Şimdi Ara

SSD hakkında bilgi ve Soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilk toplama pcmi topladım aldım bekliyorum ama aklıma takılan SSD ile ilgili bazı sorular var.

Öncelikle araştırdığım kadarıyla pc toplayanlar hem sabit disk alıyorum hemde ssd alıyoru.SSD zaten sabit diskin ileri teknolojisi değilmi?

Mesala ben 500gb sabit disck aldım .Buna topladım pcye ssd alırsam dahada hazlanırmış ama benim anlamadım sabitdickle SSD aynı anda nasıl kullanılıyor mantığı nedir.

Yorumlar için şimdiden teşekürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kupaas123 -- 11 Ağustos 2012; 21:21:55 >

• Bilgi lütfen.
  • SSD ve HDD almanın mantığı şudur; SSD'ler evet daha iyi teknolojidir, hızlıdır fakat boyutları düşüktür. O yüzden HDD alınır. SSD'nin boyutu yetmeyeceğinden dolayı.
    Sistemi ve sık kullandığınız programları, oyunları SSD'ye kurarak daha hızlı çalışmasını sağlarsınız. Aynı anda kullanabilirsiniz tabiki. HDD'nin Sata portlarına takarak HDD ve SSD'yi kullanırsınız. Ancak alırken biraz araştırın bazı modellerde kronik sorunlar varmış. Ayrıca anakartnız nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 11 Ağustos 2012; 21:13:50 >
  • aşağıdaki parçalar SSD takabilirmiyim?

ana kartım.

P8Z77-V LE Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2400MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart

sabit .

3.5" 500GB Caviar Black Sata 3.0 7200Rpm 32MB Cache Harddisk
  • Takarsınız tabi ki niye takamayasınız?

Anakartın forumda topiği varsa biraz inceleyin veya sorun. Deneyenler elbette ki vardır. Hangi SSD performanslıymış, performans nasılmış iyimiymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 11 Ağustos 2012; 21:22:24 >
  • anladığım kadarıyla bilgisayarımızda hem SSD hemde HDD Takıyoruz daha sonra performans almak istediğimiz oyun,sistem ve programları SSD ye yüklüyoruz bunlarda daha performanslı çalışıyor diğer resim,müzik,film vs.. şeyleri HHD koyuyoruz böylelikle SSD deki yer sıkıntısından kurtulmuş oluyoruz.

Sağol çok aydınlatıcı oldu teşekkürler.
  • anladığım kadarıyla bilgisayarımızda hem SSD hemde HDD Takıyoruz daha sonra performans almak istediğimiz oyun,sistem ve programları SSD ye yüklüyoruz bunlarda daha performanslı çalışıyor diğer resim,müzik,film vs.. şeyleri HHD koyuyoruz böylelikle SSD deki yer sıkıntısından kurtulmuş oluyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kupaas123

anladığım kadarıyla bilgisayarımızda hem SSD hemde HDD Takıyoruz daha sonra performans almak istediğimiz oyun,sistem ve programları SSD ye yüklüyoruz bunlarda daha performanslı çalışıyor diğer resim,müzik,film vs.. şeyleri HHD koyuyoruz böylelikle SSD deki yer sıkıntısından kurtulmuş oluyoruz.

Aynen öyle.

HDD yi USB bellek gibi kullanmak için alıyorsun.

120GB SSD; işletim sistemi, sürücüler, programlar ve çok sık oynadığın birkaç oyun için yeterlidir.

Ama fazlası için HDD lazım. Buna da daha nadir kullandığın oyunları filmleri resimleri müzikleri koyarsın olur biter.

Bende 2*120GB SSD ile 6*2TB HDD var. Oluyor yani sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: kupaas123

anladığım kadarıyla bilgisayarımızda hem SSD hemde HDD Takıyoruz daha sonra performans almak istediğimiz oyun,sistem ve programları SSD ye yüklüyoruz bunlarda daha performanslı çalışıyor diğer resim,müzik,film vs.. şeyleri HHD koyuyoruz böylelikle SSD deki yer sıkıntısından kurtulmuş oluyoruz.

Aynen öyle.

HDD yi USB bellek gibi kullanmak için alıyorsun.

120GB SSD; işletim sistemi, sürücüler, programlar ve çok sık oynadığın birkaç oyun için yeterlidir.

Ama fazlası için HDD lazım. Buna da daha nadir kullandığın oyunları filmleri resimleri müzikleri koyarsın olur biter.

Alıntıları Göster

Maşallah Allah Daha Çok Artırsın :D

Bilgilendirdiğin için Teşekür Ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.