Şimdi Ara

Ssd hiçte hız manyağı değil!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de geçen gün 1400 motor Megane ile BMW 520 arabaya toz yutturdum.

Ne olmuş yani.
  • SSDler genelde daha fazla güç harcar yukarda birisi yazmış. 2,5 hddler bi miktar daha az güç harcar. Ortalama kullanımda kullanılan güç ne kadar kimse ölçmemiştir ama tüketim değeri olarak SSD'ler o kadar düşük değiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevapksk

İyi günler.
    Cumartesi günü Vatan'dan Corsair Neutron Gtx 120gb ssd aldım.Daha önce burada ve başka forumlarda okuduğum kullanıcı yorumlarında;ssd sayesinde pc.nin 15 saniyede açıldığı 5 saniyede kapandığı,sistemin uçtuğu vb... şeyler yazıyordu.Bende hiç öyle şeyler olmadı.

Sistem puanı işlemcim yüzünden 7,6 diğer herşey 7,9.Sdd'yi almadan önce hdd.den dolayı 5,6 ydı sistem puanı.Tamam sistem puanı arttı ama hız olarak hdd den farkı çok az.

Bios ekranında 1 ve 4 numaralı sata portları ahci modda çalışıyor,ssd de 1 no.lu portta takılı.Windows 7 işletim sistemi kurdum.Anakart sata 3.

Seq puanları 480 e 250 civarı.330 tl vermeye değecek bir özellik bulamadım çok pişmanım
    Sorun nerede acaba?Beklentimi mi çok yüksek tuttum?

hd tune ile hız testi yapıp resmini koyarmısın ?
    yani ssd nin bahsettiğni kadar kötü olmaması gerekir.

• Taşınabilir PC'leri kenara koyarak, Masaüstü PC'de niye dert ediyorsunuz ki güç tüketimini ?

3-5-7W her ne ise, sanki muazzam tüketimlere sahipler bu depolama üniteleri.
  • Valla 2 saattir uğraşıyorum resim eklemeyi beceremedim,kendimi geri zekalı gibi hissettim.Yazayım değerleri;

Atto disk benchmark: Write 315 Read 546

As Ssd benchmark: Seq 470/290
    4K 21/64
    4K-64 252/195

Bootracer: time to logon 10 sec
    time to desktop 52 sec(bu ne alaka anlamadım 19 sn.de açıldı pc)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Evet öyle sistem şöyle uçar böyle hızlanır tamamen abartma. Öyle benchlerde görülen 500 MB okuma/yazma hızları falan da hikaye, pratikte dosyaların %99'u parçalı olduğu için bu değerleri görmek imkansız. Zaten işletim sistemini çok temiz kullandığım için ve elimdeki mekanik diskin performansı da ortalamanın üzerinde olduğu için ilk aldığımda hayal kırıklığına uğraşmıştım ben de.
    Ha faydası hiç mi olmadı dersek, çoklu işlem yaptığınızda sistemdeki sıkışmalar tamamen ortadan kalktı. Rahat rahat uygulamalar arasında geçiş yapabiliyorsunuz, sistem sıkışır mı diye düşünmeden. Diğer bir önemli faydası elimdeki mekanik diski kullanılmadığında uyumaya ayarladım böylece HDD sesinden kurtuldum.
    Açılış kapanış hızı da evet çok fark ediyor ama önemsiz. Günde zaten 1 kere açıp kapatırım, uyku modunu kullanırım PC boştayken.
    Oyundaki loading süreleri de en fazla %20 fark etti. Kesinlikle oyun için SSD alınmaz.

Kısacası SSD'nin faydaları yok değil. Ama bütçesi kısıtlı kişilere bazen başka donanımdan kısıp SSD öneriliyor. Kesinlikle yanlış bir tavsiye. SSD, başka bir donanıma ihtiyaç yoksa alınmalı.

