Şimdi Ara

SSD ile ACHI modunda kurulum yapılamıyor // bağlantı modlarında disk hızları hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bugün Gigabyte GA-MA790XT-UD4P anakartlı sistemime SSD takarak sıfır windows 7 kurulumu yapmak istedim, daha önce diğer kaynaklardan okuduğum gibi BIOS üzerinden gerekli AHCI ayarlamarını yaptıktan sonra USB Boot üzerinden işleme başladım. İlk sorun burada başladı.

siyah - beyaz olan " Windows is loading files " kısmı normal bir formatta olması gereken gibi birkaç saniye yerine azar azar yaklaşık 3 ilâ 4 dakikada geçti ve en sonunda ise klasik windows install ekranına ulaşmadan boş mavilik üzeri mouse imleci ile kalakaldı

çeşitli ayarları değiştirdikten sonra defalarca denememde de herhangi bir değişiklik olmadı

şimdi sorularım şunlar olacak

1) Anakart SATA 2 destekli olduğu için alabileceğim maksimum hızların 260 okuma ve 160 yama civarında olacağını biliyorum, birkaç yerde okuduğuma göre IDE modundaki bağlantı ile de ulaşılabilecek hızlar ortalama bu kadar, hali hazırda zaten SATA 3'ün 500 - 400 değerlerine ulaşamayacağım için yüklemeyi IDE olarak yapmamda herhangi bir sorun olur mu? 10-20mb fark yüzünden anakart değiştirmek veya ince ayarlara girişmek istemiyorum.

Yine farklı kaynaklardan okuduğuma göre sorun anakartımın içerisinde bulunduğu serinin kronik problemlerinden birisi gibi duruyor

2) Native IDE bağlantı seçili iken SSD üzerine depolama amaçlı HDD'yi de bağladığımda herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? yoksa toplu disk birleşimlerinde sorun yaşanmaması için mutlaka ACHI modu mu gerekli?

3) Native IDE modunun SSD'ye kısa veya uzun vadede herhangi bir zararı olur mu?

cevaplar için şimdiden teşekkürler, iyi günler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.