Şimdi Ara

SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (946. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: unrealomer Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
19.176
Cevap
729
Favori
1.741.288
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 944945946947948
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam sen yetkili bir abiye benziyorsun

• anaksimenes35 kullanıcısına yanıt

you think? yarbay yazıyor gördüğün gibi but feel free to try.

• Arkadaşlar Hp victus 16 modeli laptobuma piyasadaki en hızlı ssd arıyorum Cruicalt700 önerir misiniz yoksa kingston fury yeter mi

• eregenthov44 kullanıcısına yanıt

Arkadaşlar cevap yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Para sorun değilse t700 daha hızlı tabi ki.

Gen 5 desteği var mı ki victusun?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu modelede Bir Bakın Kiox,a Exeria Pro Gen4

aynı değerlerde arıyorsanız birde bu model var

SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU]

SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrChame -- 12 Mart 2024; 10:51:44 >
  • Sentez* kullanıcısına yanıt

o nedir hocam tam olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: eregenthov44

o nedir hocam tam olarak

Bahsettiğiniz ssd gen 5. Anakart da desteklemeli ki o hızı alabilesiniz. Sanki victusta gen 4 desteği var diye hatırlıyorum.

• Sentez* kullanıcısına yanıt

Nerden bakabilirim desteklediğini hocam

Model koduyla hpnin siteden teknik özelliklere bakın. Bende bitane var gen 4 o. Üstünü de taksam max gen 4 hızı verir mesela.

• Hayırlı forumlar, MediaMarkt sitesinden alışveriş yapanlara Avantajix para ödüyor. Harcadığınız paranın bir kısmını geri almak isterseniz inceleyebilirsiniz:

https://www.avantajix.com/tr/media-markt?utm_source=ra&utm_medium=affiliate&utm_campaign=1010&transaction_id=102234883a03ff8ec5068d9d4bf298&network_id=reklamaction&tracking=593f921c36416

• Merhaba, 10 yaşından büyük Dell N4050 laptopuma SSD almayı düşünüyorum. Bağlantı tipi sata. Halihazırda laptopta Silicon Power'ın 120GB SSD'si var zaten fakat daha yüksek kapasite istediğimden 480-512 GB'dan az olmamak üzere Fiyat/Performans SSD tavsiyesi istiyorum. Aliexpress'te ilginç seçenekler var fakat güvenemedim. Acelem yok, önerilere açığım. Bonusa peşin fiyatına çok taksit olan kampanyalar işime gelir. Şimdiden öneriler için çok teşekkürler.

• Hasilyus H kullanıcısına yanıt

1049 TL

https://www.vatanbilgisayar.com/kioxia-480gb-exceria-serisi-sata-3-0-ssd-555mb-okuma-540mb-yazma.html

1300 TL (Dramli modeldir, veri aktarımında hız hemen çökmez)

SanDisk 500GB Ultra 3D NAND Sabit SSD, SATA-3, 2.5"/7mm, 560 MB/sn'e kadar- SDSSDH3-500G-G25

https://www.amazon.com.tr/dp/B072R78B6Q?ref_=cm_sw_r_mwn_dp_5CBT8Q6ACPA6E3FR2220&language=tr-TR

1850 TL (mağaza stoğu var sadece)

https://www.itopya.com/kioxia-exceria-960gb-sata-30-25-ssd-555mb-okuma-540mb-yazma_u10932

2180 TL (bonusta peşine 3 taksit + garantipay ve bonus geçiyor. Bonusflaş uygulamasından mevcut kampanyalara bir bakınız)

https://www.n11.com/urun/twinmos-tm1000gh2ugl-25-1-tb-580550-mbs-tlc-3d-nand-sata-3-ssd-30015342?magaza=vizyonbilgisayar

Edit: link düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 13 Mart 2024; 20:6:49 >

• İntenso performance 500gb bu da dramlı daha ucuz sandiskten kendi ülkesinden daha ucuza satılıyor bizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 14 Mart 2024; 9:17:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Tizmoret T kullanıcısına yanıt

avantajixden daha önceden hiç para iadesi alan var mı acaba forumda?

siteden alıntı,

Önemli Not: MediaMarkt, işlem onaylarını son dönemde geciktirebilmektedir. Avantajix'e MediaMarkt tarafından verilen en son onaylar Eylül 2023 tarihlidir.

• Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim. Öncelikle konunun cahiliyim, onu belirtmekte fayda var. Dramli model ne demek oluyor? Ben SSD SSD'dir diye düşünüyordum. Özellikle benimki gibi eski bir cihazda iyi ile kötü bir SSD arasında ne gibi fark olur bilemiyorum. Çünkü sata portu 2. nesil bile olabilir. Intel HM67 chipset tam olarak neyi destekliyor bilmiyorum. Dediğim gibi basit bir SSD bile işimi görüyor şuan. Tek sorun kapasite. Dolayısıyla aradığım temel özellikler kapasite ve dayanıklılık. Yarın öbür gün çat diye kapanmasın. Aliexpressteki modellerin bu yüzden üstüne düşmedim. Fiyatlar çok ucuz ama 2 hafta sonra bozuldu çalışmıyor gibi yorumlar da var.

Acelem olmadığını söylemiştim fakat hemen modelleri üzerime atmışsıız, bu kadar hızlı yanıt beklemiyordum açıkçası çok sağolun :) şuan için format atacak, sıfırdan bir bilgisayar kuracak yoğunlukta değilim maalesef. Hatta bu işi bayramda yapmayı düşünüyordum. Belki arada boşluk bulup daha erken de yapabilirim bilmiyorum.

Bu bağlamda öncelikle şu sorulara dair beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum:

1) 2011 model bir bilgisayara 1 ya da 2 TB kapasiteli bir ssd almak ne kadar mantıklı? Gerçi 2 TB alırsam, sürekli takılı olan 2TBlık harici hard diskimi devre dışı bırakırım. Ama elimdeki bilgisayar 3-4 bin lira yatırıma değer mi bilmiyorum. Ancak GB başı maliyeti gerçekten çok düşük olan ciddi sıcak fırsatlarda bu senaryo değerlendirilebilir sanırım?

2) Dram diye bir şeyden bahsetmişsiniz. Yukarıda da söyledim, konunun cahiliyim. SSD diyip geçmemeli miyim? Nelere dikkat etmeliyim?

3) Gb başı maliyetler şu an hangi seviyelerde? Kaç TL ya da Doların altını sıcak fırsat olarak değerlendirebiliriz? Gerçi seçim öncesi bunlar iyi günlerimiz diyip döviz yükselecek diye hemen satın alma gerçekleştirilmeli mi bilemedim. Dolayısıyla en ucuz model neyse alıp geçilmeli mi?

Tekrardan yardımlarınız için çok teşekkürler.

1. mantıklı değil ama ssd alınca hızlanacak biraz birkaç yıl daha götürür ona yatırım yapma fazla her ssdnin neredesye klon yazılımı vardır çalıştırırsın hdd'i birebir klonlar söker takar açar kullanırsın yeniden format gerekli değil ama lisans filan problem değilse temiz kurulum her zaman daha iyidir tabii ki
    2. dram ömrünü uzatır ssdnin bir nevi cache memory gibi düşün google hazretleri çok bilgi veriyor dram konusunda dram olanlar daha iyi demek
    3. nand yonga sıkıntısı var diye zaten yükseliyor yani dolardan bağımsız ssdlere gelen zamlar ne kadar erken alırsan o kadar iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 14 Mart 2024; 15:55:20 >
  • Hasilyus H kullanıcısına yanıt

Görüldüğü gibi GB maliyeti yaklaşık 2 TL'den başlıyor. Nand bellek yongalarına globalde de zam geliyor. Samsung başı çekiyordu. Çin'e uygulanan ambargodan dolayı daha da zam geleceği yabancı kaynaklarda öngörülüyor.

https://www.donanimhaber.com/nand-pazarinda-samsung-a-gun-dogdu--158467

Sahibindende 3. Nesil i5 işlemcili (hm76 chipset) 1 TB ssd takılan laptoplar gördüm. 2 TB ssd'yi tanır mı benim de şüphelerim var.

Dram varlığı dosya kopyalamada işe yarıyor. Maliyet odaklı Dramsiz ssdler kopyalama işleminde 500 mb'lı hızlarda uzun süre kalamıyor. Günlük kullanımda dramli-dramsiz farkı pek hissedilmez.

Aliexpress yerine buradan almayı tercih ederim. Laptop yarın işgörmez hale gelse bile ssdyi çıkarıp başka bir pcde değerlendirirsiniz. Bende 2 tane adata su650 240 GB ssd, 2019da hepsiburadadan almıştım, hala aktif kullanıyorum. 12-13'er TB veri yazıldı ikisine de.

• MrChame kullanıcısına yanıt

Hocam benim Victusa en mantıklı ozaman Cruical T700 en yüksek okuma onda gözüküyor gibi

• 
Sayfa: önceki 944945946947948
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.