geçenlerde samsung 5 serisi i7 3. nesil işlemci 8gb 1600 mhz ram 2 gb 630M ekran kartlı bir laptop aldım ancak ssd disk de almak istiyorum. hdd'yi harici yapıp ssd ile kullanmayı düşündüğüm için de büyük boyutlu bir almak istiyorum aşağıda özellikleri yer alan disk için ne dersiniz.. çok ahım şahım uygulamalar kullanmıyorum ancak hız merakım hiçbir zaman son bulmadı bilgisayar olunca konu.. fiyatı bence uygun, eğer benim için uygun derseniz alacağım :)
Özellikler :
Model PX-256M5S Kapasite 256GB Tampon bellek 512MB DDR3 Hız (Windows NTFS altında) Okuma / Yazma Sıralı Okuma Hızı (SATA 6 Gb / sn) kadar 520 MB Sıralı Yazma Hızı (SATA 6Gb / s) 390 MB / sn Rastgele Okuma Hızı (IOPS 4KB) 73.000 için Rastgele Yazma Hızı (IOPS 4KB) 70.000
güç Tüketimi Aktif 2.8W Boşta 0.7W
Çevre ve Güvenilirlik Sıcaklığı 0 ° C ~ 70 ° C (Çalışma) 1 msn yarım sinüs anda şok 1500G, Titreşim 7 ~ 800Hz, 2.17Grms (Çalışma) MTBF 1.500.000 saat
Sistem Gereksinimleri Desteklenen Windows İşletim Sistemleri Microsoft Windows XP, Vista, 7, 8 Desteklenen Macintosh İşletim Sistemleri Mac OS X ve daha sonraki versiyonlar Diğer Desteklenen İşletim Sistemleri Linux
VERİ Şifreleme: Desteklenen Yazılım Yükseltme: Desteklenen
Form Faktörü ve Konnektörler Faktör 2,5 inç form faktörü Form DC 5V girişi için Güç Konnektörü 15-pin SATA konnektörü Veri Bağlantı 7-pin SATA konnektörü Boyut ve Ağırlık Boyut (W / L / H): 69.85mm x 100mm x 9.5mm ağırlık: 75gr
paket İçeriği : sürücü: 256GB SSD Disk belge: Hızlı kurulum kılavuzu Kullanıcı el kitabı ve garanti bildirimi
Garanti 3 yıl Plextor
256'lık yerine sadece bi tavsiye yanlış anlama ama 500gb samsung alırsan daha gözeldir
quote:
Orijinalden alıntı: fm3541
256'lık yerine sadece bi tavsiye yanlış anlama ama 500gb samsung alırsan daha gözeldir
@eyeblips 256'lık alabilirsiniz ama çok performans beklemeyin SSD'nin getirilerinden tam faydalanabilmek için en kötü sandforce kontrolcülü 240'lık bir ikinci el SSD tavsiye edebilirim. Hem uygun fiyatlı olur hem de yeterli kapasite ve hız sunar.
quote:
Orijinalden alıntı: 2kol3bacak
quote:
Orijinalden alıntı: fm3541
@eyeblips 256'lık alabilirsiniz ama çok performans beklemeyin SSD'nin getirilerinden tam faydalanabilmek için en kötü sandforce kontrolcülü 240'lık bir ikinci el SSD tavsiye edebilirim. Hem uygun fiyatlı olur hem de yeterli kapasite ve hız sunar.
ikinci el elektronik eşya konusunda gerçekten çekincelerim mevcut hem bulunmuyor da piyasada maalesef, var mı tanıdığınız satan birisi :)
Tanıdığım yok fakat forumun ikinci el bölümüne bakabilirsiniz. SSD genç olduğu sürece sorun olmaz ben de günler öncesinde forumdan ikinci el SSD aldım ve sadece toplamda 20 gün açık kalmış bir alet gerçekten temiz ve iyi kullanılmış yani satıcı yeterince güvenilirse yeterince iyi ürün bulmanız olası.
Plextor almaktan iyi olacaktır her şekilde. Ya da yurtdışından almayı düşünebilirsiniz.
az önce Samsung sevis ile görüştüm,
SSD'yi alınca diski size taktırırsam garanti kapsamından çıkar mı bilgisayar diye Samsung Merkezden bir bayan bana diski de samsung servisten alıp tüm işlemleri orada yaptırırsam sıkıntı olmayacağını dışarıdan disk alamayacağımı söyledi.. hadi neyse dedim almayalım dışarda 128 lik falan alıp idare ederiz diye düşünüp buradaki servisi aradım bana donanımın kendi yapısı dışında ne takılırsa takılsın ve kim takarsa taksın bilgisayarın garanti kapsamı dışına çıkacağını iletti.. böylece benim ssd hayallerim de suya düştü.. daha 1 hafta oldu makineyi alalı garanti kapsamından çıkmasını açıkçası göze alamıyorum.. eski bilgisayarımdan çok başım ağrıdı çünkü o konuda..
i7 8gb ram çift ekran kartı samsung np300 serisi bir laptopa sahibim yazılımcı olma yolnda ilerliyorum ve ciddi bir yere geldim denebilir :) Vs2012 kullanıyorum. Sql server 2012 vs 2012 windows8 ve lazım olan programlarım toplamda 60 gb yer kaplıyor. Laptopumun sata3 desteği varmı bilmiyorum.(Yok diye tahmin ediyorum). Anakartım: BilgiAlanı Değer Anakart Özellikleri Anakart Kimliği <DMI> Anakart Adı Samsung 300V3Z/300V4Z/300V5Z/200A4Y/200A5Y
Veri Yolu (FSB) Özellikleri Yol Türü Intel GTL+ Yol Genişliği 64 Bit Gerçek Saat 183 MHz Etkin Saat 183 MHz Band Genişliği 1467 MB/s
everestte bunlar yazıyor. Neyse gelelim soruna birtane ssd almak istiyorum ama anakartımın sata3 desteği yoksa sata2 destekli 3gbs = 375MBs geçmeyecek(sata2 hızı max bu olduğu için daha yükseğini alsam bile işe yaramayacak diye düşünüyorum.) tercihen 120 gb ve daha fazlası olmayacak bir ssd tavsiye edebilirmisiniz. Max 200 lira var. En Uygun fiyat ve en bu paraya alınabilecek en iyi ssd nedir ? Not:Yukarıdaki bilgilerden anakartımın sata3 desteği olup olmayacağını anlayamıyorsanız. Nerden anlaşılırsa ordan bakabilirim :D
Garanti olayi hikaye arkadasim. Benimde cok basima geldi. Garantilik bir durum oldugunda ssd yi sokup, yerine harici olarak kullanacagin hdd'i takip yeni sistem kurup verirsin garantiye. Ben ramleri degistirdim garantiye verdim hic bir sey soylemediler. Arkadasim 5400rpm hdd yerine yeni 7200rpm hdd takmisti notebook'a o da o sekilde verdi yine sorun cikmadi. Hatta bazilari beraber verilen isletim sistemini degistirsen bile garanti disi kaliyor bahaneleri uyduruyorlar.
patron
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme