Amazon geçen 3145 TL'ye 2 TB Samsung 980 Pro sattı o çok sıcak bir fırsattı. Son zamanlarda üretim maliyetleri arttığı için fırsat göremiyoruz. |
SSD Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (949. sayfa)
-
-
@a-f-h evet 2,5 olanlar
-
Çin markaları doldurmuş, garip garip ssdler doldurmuş. Arkadaş bir senede tüm fiyatlar arşa mı çıktı benmi yanlış görüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben geçen sene 4tb Kingston snv2 almıştım 6.500lira şimdi 9bini geçmiş bu ürün bakıldığında gen4 olamsına rağmen gen3 hızlarında diğer çinli garip markalara bakınca 6000mhz 7000mhz gösteriyor şimdi bu büyük markaların yapamadığını bu ucuz işcilik yapan bilinmeyen markalar mı başarıyor :)
-
dolar 1.7 olmuş bilgisayar alınmaz bu zamanda..
-
Bilindik nand üreticileri fiyat arttırmak için üretimi kıstı çinli üreticilerde fırsattan istifade ürerimi arttırdı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Samsung 990 Pro 2 TB uzun zamandır takibimdeydi. Geçen ay en ucuz 6999 TL ye Amazon'dan almıştım.
Şu an Mediamarkt'ta 6549 TL. Nays ile 6349 TL ye geliyor. 3 taksit ile alınabilir.
media marktSAMSUNG 2TB 990 PRO NVMe2.0 Dahili SSD Siyah MZ-V9P2T0BWhttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_samsung-2tb-990-pro-nvme2-0-dahili-ssd-siyah-mz-v9p2t0bw-1229430.html?utm_source=akakce%20psm&utm_medium=psm-other%20psm&utm_campaign=rt_pricecomp_na_na_na_standart-feed&v=1.94.2Sipariş 10 bin TL ye tamamlanırsa 600 TL Maxipuan veya Worldpuan da var.
Bu fiyata bu hızda Samsung kalitesi kolay bulunabileceğini sanmıyorum. İhtiyacı olan kaçırmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TDB -- 25 Nisan 2024; 15:49:55 >
-
Kaptım hocam paylaşım için teşekkürler.
Linkteki SSD ile kıyaslandığında Samsung aradaki farka değiyor mu? (not: zatem Samsung tükenmiş) ama yine de bilginiz varsa ürünleri kıyaslarsanız sevinirim.
amazonTimetec 2 TB PCIe 4.0 Soğutucu Oyun SSD NVMe PCIe Gen4x4 M.2 2280 3D NAND TLC 2000TBW SLC Önbellek Okuma/Yazma Hızı 7.100/6.700 MB/s'ye Kadar Dahili Katı Hal Sürücüsü PS5, PC Masaüstühttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B08Z1QNCP4/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A37HKEUXCH9X7N&th=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırılanhayaller -- 25 Nisan 2024; 21:42:1 > -
4tb fırsatı arıyorum ama yok gibi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
En ucuzu bile 9bin geçen senelerde 6.500di 9bine kc3000ler vardı
-
Hocam öncelikle ürünle ilgili ne internette ne de kendi sitesinde hiç bir bilgi yok. Ne kontrolcüsü, ne DRAM olup olmadığı, ne de yongaların ne olduğu ne de nerede üretildiği ile ilgili hiçbir bilgiye ulaşamadım. Amazonda yazan okuma/yazma hızları kendi sitesinde yazmıyor mesela.
Öyle ki kendi sitesinde iş ilanı bile var ama şirket adresi yok.
Özellikle kontrolcü ve yongaların ne olduğu önemli. Bu hızlarda PCI-E x4 veri yolu kullanan Innogrit IG5236 kontrolcülü SSD lerde (Adata Gammix S70, Mushkin Redline Vortex, Team GXX serisi gibi) bazı SSD lerin kısa süre sonra içindeki verilerle mefta olduğu yabancı forumlarda çokça konuşuluyor.
O yüzden kontrolcüyü en azından bilmek önemli.
Ben olsam içinde ne olduğunu öğrenmeden bu riske girmem açıkçası.
-
Teşekkürler, bende biraz araştırayım
-
Hocam tekrar merhaba :)
Mesajı attığımda WD Green ve Sandisk SSD Plus 350-400 lira dolayındaydı. Aradan nerdeyse 1 sene geçmiş. 850'den aşağı 240 GB'lik SSD kalmamış. Tavsiyenize uyup almamıştım ama bu fiyatları görünce epey pişman oldum sanki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Enflasyon + nand bellek kıtlığı kırdı geçirdi ortalığı
Samsung başta olmak üzere firmaların açgözlülüğü sayesinde %50 gibi yükseldi fiyatlar.
Bundan sonra %20 civarında daha yükseleceği söyleniyor ama bu satış hacimleri ile zor gibi geliyor..
Güncel olarak Intenso TOP serisi SSD'leri tavsiye edebilirim.
-
Kontrolcüsü yazıyor ama son serilerde sıkıntı var sanırım. Global olarak destek veriyorlar sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 5 Mayıs 2024; 20:40:0 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ssd leri çok sıkı takip etmek lazım özellikle de 2tb ve üstü. 1tb nin yetmediğini geç anladım. En son black friday indirimlerinde sinerjiden kingston fury renegade 2tb soğutuculu almıştım 3900 küsür TL ye. Geçen günde amazondan kingston taşınabilir 2 tb aldım 3200 TL ye. Şu an bu fiyatlar hayal gibi. Pci-e 5 e geçene kadar kafam rahatladı.
-
kingston nv2 serisinin sorunu ne ..kime sorsam o seri sorunlu deniyor ?
en az 1-2 tb lik bir gen 3-4 ssd almam lazim en uygunu bu seri ama arada kaliyorum ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 6 Mayıs 2024; 9:20:2 > -
DRAM Yok bu seride oyüzden yoğun işlerde sd karta bağlıyor belki o yüzden olabilir
PS5 üzerinde kullan bir kaç kişi vardı okuma yazma kısmında sorun yok deniyordu
hatta yurtdışı test videoları var ps5 oyunlarında test edildi oyun açılış ve bölüm yükleme gibi durumlarda PS5 kendi üzerindeki 5600 MB/s okuma değerleri ile aynı oranda sonuç veriyor
okuma tarafında bir geçikme oluşmuyor fakat yoğun yazma ve sürekli yazma gibi durumlarda hızlar büyük oranda düşebilir
bu tamamıyla PC'nin anakartı ve üzerindeki RAM ile alakalı oluşan bir durumda olabilir
Sonuçta SNV2'deki DRAM yok fakat HBM (Host Memory Buffer ) denen Bir olayla Bunu Dram üzerinden Alıp PC Üzerindeki anakart RAM ile haberleşerek Wİn veya Linux sistemi üzerindeki yazılımla bu işi çözmesi Gerekiyor
Dram olsa Bile O bile Biryerden Sonra Dolup Tıkanabiliyor Aynı Şekil Burda birazda üzerinde kullanılan SLC TLC MLC QLC Gibi NAND Belleklerde Önemli Sorun Çıkaran Bileşen Çok Bazı Durumlarda üzerine gelen Akım yüksekliği bile bunun üzerindeki bileşenleri bozabilir
Bende 4X4 Raid Olarak PCde Kullanıyorum Depolama olarak 4TB SNV2 TLC NAND Olanları Başarılı deniyordu Yurtdışı forumlarda araştırdığımda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrChame -- 6 Mayıs 2024; 10:3:58 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X