık duruyor, mevcut. Şimdi tam o ekrana geliyor, açılacak gibi yapıyor sonra Recovery bölümü bulanamadı diye hata veriyor.
Neyse ki laptop hiç bir şey olmamış gibi açıldı, kurulu olan sisteme girdi. Demek SSD'yi orjinal kısma takmışız, optik kısma takmışız bir şey farketmiyor. Boşuna kasmışım :D
HDD'yi tekrar eski orjinal yerine takarsam Recovery ekranı gelecek eminim, ama aşırı üşendim şu an . Bunun dışında önerebileceğiniz basit bir çözüm var mı? Salak recovery optik kısmı tarasa olcak, çok seçici. Eski yerinde arıyor mal.
Sabaha kadar çözüm gelmezse mecbur tekrar açıp yerlerini değiştiricem HDD ile SSD'nin. Otuz tane vida mı konur arkadaş bu ne. Masaüstünün gözünü seveyim valla. Aldım ama PC, artık kurtuluyorum laptoptan çok şükür.
İyi geceler herkese. Bilgisi olan bir el atıverirse çok makbule geçer.
Reccovery için hdd bölünerek bir bölümüne kaydelir ve C: bölümüne kopyalanmak üzere programlanmıştır. Sen hdd'yi yerinden sökersen doğal olarak recovery kısmını da bulamaz. Bu yüzdende çalışmaz.
PC'yi açarken önceliği SSD'ye verdiğinde SSDde işletim sistemi bulamadığından yine hdd'den başlar. SSD'ye format atarak windows kurman gerekir. Recovery kısmı da çalışmaz.
HDDyi eski yerine takarsan recoveryde biostaki bölüme geri gelmiş olacağından düzelecektir. Ayrıca boot önceliğini 2. disk olan ssd'ye verdiğinde Windows ssd'den çalışır ama yine de SSDye format atarak windows kurmak gerekir.
cagdas70
kullanıcısına yanıt
Denedim zaten bugün. HDD'yi eski yerine taktım, SSD'yi optik kısmına aldım. Gördü recovery'yi, açıldı vaio recovery programı. Bu sefer de program SSD'yi görmedi.
Artık recovery media oluşturcam USB flash'a. Tek çare bu kaldı.
hiç gerek yok diskteki bütün bilgiler dışarı çıkart ve sonra bütün bilgilerini sil hatta ilk fabrika ayarına dönüp başlat ve hiç bir şey kurmadan acronis ile clon yapman yeterli ssd diske sorunsuz şekilde ssd yaşamına devam edecektir. samsung ssd disklerde gerekli yazılım geliyor ama maalesef diğer disklerde yok. samsung disklerde ben sıkıntı yaşamadım ilgili yazılımını kurunca ama diğer diskler uğraştırıyor garanti sürelerinin kısıtlı olması ayrı bir dert zaten. samsung 850 evo 5 yıl pro modeli 10 yıl garantili diğer firmalar 2 yıl garanti veriyor ayrıca tamamen ölmeden bir türlü değiştirmiyorlar diski garanti bittiğindede çabucak bozuluyor.