Şimdi Ara

SSD Sata 3 soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SSD almayı düşünüyorum, anakartım Gigabyte X58 UD5 sata 2 olduğu içinhttp://www.netsiparis.com/detay/88371020029/ASUS-U3S6-USB-3-0-VE-SATA6-PCIX4-KART bu ürünü alıp SSD yi bunun üzerinden kullanmayı planlıyorum.

Corsair force gt sata 3 SSD'yi tam performanslı kullanabilir miyim?

Gigabyte anakartların sata3 kontrolcülerinde sorun oluyormuş, ama benim anakartımda zaten sata3 kontrolcüsü yok diye biliyorum, bu Asus sata3 kartının kontrolcüsü tam verimle kullanabilir mi SSD'yi?

Son olarak da 120 GB SSD fiyatları 400 ün altında değil, en azından bilinen markalar. Corsair force gt ise 470 civarında acaba bu bir kaç ay HDD lerin fiyatları düşünce SSD lerde de ciddi bir indirim olur mu?

Yorumlarınızı bekliyorum.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• Almayi dusundugunuz Sata3 kartinin kullandigi kontrolcu Marvell Sata3 kontrolcusudur.
    Bu kontrolcu ile yine almayi planladiginiz Corsair Force GT'nin kullandigi SSD kontrolcusu olan SandForce cipi pek anlasamamaktadir.
    Yani bu ikiliyi kullandiginizda SSD'nizden tam performans alamayacaksinizdir.
  • Peki hangi SSD ler bu Asus'un Marvel Sata 3 kontrolcüsü ile uyum içinde çalışır?
  • Intel 320 serisi, 510
    Crucial M4
    Samsung 470 ve 830
    Plextor M2 ve M3 serileri dusundugunuz Sata3 karti ile uygun olarak calisir.
  • Çok teşekkür ederim bilgiler için.
  • o anakartta sata 2 de sata 3 de aynı performansta çalışır.. marvelden performans alan görmedim ben .. en iyi kontrolcu intelin kendi kontrolcüsüdür.. sata 3 alsanızda intel kontrolcüye takın daha sonradan anakart / sistem değişirseniz.. sata 3 diskinizi tam verimle kullanabilirsiniz..
  • Aslında benim tam olarak merak ettiğim, o marvel kontrolcülü Asussata3 kartını alsam ve corsair gt force u onun üzerinden kullansam, 500 olmasa da 350-400 civarı bir okuma hızı elde edemez miyim?

Şu anda kullandığım hddemden çok daha performanslı olmaz mı?

Yoksa direk gigabyteın kendi eski sata2 kontrolcüsü veya karttaki intel sata kontrolcüsü, marvel çipli sata3 kartından daha mı performanslı çalışır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.