İyi de, SSD'nin esas olayı zaten parçalı dosyalar.. HDD'lere en büyük farkı bu konuda atıyorlar, çünkü erişim süreleri aşırı düşük.

500 MB/Sn gibi değerler ise dosya transferinde önemli, o da dosyanın niteliğine göre değişir. Çok sayıda dosyayı atıyorsanız bu hız düşer, ancak HDD'ninki çok daha fazla düşer, fark açılır.

SSD'yi gereksiz bulan varsa, problemi sisteminde aramalı. Günümüzde SSD'siz bir sistem düşünülemez.

Ha ama nedir, ucuzundan 120'lik bir SSD alırsın, işletim sistemini, önemli programlarını ve oyunlarını (BF3, World of Tanks gibi yükleme süresinin önemli olacağı oyunlar) buna atarsın, geri kalan program ve oyunları HDD'ye kurarsın.

Ona katılabilirim. Üç kuruş grafikli konsol portlarını SSD'ye kurmanın anlamı yok.

• hız manyağı olsun diye değil zaten.
    bir sayfaya tıkladığın zaman açılsın, açılmak için geri sayım yapmasın diye.

bazıları bunu hdd ile de yapabiliyor biraz, yani hızlı çalışan hdd ler gördüm ama genelde hdd üzerine kurulu windowsta tıklamaların ardından beklemeler olur yarım saniye veya bir saniye de olsa. ssd de bu yoktur. kopyalama hızı çok çok yüksek değildir hdd ye göre ama tepki verme hızı yüksektir.
  • konunun tamamını okudum uzun olsada ancak birçok gereksiz yorum buldum.
    @Dominictorretto
    hocam doğru yazmışın yazdıklarına katılıyorum.
    konuya gelecek olursak.
    bakın örnek olarak kendimden başlayacağım. zamanında hdd ye çok önem verirdim. oyüzden dönemin en iyi 7200rpm diski olan cb sata2 aldım. performansından memnun muyum? kesinlikle HAYIR!. ssd si olan arkadaşlara sesleniyorum. az parçalı bi dosyayı (3-4 gb) kaç sn de masaüstünden kullanıcı klasörüne taşırsınız ? hdd de bu bazen 1 dk ya yanaşıyor.

ayrıca yukarıda birileri yazmış. kopyalama yaparken masaüstüne geçemiyon falan diye. bu biraz abartı olmuş ama bir nebze doğru. keşke video koyabilseydim. bakın bahsettiğim hard disk ile winrar işlemi yapmam gerekti ortalama 8000 dosyalı 8-9 gb klasörleri rarlıyordum. 2,5 gb lık partlar halinde ve en hızlı biçimde. Bu işlem 1 tane iken pc yine kullanılabilir durumda oluyor. ancak 2 taneye geldimi oyun oynayamıyorsunuz. 3 taneye geldimi chrome bile takılma yapmaya başlıyor. 4 tane oldumu iyice şişiyor. alt tab yaparken kasmaya başlıyor. 5 taneden yukarısını göremedim çünkü 5. si esnasında 6. yı denerken pc kilitlendi ve %99 daki 2 rarlama işlemi gitti.

şimdi niye ssd alayım.

eğer o dosyalar ssd üzerinde olsaydı 6 rarlama hiçbir sıkıntı olmazdı. çünkü 6.yı 2 tanesi %99 da son kontrolleri yaparken başlatmıştım. ssd bunu yarı süresinde bitireceği için sıkıntı olmayacaktı.
    okuma yazma değerleri bazen 80/17 ye düşebiliyor. erişim süresi 220 230 ms leri görüyoruz. hala ssd gereksiz diyorsunuz. 12 ms gibi erişim sürelerini gören arkadaşlarım var

son olarak:
    ssd ssd diye uçurdular bunları sanırsınız dünyanın en iyi bilgisayarı olacak. o kadar kolay değil. 330 tl ye bi disk alıyorsunuz sonuçta bu iş için sizin istediğiniz sonuç için 2500$ cık gerekiyor aldığınız değerler gayet normal ve iyi değerler. farkını göremiyorsanız beklentiniz çok büyüktür.

