Şimdi Ara

Ssd hiçte hız manyağı değil!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende corsair force gt 120 gb kullanıyorum anakartın biosunu güncelledim gecen gun fast boot aktif ettim pc 15 snde açılıyor 5 snde kapanıyor birde kullandıgın anakarttan bile fark ediyor bundan önceki anakartım asus m4a88td-m evoydu inan pc 48 sn acılıyordu 17 snde kapanıyordu intele geçtim asus maximus v gene ile biraz düştü hız 28 sn falan acılıyordu atto diskte en fazla 425 mb oluyordu sonra sata3 portunu değiştirdim ve sonuc acılıs 18 sn falan kapanıs 7 sn oldu sonra bios güncelledim suan acılıs 15 sn kapanıs 5 sn. kasaya usb bellek taktıgımda sanıyesınde görüp acılıyor yanı usb belleği takıp elimi oradan çekene kadar ekranda usb bellek gözüküyor ve usb3.0 değil bu dedğim usb2.0
  • ssd tamamen "lüks" için alınacak bir parça. "ihtiyaç" oldugunu kimse iddia edemez. benim zamanım çok kıymetli her saniyem 1 dolar değerinde diyorsanız alın. bir de anlamadığım birşey var zaten windows 8 kurup startup duzenleyip biosa ada ayar çektin mi her pç 15 saniyede açılır. benim 6 yıllık laptopın açılması 15 saniye sürmüyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 38derece

ssd tamamen "lüks" için alınacak bir parça. "ihtiyaç" oldugunu kimse iddia edemez. benim zamanım çok kıymetli her saniyem 1 dolar değerinde diyorsanız alın. bir de anlamadığım birşey var zaten windows 8 kurup startup duzenleyip biosa ada ayar çektin mi her pç 15 saniyede açılır. benim 6 yıllık laptopın açılması 15 saniye sürmüyo.

yanlız biz win8 kullanmıyoruz sen birde win7 kuup aç artı altı yıllık leptopta nasıl win8 kurdun anlamıs değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankatree

quote:

Orijinalden alıntı: 38derece

ssd tamamen "lüks" için alınacak bir parça. "ihtiyaç" oldugunu kimse iddia edemez. benim zamanım çok kıymetli her saniyem 1 dolar değerinde diyorsanız alın. bir de anlamadığım birşey var zaten windows 8 kurup startup duzenleyip biosa ada ayar çektin mi her pç 15 saniyede açılır. benim 6 yıllık laptopın açılması 15 saniye sürmüyo.

yanlız biz win8 kullanmıyoruz sen birde win7 kuup aç artı altı yıllık leptopta nasıl win8 kurdun anlamıs değilim

ssd alıp windows 7ile kullanmak. hm...

eve gdince video çekip atiyim istersen. hem eski bi cihaza windows 8 kurulamıcagnı sana kim ogretti. windows 8in kurulamıyacagı bi sistem yok ve windows 7den daha optimize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 38derece -- 31 Temmuz 2013; 10:21:59 >

• 38derece kullanıcısına yanıt
    win7 eski bir işletim sistemi mi ki ssd alıp win7 ile kullanmak yazmıssın 6 yıllık hurda ile win8 kullanan birine göre çok iddaalı bir laf
  • quote:

win7 eski bir işletim sistemi mi ki ssd alıp win7 ile kullanmak yazmıssın 6 yıllık hurda ile win8 kullanan birine göre çok iddaalı bir laf

Eski veya yeni olması önemli değil vistada zamanında en yeniydi ama xp daha optimizeydi. burda benim söylemek istediğim şu. hız için para verilip ssd alınıyor ama yine hız için 1 saat ayırıp win8 kurulmuyor. burda büyük bi mantıksızlık var.

gelelim hurda meselesine. benim hurdaya ne kurmamı bekliyosun win8den daha "ağır" olan win7yi mi? yoksa gelmş geçmiş en kötü os vistayı mı?. win8 ile hız konusunda sdce xp yarışabilir oda bana uymuyor. dolayısı ile benim "hurda"ya en mantıklısı kurmak win8. hatta sana şöyle sölim 8.1 patch çıkmadan önce 10 saniyenin altında bi süreyle açılıyodu benim hurda :)

