Şimdi Ara

SSD'nin hızlarında problem var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

https://www.hepsiburada.com/silicon-power-2tb-3400mb-3000mb-s-sp-m-2-ssd-ud70-m-2-pcle-ssd-sp02kgbp34ud7005-p-HBCV00000M1X38

linkteki m2 ssdden aldım ve dün taktım bilgisayara. Testlerini yaptığımda, ssdde bir error yok, ilk defa ben takmışım, ömrü hala 100% vs bunları kontrol ettim. Sonra da hızını kontrol ediyim dedim. Crystaldisk ile hız testi yaptığımda, okuma 2300-2400 mb/s arasında buluyor yazmayı ise 3000-3100 mb/s arasında. Açıkçası garibime gitti, laptop şu an yanımda değil ama akşam eve geçince dünkü testleri ve yeni testin fotolarını atarım. Vaad edilen hızlar okuma için 3400 yazma için 3000 iken ve ben yazma için olan hızı çok güzel alırken neden okumayı böyle düşük alıyorum anlamadım. Yardımcı olabilecek biri var mı?

• SSD'nin hızlarında problem var

değerler şu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2E1ADADD6 -- 19 Temmuz 2022; 19:15:10 >
  • Vaadettiği hızlara ulaşamayabilir o normal. O söyledikleri hızlar en güçlü donanımlarla oluyor ama okumanın yazmadan düşük çıkması benim dikkatimi çekti. Farklı programlarla da hız testi deneyin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt

Evet hocam yok, hani hıza ulaşmaması değil de okumanın düşüklüğü acaba bir problem mi var dedirtti bana zaten. akşam deneyeyim başka programlarla da bakalım teşekkür ederim

• Hocam anlamadığım bir şey var.

Crystalmark8 ile test yaptım bugün yine, şu değerleri verdi:

Sonra crystaldiskmark5.5 indirip bir de onunla denedim, sonuç şöyle:

kafam karıştı ilki doğru son.ç mu vermiyordu acaba

• İkisi de doğru. İlkinde ve ikincisinde hızın yanındaki yazıya bak SEQ1M Q.. tarzında değerler yazıyor. Programın farklı sürümleri farklı tekniklerle hız testi yapıyor. Fark ondan kaynaklı. SSD'nde herhangi bir sorun yok. Zaten henüz 10 saat kullanmışsın sağlığı da %100.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.