eğer istediğiniz düşündüğünüz performansı bekliyorsanız, ya 1200 tl gibi bir fiyata wd velociraptor 10000rpm 500 gb dan raid 0 yapacaksınız bu ssd den daha yüksek performans sunacaktır yada dediğim gibi 2500$+kdv gibi bir fiyata ocz pci-ex 512 gb ssd alacaksınız. işte o zaman kağıt üzerinde 2500mb/s okuma yazma gerçekte ise en azından 2100 2200 gibi değerlere yaklaşırsınız. ki bu sn de 2 gb demektir

• İnanamiyorum.
    Hala ssd ile hdd karşılaştırıyorsunuz. Artık hdd sadece depolama amaçlı kullanılması gereken bir yapı.
    Ssd ile elde edilen performans artışı bütün sistemi kapsar. Oysa dediğiniz 7950 vs 7970 yükseltmesi sadece oyunlarda işinize yarar.
    Ssd tam performans vermiyorsa sorun siZin sistemde bir yerdedir.
    Ssd bilgisayarların performansını gözle görülür sekilde arttıran yegane bilesendir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 128 gb Sandisk almıştım pc ile ve gayet memnunum, Hatta öyle düşünüyorum ki daha fazla uygulama/program yükledikçe,hızını daha da fazla farkedeceğim. Şirketteki laptopun yaklaşık 10 dk da açılıp kendine geldiğini düşünürsek SSD de bunun olacağını sanmam (Bu yüzden şirkette uyku moduna bırakıyorum pc yi ,o zmn evdeki pc ile aynı sürede açılıyo) Neyse sözün özü,ben hızlı ve kullanışlı bir yapı olduğunu düşünüyorum SSD'nin; Hız, Yer Kaplama ve sıcaklık açısından iyi.
  • Sırf oyun için bile SSD alınır, bilgisayar kullanacaksan SSD alınır, internette gezmek için SSD alınır kısaca ilk SSD alınır. Bilgisayar tarihi bilgisayar tarihi olalı bilgisayarın özellikleri ve hızında hiç bir zaman bu kadar gece ile gündüz kadar fark yaratmadı
  • Ssd siz olmaz arkadaşlar başta SESSİZ tık yok ,ısınma yok, veriye erişim süreleri hızlı, oyunlarda hızlı açılış...... daha ne olsun hdd de işlemci yatıyordu ssd de işlemcide çalışmaya başladı
  • Yaklaşık 3 senedir sistemimde hem SSD hem Raid0 hem Depo diski kullanıyorum. Keşke imkanım olsa da hepsini SSD yapabilsem. Raid disklerim hemen hemen okuma hızında SSD'ye yaklaşsa da access time hızında yanından bile geçemiyor. SSD ve mekanik disklerin kıyaslamalarına halen anlam veremiyorum.
  • quote:

İyi günler.
    Cumartesi günü Vatan'dan Corsair Neutron Gtx 120gb ssd aldım.Daha önce burada ve başka forumlarda okuduğum kullanıcı yorumlarında;ssd sayesinde pc.nin 15 saniyede açıldığı 5 saniyede kapandığı,sistemin uçtuğu vb... şeyler yazıyordu.Bende hiç öyle şeyler olmadı.

Sistem puanı işlemcim yüzünden 7,6 diğer herşey 7,9.Sdd'yi almadan önce hdd.den dolayı 5,6 ydı sistem puanı.Tamam sistem puanı arttı ama hız olarak hdd den farkı çok az.

Bios ekranında 1 ve 4 numaralı sata portları ahci modda çalışıyor,ssd de 1 no.lu portta takılı.Windows 7 işletim sistemi kurdum.Anakart sata 3.