• söylediğin iyi oldu saolasın
  • 38derece kullanıcısına yanıt
    iyide arkadasım win7 ile ssd kullanılmaz gibi konusuyorsun hız istersen win8 daha hızlı olabilir ama win7 kadar hosamu gitmiyodur belki win8 kurdum pcme ama win7 daha kullanışlı oldugu için win8deki anamenü bana biraz dandik oldugu için geri win7ye döndün önemli olan pcnin açılması değil kullanışlı olması karısık olmaması forumda biraz arastır en çok hangi işletim sistemi kullanılıyor %80 abartısız win7 kullanıyor
  • quote:

iyide arkadasım win7 ile ssd kullanılmaz gibi konusuyorsun hız istersen win8 daha hızlı olabilir ama win7 kadar hosamu gitmiyodur belki win8 kurdum pcme ama win7 daha kullanışlı oldugu için win8deki anamenü bana biraz dandik oldugu için geri win7ye döndün önemli olan pcnin açılması değil kullanışlı olması karısık olmaması forumda biraz arastır en çok hangi işletim sistemi kullanılıyor %80 abartısız win7 kullanıyor

Bak bi insan hız tutkunuysa windows 8 kullanmalı. eger hız tutkunu değilse ssd almamalı. bu kadar basit (ha adamda para bo.sa istedgni alır o ayrı)

kullanıma gelirsen evet haklısın win8 daha az kullanılıyo. buda türk milletinin yeniliğe alışamama huyundan kaynaklanıyor.

ben win8i betası çıktığından beri kullanıyorum ilk kurdugumda bende çok zorlandım. ama vazgeçmedim şimdi win8 den bşka bi os hayatta kullanmam. zten 8.1 patch ile başlat dugmeside geldi win8e alışamayanlar için ama bana göre hçte gerek yoktu. win8 ile bir yada 2 tıkla ulaşamıycağın yer yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: R@deon

kardeş bence macele etmişsiniz..bu yorumu yazmada

SSD de seq puanı en az önemli kısımdır..4k sonuçları belirler kalitesini.

ayrıca ayarlamalarını yaptınız mı? bende ssd kullanan birisiyim ve kesinlikle normal hdd lerle amelelik ediyoruz..

Valla burada yalvarıyorum benim bilmediğim başka ne ayarı var diye.Millet os kavgasına başladı
    Neyse aldık bir kere kullanacağız. 4k değerleri 21/64
  • quote:

bende corsair force gt 120 gb kullanıyorum anakartın biosunu güncelledim gecen gun fast boot aktif ettim pc 15 snde açılıyor 5 snde kapanıyor birde kullandıgın anakarttan bile fark ediyor bundan önceki anakartım asus m4a88td-m evoydu inan pc 48 sn acılıyordu 17 snde kapanıyordu intele geçtim asus maximus v gene ile biraz düştü hız 28 sn falan acılıyordu atto diskte en fazla 425 mb oluyordu sonra sata3 portunu değiştirdim ve sonuc acılıs 18 sn falan kapanıs 7 sn oldu sonra bios güncelledim suan acılıs 15 sn kapanıs 5 sn. kasaya usb bellek taktıgımda sanıyesınde görüp acılıyor yanı usb belleği takıp elimi oradan çekene kadar ekranda usb bellek gözüküyor ve usb3.0 değil bu dedğim usb2.0

Anakartım Asus M5A99 Evo.Ben de soket değiştirip deneyeceğim.Olmadı format atıp,birkaç program sileceğim.Bir de trim ayarını aç diye okudum başka bir forumda.Açılış süresinde pek sıkıntım yok18-19 sn içinde açılıyor ama kapanış ciddi sıkıntı.(25 sn)
    Bir yerlerde bir hata yapıyorum ama nerede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevapksk -- 31 Temmuz 2013; 13:45:29 >

• cevapksk kullanıcısına yanıt
    Kardeşim vereceğim linke bir göz atmanı tavsiye ederim faydası olucaktır bende oldu.

Link: Maksimum Performans için Ayarlama; SSD Optimizasyonu
  • quote:

Orijinalden alıntı: borcuhan77

Kardeşim vereceğim linke bir göz atmanı tavsiye ederim faydası olucaktır bende oldu.

Link: Maksimum Performans için Ayarlama; SSD Optimizasyonu

Çok teşekkür ederim verdiğin link için.Gereksiz birkaç programı silip,linkte ki önerilerin birkaçını da yapınca inanılmaz fark etti açılma ve kapanma süreleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevapksk -- 31 Temmuz 2013; 16:24:35 >

• cevapksk kullanıcısına yanıt
    Rica ederim faydası olduysa sevindim.
  • Ssd alırken hangi özelliğine baktınız?
    Saniyede 500mb okuma yazma hızında bakıp aldı iseniz tabiki fark hissedemezsiniz, cihazınızın 4k rastgele okuma performansı çok düşük, tabiki günlük kullanımdaki farkı bariz hissedemezsiniz.
    500mb okuma yazma hızı sadece göz boyamadır.benim cıhazımın 4k rastgele okuma hızı 92000,sizinki 25000.siz hepsini bir tutup ssd tıraş diyorsunuz.satın alırken bilinçli almak lazım,kaldı ki cihazınızın bir dosyaya rastgele erişim süresi 0,01 ms. Dir,en kral hdd de ise bu 13ms falandır,ki bu erişim süresini farkedebılmıs olmanız lazım.
    Farkedemediyseniz,bilgisayarı açar açmaz photoshop uygulamasını açınız.ardından aynı işlemi hdd ile yapınız

