Şimdi Ara

SSD SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba benim anakartta 4 tane m.2 slotu var bunlardan 2 tanesi 5,0 2 tanesi de 4,0 gen 5 slotlara taktığım zaman 1 tanesin hızı yarı yarıya düşüyor 3500 okuma hızı olan ssd 1500-1700 mbs de okuyor bende çıkardım en alttaki slota taktım bu seferde 3.0 görüyor yardım edebilecek birisi var mı acaba Anakartım msi mpg x870 edge ti wifi

SSD SORUNU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor89 -- 21 Mart 2025; 17:26:21 >

• O ssd pcie 3.0, gen 4 gen 5 hizi alman icin o seviye ssd alman lazim.
    paylasimli slot varsa da hiz dusuyodur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim kardeşim cevabın için anladım ama 2.gen 5 slotuna taktığım zaman niye bukadar düşüyor . o paylaşımlı ayarı biostan kapatabiliyor muyuz ?

• razor89 kullanıcısına yanıt
    USB 40Gbps Type-C ports on the back panel and M2_2 slot share PCIe 5.0 x4 bandwidth. Both run at PCIe 5.0 x2 when a device is installed in the M2_2 slot. You can switch M2_2 to PCIe 5.0 x4 in the BIOS, but this will disable the USB 40Gbps Type-C ports.

Anakartin sayfasinda boyle demis.

• n201 kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim kardeşim o slota ssd taktığımda 5.0 x2 çalışıyormuş onu biostan 5.0 x4'e yapmamlazım anladığım kadarıyla ayarlarını bulabilirsem deneyim bu arada ilginden dolayı çok teşekkür ederim

• razor89 kullanıcısına yanıt
    Tabi iste mantiga gore boyle, sonucta bu ssd gen 5 degil ama bunda da hiz dusuyorsa ayni sekil olsa gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd/hdd caddy problemi
    6 yıl önce açıldı
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    SSD li Laptop ısınma sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.