Arkadaşlar Selamlar, Laptop'umun SSD sini değiştirmek istiyorum HP Pavilion Laptop Kullanıyorum modelini araştırdım ve 128 GB PCIe® NVMe™ M.2 SSD (PCIe 3.0 x2) türünde bir ssd bulunmakta bunu 1tb SSD ile değiştirmeyi düşünüyorum. 1-) Yeni SSD alırken aynı modelden almak zorunda mıyım? 2-) Windows çalışırken test ettim ve okuma hızı 1332 ve yazma hızı 789,92 çıktı SSD alırken okuma yazma hızlarının bu değerlerin üstünde olmaması mı lazım? 3-) Önerebileceğiniz markalar var mıdır? teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barant_Aes -- 26 Kasım 2022; 22:28:8 > |
SSD Konusunda Yardım
-
-
Gunluk kullanimda o hizlar size hicbirsey kazandirmaz. Sadece renderlarda isinize yarayabilir.
A2000 - 970 Evo Plus - Crucial P5 gibi modellere bakabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bu anakartla uyum falan o işlerden anlamadım da orada neye dikat etmem gerekiyor?
Mesela benim ssd x2 ama internette baktıklarımın çoğu x4. Uyumlu değil mi yani ben anlamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barant_Aes -- 27 Kasım 2022; 1:7:42 > -
uyumludur bi problem olmaz. Dilersen Leptobun bana tam modelini yazarsan net birt cevap verebilirim. Kafanda rahat olur en azından
-
hp pavilion 15-dk0017nt
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
NVMe™ M.2 SSD alabilirsiniz. A2000 - 970 Evo - Crucial P3 gibi modellere bakabilirsiniz.
-
-
aynı modeli kullanıyorum. fazlasıyla memnunum. tavsiye ederim.
-
https://www.hepsiburada.com/samsung-980-500gb-3100mb-2600mbs-m2-nvme-ssd-mz-v8v500bw-p-HBCV000001D8HN?magaza=GarajOnline&url_src=and-product-detail
Hocam peki buna bakar mısınız?
aynı moıdel sadece bu 500gb. okumuza hızı düşük ancak son kullanıcı tarafında etkisi yok. işinizi fazlasıyla görür.
-
Çok teşeklürler dostum cevapların için
Rica ederim. Kafanızı takılan bi problem oldumu P.M atabilirsinizi. İyi Forumlar.
-
Hocam merhaba bende benzer bir soru sormak istiyorum, msi ge 63vr-7rf laptopum var buna ilave olarak ssd takmak istiyorum içini açtığımda pcie x2 gen 3 olarak desteği bulunduğunu gördüm nasıl bir ssd almalıyım max. performans alabilmek adına? bildiğim kadarıyla x2 gen 3 olduğu için 2gb/s hızına kadar destek alabiliyorum doğru mudur?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Maximum hiz olarak tam hiz degeri.nedir bilemiyorum. Ancak PCI-e x2 portuna bağladığınız SSD teorik olarak en fazla 2000 MB/s okuma-yazma hızına ulaşabilir. Pratikte de 1500-2000 arası bir değer alırsınız. O yüzden sizin elinizde bulunan SSD'nin okuma-yazma hızı 3000 MB/s ise bu hızları alamazsınız. Yine de elde edeceğiniz hız yeterince yüksek olur.
Merhaba. Benim "HP Notebook - 15-db0001nt" dizüstü bilgisayarım var ve aşırı derecede yavaş. Açılması 3-4 dakikayı buluyor. Ben de SSD çözüm olabilir diye düşünüyorum. Acaba nasıl bir ssd uyumlu olur yardımcı olabilir misiniz?
-
Merhaba. Sata 3 formatinda Ssdler isinizi gorecektir.
Teşekkür ederim.
-
Rica ederim. iyi forumlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X