Merhabalar laptop bılgısayar kullanıyorum 500hdd var ssd almaya kadar verdım bilgisayarda 1 tane msata 1 tane sata2.5 slotu var i74710 mq 16 gb ram var kafamda bir kac model var 1. samsung evo 850 msata 250 gb yada 500 gb 2. samsung evo 850 sata 500gb 3. western digital 1tb hdd + 120gb ssd ssd icin ayırdıgım butce asagı yukarı bunları alıcak kadar bıraz ustune de cıkabılırım mudel de kararsız sizce hangisi ? yada onerebılcegınız uzun omurlu ve ıyı performans alabılecegım bır marka / model onerınız var mı ?
Bende merak ediyorum bunu ne anakartim destekliyor benimde . fark ne olur mSATA alınca
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
msata genelde işletim sistemi yuklu hdd için cache olarak kullanılıyor performansını yukseltmek için.Benim önerim daha yuksek kapasiteli sata 3 bir ssd almanız yönunde.Anandtech sanırım htpc sistemde işletim sistemi yukleyip kullanmıştı ama laptop ve masaustu için durum nedir bilmiyorum.Maceraya girmemek en iyisi
quote:
Orijinalden alıntı: Fizikci34
Merhabalar laptop bılgısayar kullanıyorum 500hdd var ssd almaya kadar verdım bilgisayarda 1 tane msata 1 tane sata2.5 slotu var i74710 mq 16 gb ram var kafamda bir kac model var 1. samsung evo 850 msata 250 gb yada 500 gb 2. samsung evo 850 sata 500gb 3. western digital 1tb hdd + 120gb ssd ssd icin ayırdıgım butce asagı yukarı bunları alıcak kadar bıraz ustune de cıkabılırım mudel de kararsız sizce hangisi ? yada onerebılcegınız uzun omurlu ve ıyı performans alabılecegım bır marka / model onerınız var mı ?
msata ssd bulmak montajını yapmak genelde zorlu iştir normale göre. eğer hdd de fazla kapasite ihtiyacınız yoksa laptoptakini söküp satın bu sayede bütçe artırılmış ve 240 250 gb lık güzel bir ssd alınabilir. onun dışında hdd ye ihtiyacınız varsa dvd-rw slotunu hdd için dönüşümü sağlayan aparatlar mevcut dvd-rw yi iptal edip yerine hdd takabilirsiniz. son alternatif olarak da wd nin o modelini öneririm. 120gb ssd yeterli bir miktar. normal ssd den biraz daha düşük hızda olur ama çok iyi iş görür