• Arkadaşlar imzamdaki lenovo z580 laptopu kullanıyorum. 5400 rpm 1tb hdd mevcut ama bilgisayar yaklaşık 4 dakikada açılıyor.(açılıyordan kastım masaüstünün gelmesinden öte bilgisayarın kullanılabilir moda geçmesi) sonrasında normal çalışıyor ama tatmin olamıyorum. Ssd alıp hdd yerine takmayı, Hdd yide cd rom kapağına caddy alıp depolama için kullanıcaktım ama burdaki yorumlar kafamı çok karıştırdı. Bilgisayarımın performansına illaki olumlu etki yaratır bu olay ama ne ölçüde yaratır. Gözle görülür bir fark olur mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omryildirim

Ssd alırken hangi özelliğine baktınız?
    Saniyede 500mb okuma yazma hızında bakıp aldı iseniz tabiki fark hissedemezsiniz, cihazınızın 4k rastgele okuma performansı çok düşük, tabiki günlük kullanımdaki farkı bariz hissedemezsiniz.
    500mb okuma yazma hızı sadece göz boyamadır.benim cıhazımın 4k rastgele okuma hızı 92000,sizinki 25000.siz hepsini bir tutup ssd tıraş diyorsunuz.satın alırken bilinçli almak lazım,kaldı ki cihazınızın bir dosyaya rastgele erişim süresi 0,01 ms. Dir,en kral hdd de ise bu 13ms falandır,ki bu erişim süresini farkedebılmıs olmanız lazım.
    Farkedemediyseniz,bilgisayarı açar açmaz photoshop uygulamasını açınız.ardından aynı işlemi hdd ile yapınız

Sakin,ben ssd traş falan demedim.Ne denediysem yavaş,nerede yanlış yapıyorum dedim.
    4k hızı düşükse sağlık olsun,ne diyebilirim ki başka.Iops değeri bu fiyat düzeyinde ki cihazlardan yüksek olduğu için aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cevapksk

quote:

Orijinalden alıntı: omryildirim

Ssd alırken hangi özelliğine baktınız?

Sakin,ben ssd traş falan demedim.Ne denediysem yavaş,nerede yanlış yapıyorum dedim.
    4k hızı düşükse sağlık olsun,ne diyebilirim ki başka.Iops değeri bu fiyat düzeyinde ki cihazlardan yüksek olduğu için aldım.

Başlık hiçte öyle demiyor.
    Burada bilinçsizce yazılan bir cümle,sonuç olarak yüzlerce kişiyi etkileyebiliyor.
    i5 işlemci alacakken daha iyi bir sistemim olsun diye i7 işlemciye yönelen bir bilgisayar kullanıcısının(günlük kullanım,oyun,film) yaptığı tek şey parasını israf etmek,çünkü aradaki farkı hiç hıssedemeyecek,pahalı olan iyidir mantığıyla çalışmış olacak,bunun yerine o parayı ssd'ye harcasa,gözle bariz Şekilde görebileceği bir performans farkı,akıcılık,rahatlık satın almış olacak.
    Başlığı düzeltmelisin son yazdığın paragrafta samimi isen.Donanımlara yabancı yüzlerce insan tek bir başlığa bakıp hemen önyargılı olabılıyor,dünden beri 5farklı kullanıcı soru soruyor bana,sırf bu başlık yüzünden

• SSD li ve HDD li pc arasında dağlar kadar fark var.
    Bir kere pc tikanmiyor....

• quote:

Orijinalden alıntı: .Colibri.

Arkadaşlar imzamdaki lenovo z580 laptopu kullanıyorum. 5400 rpm 1tb hdd mevcut ama bilgisayar yaklaşık 4 dakikada açılıyor.(açılıyordan kastım masaüstünün gelmesinden öte bilgisayarın kullanılabilir moda geçmesi) sonrasında normal çalışıyor ama tatmin olamıyorum. Ssd alıp hdd yerine takmayı, Hdd yide cd rom kapağına caddy alıp depolama için kullanıcaktım ama burdaki yorumlar kafamı çok karıştırdı. Bilgisayarımın performansına illaki olumlu etki yaratır bu olay ama ne ölçüde yaratır. Gözle görülür bir fark olur mu?

Buradaki yorumlar kafanızı karıştırmasın. Özellikle 5400rpm bir sabit disk hiç çekilmez. İmzamdaki hyperX'i alalı 1 seneye yakın oldu. Hdd ile aralarında birçok yönden dağlar kadar fark var. Verdiğim her kuruşa değdiğini düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.