Şimdi Ara

SSD Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bilgisayarımda takılı ssd 'nin yanına daha yüksek bir ssd almayı düşünüyorum(2 tane m2) merak ettiğim bir iki konu var.

Stoklarda örneğin bilgisayarın desteklediğinden yüksek okuma yazma hızına sahip bir ssd bulursam hem desteklediğinden yüksek olacak hem de diğer ssd den yüksek olacak bu bir sıkıntı çıkarır mı yoksa hiçbir farkı olmaz mı? Benim bilgim ram hz olayında ki gibi desteklediği hızda çalışacağı yönünde ama bunun doğrusunu merak ettim bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Diğer sorumda sata veya m2 olmasının büyük bir farkı var mı?

Teşekkürler

• SSD ve m2 bilgin yanlış )) Sen anakart - işlemci bilgini ve elindeki depolama biriminin tam model markasını yaz. Bütceni ekle ;))
  • Hocam sorunuzu tam olarak anlamadım.

Diyelim ki anakartınız PCIE 3 destekliyor ama gittiniz PCIE 4 m2 SSD aldınız, dişleri aynı ama PCIE 3 hızını alırsınız.

Her nesil PCIe ileri ve geri uyumludur, ancak en düşük spesifikasyona göre performans gösterirler. Örneğin, bir PCIe 3.0 genişletme kartını bir PCIe 4.0 yuvasına bağlarsanız, kart PCIe 3.0 özelliklerine göre performans gösterir.

• Arkadaşlar söyle düzeltme yapayım 7000 okuma yazma hızı olan ssd ile 3000 lik okuma yazma hızı olan porta takarsan diye sormuştum daha sonra detaylı inceleyince 7000 içinde yer olduğunu gördüm desteklenen okuma yazma hızına göre yerlerini ayarlayacağım sanirsam. Bir port gen3 digeri gen4 sistemin hangisinde kurulu olduğunun bir önemi var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RulingReis -- 26 Ocak 2024; 13:20:17 >
  • RulingReis R kullanıcısına yanıt
    yok,gen 3 portuna gen 4 takarsan gen 3 hızında çalışır sadece bişey olmaz.
  • Peki sistemin kurulu olduğu ssd nin gen 3 veya 4 te olmasının bir önemi veya farki var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.