Şimdi Ara

SSD/Sata Mode ne olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ssd hakkında kafama bişey takıldı..

ssdyi ilk aldığımda ahcı mode falan ayarla dendiği gibi bişeyler anımsıyorum

az önce biosta rastgele gördüm sata mode IDe olarak ayarlıydı

o ayar nasıl olmalı ıdemi kalmalı ahcıyamı getireyim ?

pcyi uykuya aldığımda uyanmama 20-25 dakikada 1 dakikalık donmalar gibi garip sorunlarla karşılaşıyorum unun nedeni o mod olabilir mi ?

SSD/Sata Mode ne olmalı

• Yapay Zekanın Yanıtı

SSD/SATA Modu: Seçimin Doğru Yapılması

Sabit sürücünüzün performansını en üst düzeye çıkarmak için doğru SATA modunu seçmek çok önemlidir. SATA modu, verilerin anakartınız ve sürücünüz arasında nasıl aktarıldığını yönetir. İki ana SATA modu vardır: AHCI ve IDE.

AHCI (Gelişmiş Ana Bilgisayar Denetleyicisi Arayüzü)

AHCI, SATA 3.0 ve daha yeni sürümlerinde bulunan daha yeni bir moddur. Komut sırası, NCQ (Yerli Komut Sırası) desteği ve sıcak takma gibi gelişmiş özellikler sunar. Bu özellikler genel sürücü performansını ve verimliliğini artırır.

IDE (Bütünleşik Geliştirme Ortamı)

IDE, daha eski SATA sürücülerinde kullanılan eski bir moddur. AHCI kadar gelişmiş değildir ve NCQ gibi modern özellikler desteklemez. IDE modu genellikle AHCI moduna göre daha düşük performans sunar.

Sata Modu Ne Olmalı?

Çoğu durumda, en iyi seçim AHCI modudur. AHCI, IDE moduna kıyasla önemli performans artışları sağlar. SSD'niz SATA 3.0 veya daha yeniyse, AHCI modunu kullanmalısınız.

Ancak, bazı eski anakartlar veya işletim sistemleri AHCI modunu desteklemeyebilir. Bu durumda IDE modunu kullanmanız gerekebilir. IDE modu, AHCI moduna göre daha düşük performans sunsa da en azından sürücünüzün çalışmasını sağlar.

Sata Mode Selection Nasıl Yapılır?

Sata modunu değiştirmek için BIOS'unuza erişmeniz gerekir. BIOS ayarları anakarttan anakart a değişebilir. Genellikle BIOS'a erişmek için bilgisayarınız açılırken "Del" veya "F2" tuşuna basmanız gerekir.

BIOS'ta, "SATA Konfigürasyonu" veya "Depolama Aygıtları" gibi bir seçenek arayın. Ardından, SATA modunu AHCI veya IDE olarak ayarlayın. Değişiklikleri kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • vonaleee kullanıcısına yanıt
    AHCI Mode yap ve kaydet-çık.olması gerek ayar AHCI Mode
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    banada öyle geliyor

peki bu IDE mod dda neden çalışıyor ssd?

yani çalışmaması gerekmez mi?

birde dediğim sorunlar bu yüzden olabilir mi acaba?
    IDE Mode seçili olsa bile SSD çalışır ancak SSD gerçek performansını AHCI Mode ve anakart üzerinde Sata 6Gb/s portunda verir.

Uyandırma ile ilgili sorununu tam olarak anlayamadığım için bir şey diyemiyorum ?
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler

uyandırma mevzu epey uzun aslında eğer tekrarlarsa ekran görüntüleriyle destekleyip ayrıca bir konu açarım

iyi geceler tekrar teşekkürler
  • Hocam 6 yıl geçmiş ama ben de sizin anlattığınız gibi bilgisayar açılırken donma ve 20-25 dakikada 1 dakikalık donmalar yaşıyorum. Sorunu çözebildiniz mi, çözebildiyseniz yardımcı olur musunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • KOLOCOBUNNY K kullanıcısına yanıt
    Elektrik dalgalanmaları olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.