Seq puanları 480 e 250 civarı.330 tl vermeye değecek bir özellik bulamadım çok pişmanım

Hızlı açılma istiyorsanız Windows 8 alın.

• 1 yıldan biraz fazladır corsair force gt kullanıyorum. Bana göre ssd kesinlikle parasını hakediyor. arada bir kardeşlerimin laptoblarında sorun olduğuna bakıyorum. o kadar yavaş geliyorki. ssd'de program tıkladığımda bekleme derdi yok. mesela firefox 1-2 sn'de açılıyor. laptobta 10 sn beklediğim oluyor. açılış süresi zaten hdd'de felaket. ssd'de 1 sn'de geçen hoş geldin ekranı laptopta geçmek bilmiyor. ayrıca bazı oyunlarda da gerekli oluyor. mesela portal 2 oynarken zaten ağır bir oyun değil çabuk yüklenir düşüncesiyle hdd'ye kurmuştum. ama her 2 portal açıp bölümü geçtiğinde o yükleme ekranında 1 dk bekliyordum. 30 sn oyna 60 sn bekle. çekilecek gibi değildi az kalsın güzelim oyundan soğuyordum. hemen kaldırıp ssd'ye kurdum. ve Oh be dedim. Sizi bilmem ama ben bundan sonra ssd'siz bilgisayara bilgisayar demem

• Bu arada arkadaşlar ben şu ssd'yi alacağım sahip olan arkadaşlar varsa önerebilirler mi ?

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=94380&ttype=Details#pt
  • Ben imzamdaki sistemi 2 yıla yakın süredir kullanıyorum ve şunu söylemeliyim ki sistemde bana bilgisayarımı hızlı hissettiren en önemli parça SSD.

HDD olan bilgisayarda 1.5 dakikada açılan program 15 saniyede açılıyor (4-5 kat daha hızlı anlayacağınız), bilgisayar 5-6 saniyede kapanıyor, çoğu oyunlarda loading yazısını neredeyse görmiyorum, gördüklerimde de oldukça kısa, bilgisayarı açarken masaüstü göründüğü an hiçbir şeyi beklemeden kullanmaya başlayabiliyorum, başka ne olmasını bekliyordunuz tam olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeronatis -- 30 Temmuz 2013; 23:20:06 >
  • quote:

İyi günler.

Sizin sistemde bi gariplik var, benim imzamdaki sistemle 7 saniyede pc hazır açılıyor. win8 64 bit kullanıyorum, ayrıca ofiste 1. nesil i3 var, evde 3. nesil i5 SSD olmasa günlük kullanımda farkı anlayamam desem yeri, SSD ciddi fark yaratıyor yani. Arkdaşların önerilerini yapın ayrıca

http://www.44u-marketing.de/tr/aktuelles/470-perfekte-windows-7-einstellungen-fuer-ssds.html
    http://02pc.net/ssd-kullaniyorsaniz-yapmaniz-gerekenler-windows-7-8-ssd-optimizasyonu-ayarlari-resimli-anlatim-t70.html

Burda yazanları yaparsanız verimliliği artar ve boşa doldurmazsınız SSD'nizi.

• Burada önerilen şeylerin hepsini yaptım.Driver,sata 3,Ahci modu,as ssd benchmark vb...
    Hiçbir fark yok,bad sector taraması da yaptım bir sorun gözükmüyor.
    Hdd'den farklı bir şey göremedim işlemlerde.Pc açılış hızı 19 sn,kapanış ise 25 sn sürüyor.Açılma hızı aşağı yukarı herkeste aynı ama kapanış çok uzun sürüyor.Nerede hata yapıyorum?
  • kardeş bence macele etmişsiniz..bu yorumu yazmada

SSD de seq puanı en az önemli kısımdır..4k sonuçları belirler kalitesini.

ayrıca ayarlamalarını yaptınız mı? bende ssd kullanan birisiyim ve kesinlikle normal hdd lerle amelelik ediyoruz..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.