Şimdi Ara

SSD Isınma ve Windows Kitleme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikler herkese iyi forumlar,bundan 2 ay önce bir sistem topladım (sistemi en altta belirteceğim) sistemime en uygun fiyatlı ve beni idare edebilecek türden ssd olarak HI-LEVEL 240GB seçtim.o günden bu yana hiç sorun yaratmadı ancak nedense son bir haftadır aşırı ısınmaya ve ısındığı zaman windowsu kitlemeye başladı.Çözüm bulabilmek için epey uğraştım hatta dış metal kasayı bile değiştirdim ama nafile.Parçaların sıcaklıklarını hemen hemen her zaman kontrol ediyorum (Hard Disk Sentinel ve Speccy programları ile).Bilgisayarı ilk açtığımda SSD 38 derece olarak gösteriyor ve oyun oynadıktan sonra kendini 46 dereceye sabitleyip kapatana kadar o şekilde kalıyor...Çözüm bulamadım artık kafamı duvarlara vuracağım Yeni almış olduğum bilgisayar kasasıda oldukça ferah ve çok havadar bir yapısı var.Resmini alt kısma bırakırım lütfen yardım :/

SİSTEMİM:

İŞLEMCİ : İ5 7400 3.0 Ghz
    EKRAN KARTI : MSI RX480 Gamıng X 8GB
    RAM : Hyperx Fury 8 GB tek slot RAM
    HDD : Seagate 500 GB Harddisk
    ANAKART : MSI H270 Gamıng PRO Carbon AnakartSSD Isınma ve Windows Kitleme Sorunu

• Selamlar.

Sorununuzun ssd nin sicakligi ile alakali oldugunu dusunmuyorum. 46 yada 50 derecede calisan bir ssd nin sicakligi normal kabul edilebilir.

Bir onerim olacak. Sistemi calistirirken mekanik diskin kablosunu cekip tek basina deneyin. Sonuc alamaz iseniz windowsa bakmaniz gerekecek.

Eger sistemde donma oluyor ve o sekilde kaliyorsa raminizi kontrol etmenizi oneririm. Birde en son ne zaman format attiginizi yazarsaniz cozume yonelik onerilerin daha isabetli olacagini dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle yardım yaklaşımınız için teşekkürler.Ancak ilk aldığım zamanlar 38-39 derecede çalışan ssd nin 48 dereceyi görmesi paranoyak olmama sebep olmuş olabilir :D sürekli gözüm ssd sıcaklığında.mekanik diskten kastınız nedir harddiskten mi bahsediyorsunuz ? Ayrıca donma derken genellikle oynadığım oyun esnasında donup kalıyor windowsa bi etkisi olmuyor.En son formatımı Mart ayının 21 inde attım
  • görev yöneticisinden sisteminizde neler oluyor onu bir kontrol edin. şöyle bir tablo,eğer disk kullanımınız çok fazlaysa sisteminize virüs bulaşmış arka planda gizli kapaklı işler dönüyor demektir.
  • SSD Isınma ve Windows Kitleme Sorunu

şu anlık böyle :/
  • LooKHiT L kullanıcısına yanıt
    Yakin zamanda kurulmus bir isletim sisteminiz var. Windows creation guncellemesini aldiginizi farzediyorum.

Makina donup kaldigi zaman gormeniz acisindan gorev yonetisicini acik tutmaniz ve diskin ne ile mesgul oldugunu gormeniz gerekli. Bu sekilde deneyelim sonuca bakalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozaman hemen bir oyuna girip kastırayım :D hemen geliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: LooKHiT

şu anlık böyle :/

ben sorunun kaynağını buldum. sorunun kaynağı spotify linklere bakın ne demek istediğimi daha net anlarsınız.
    https://www.technopat.net/2016/11/10/spotify-ssd-asiri-yukleniyor/
    http://www.dijitalx.com/2016/11/16/spotify-ssdnizi-olduruyor-olabilir/
    https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/5bmxgq/warning_spotify_is_killing_ssds/

• oyunlar esnasında incelediğim kadarıyla TSLGame adlı bi uygulama birkaç saniye içinde %45 disk kullanımına neden oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.