Şimdi Ara

Ssd pil süresini uzatır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Msi gp622qd laptop sahibiyim. Makinenin herşeyinden memnunum pil süresi hariç.
    Fişten çıkarıp herşeyi kapatıp sadece film izleyerek zar zor 2.5 saati buluyor. Film izlerken arada durdurup google dan bişeylere bakma huyum olduğundan haliyle bir flmi çıkartamıyor.
    7200 rpm hdd var ve en çok bunun pil harcadığından şüpheleniyorum. Çünkü film izlerken elimi hdd nin olduğu yere koyunca bariz ısınmış oluyor. Isı=enerji
    Cihazın msata girişi var. Hdd hızı yettiği için ve de garantisini bozmamak için ssd eklemedim.(tabi ekonomik kısmı da var)

Sizce ssd takıp sistemi sistemi buna kurarsam bariz bir pil omru artışı olur mu yoksa aynı mı kalır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ssd hdd den daha az güç tüketir fakat gözle görülür bir fark olacagını düşünmyorum 2.5 saat o pc için gayet yeterli bir süre bence sonuçta performans pc
  • HDD'yi devreden çıkaracaksanız az bir miktar fark eder. Ben hem SSD(crucial) hem HDD (5400rpm) aynı anda kullanıyorum. HDD güç moduna 1dk boşta kalınca giriyor. Bu şekilde %5-10 arası güç tasarrufu sağladım.

Kısacası güç tasarrufu için değmez.

SSD'lerin güç tüketim değerlerine bakabilirsiniz, karşılaştırmalı testlerde buna da değiniyorlar.
  • Benim aslında önceliğim film izlemek.

Ama çizim programlarında akıcı olsun, oyun da oynatsın diye bunu aldım.

Ama diyer arkadaşların lenovo, asus pc leri 4 saat pil omrunu görüyorken biraz pişman oldum. U serisi işlemciler kötüleniyor ama iş göruyorlar.

• Hımm %5-10 için değmez gerçekten. 7200 rpm farkı olurmu onu bilmek lazım

Guç değerlerine bakıyorum maximum performansta nerdeyse aynı tuketiyorlar.

Ama düşük değerde belirsiz biraz.

• bilgisayarın ekran parlaklığını kısmak kadar laptop'ın güç harcamasına etki eden o kadar çok durum yok ,daha karanlık ortamlarda daha alçak ekran parlaklığıyla izlemeye çalışın.

https://pdfs.semanticscholar.org/f098/ce049f0d537fac404fd45a58c9f8f4c0bca8.pdf

ingilizceniz varsa makale size yardımcı olacaktır ne yapmanız gerektiği hakkında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.