Şimdi Ara

ssd hız testi 4 gb/s hız gösteriyor fakat çok çok yavaş çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung 840 evo ssd normal kullanımda çok yavaş çalışıyor fakat hem windows hemde 2 farklı hız testi yazılımı ssdnin en az 4-5 katı kadar hızlı çalıştığını gösteriyor.

ayrıca hem yüksek hemde normal okuma/yazma hızı farkında bile çok yüksek yanıt süresi kaydediyor.

Bu sıkıntıyla windows 10 kullanmaya başladıktan sonra karşılaşmaya başladım normalde oynadığım mmorpg oyunundan 3-4 karakteri çok rahat açabilirken şimdi 1 karakter bile çok sıkıntı yaratıyor.

Donanımsal veya yazılımsal bir arızamı hiç bir fikrim yok yardımlarınızı bekliyorum. Konu hakkında fikir beyan edenlere şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zx61xo00od -- 5 Nisan 2016; 20:15:13 >

• Rapid modu açık ondan dolayı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • troll müsün yoksa ciddi mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • slmngngr S kullanıcısına yanıt
    hız öyle göstermesi normal olduğu için troll olduğumu düşünebilirsin ama eğer normalse ssd niye yavaş onu merak ediyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zx61xo00od

hız öyle göstermesi normal olduğu için troll olduğumu düşünebilirsin ama eğer normalse ssd niye yavaş onu merak ediyorum?

ss de şu kenardaki kopyalama hızından mı bahsediyorsun?

peki merak ediyorum dosyayı nasıl bir ssd den kopyalıyorsun?
    tahmin edeyim, eski bir hdd kullanıyorsun hatta 2.5 inch 5400 rpm hdd den kopyalama yapıyorsun.

bu hdd den ssd 3gb/s hız mı bekliyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • slmngngr S kullanıcısına yanıt
    yavaş olduğunu iddia ettiğim işlem o değil onu ss in içinde bırakma sebebim bu işlemi yaparken testte bu hızı görüyorum demekti. Benim problemim tam olarak şu, bilgisayar boştayken dandik bir hdd ye sahip bilgisayarımın yaptığı bir işlemi bu ssd ye sahip bilgisayar çok daha yavaş yapıyor, oyunlar programlar vs. çok yavaş yükleniyor ve bu yavaşlığın problemi ram olmadığını düşünüyorum. 3 gb/s gibi hızlar banada saçma geldi zaten ama üstte bir arkadaş gayet normal olduğunu söylemiş ama ssd hızlı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zx61xo00od

Baknz : RamDisk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M.2 SSD Hızı çok düşük.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aod.xTA26 kullanıcısına yanıt
    4 gb/s gibi değerlerin rapid moddan kaynaklı olduğunu öğrendim ama bu hala standart bir harddiskte 30 saniyede açılan oyunun aynı özellikli diğer pc de neden 3-4 dk olduğunu açıklamıyor(hem rapid moddayken hemde değilken aynı sonucu veriyor).
  • Hocam yazılımsal bir hatadır.Papidmoddan çıkmıyordur yüklediğiniz bir program yada bir güncelleme buna sebep olabilir. as ssd gibi başka programlarla da testler atıp paylaşın. BIOS ayarlarını default yapın tekrar deneyin.Ramler tek tek takıp deneyin vs. birçok yöntem aklıma geliyor ama hiçbiri format kadar kökten ve temiz bir çözüm gibi görünmüyor.
  • aod.xTA26 kullanıcısına yanıt
    şunu demek istiyorum rapid modda yüksek hız ölçüyor performans yavaş rapid modu kapatıyorum ölçümde yavaş 94 okuma 65 yazma ölçüyor bi sorun var ama çözemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.