Şimdi Ara

SSD takıcam ama kafamda sorular var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni bir notobook aldım SSD'siz bir modeldi bende bu devirde SSD siz olmaz diyerekten SSD takıcam notebook'a ama bir kaç sorum var.

Almayı planladığım SSD: Samsung 840 EVO 120 GB

Sorularım (Cevaplanmayanlar kırmızı renkli)

1-) İçerdeki HDD'yi çıkarıp CD yerine takıcam, yeni aldığım SSD'yide bilgisayarın içine takıcağım. Bu işlemleri yapıp PC mi açtığımda direk açılacak mı Windows yoksa bir şey yapmam gerekir mi?

2-) Notebook içinde bir yuva var bu yüzden CD kısmına takmak için bu üründen alacağım hangisini almalıyım 9mm olan mı 12 mm olan mı bu neyin ölçüsü? (9.5 MM Olan, 12,7 MM Olan)(Bu soruyu @metinTasci cevapladı teşekkürler )

3-) İkisinide taktıktan sonra HDD'yi SSD'ye aktarabilir miyim Windows üzerinden programla? Böyle bir program mevcut mu?

Şimdiden teşekkürler cevaplar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-48562487 -- 16 Şubat 2015; 17:02:38 >

• 12.7mm pc nin icindeki cd rom un kalinligi macbook ince pcler filan 9.5mm kullaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altta cdrom u tutan 1vida var onu sokun sonra cdrom u cekip cikartin olcun

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

altta cdrom u tutan 1vida var onu sokun sonra cdrom u cekip cikartin olcun

hocam diğer sorularada yardımcı olabilir misiniz :)
  • Mevcut harddiskteki bilgileri aktarmak için aşağıdaki video işinize yarayabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=NoS0yMHmGyw
  • quote:

Orijinalden alıntı: bien

Mevcut harddiskteki bilgileri aktarmak için aşağıdaki video işinize yarayabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=NoS0yMHmGyw

izledim hocam ama o aparatada ek ücret ödemek istemiyorum en iyisi takınca sıfırdan kurayim en iyi çözüm bu olur sanırsam dahada temiz olur galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-48562487 -- 16 Şubat 2015; 17:31:31 >
  • Ssd yi direk cd yerine takın boot filan sormaz direk hdd den açılır

Ve yeni temiz bir kurulum yap bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SessizCral

Ssd yi direk cd yerine takın boot filan sormaz direk hdd den açılır

Ve yeni temiz bir kurulum yap bence

şuanki hdd nin bulunduğu bölge fana daha yakın diye ssd yi oraya takayim diye düşünmüştüm ama?
  • Diger sorunun cevabini bilmiyorum

Ancak yer degisitirip acarsan buyuk olasilik pc acilmaz ssd ye tkrr isletim sistemi kurmaniz lazim, bu arada pc nin portlarinin sata3 destekledigine bakin cogu firma cdrom yuvasina sata3 koymuyor bunun icin ssd yi cdrom yuvasina takmak mantiksiz

• quote:

Diger sorunun cevabini bilmiyorum

Ancak yer degisitirip acarsan buyuk olasilik pc acilmaz ssd ye tkrr isletim sistemi kurmaniz lazim, bu arada pc nin portlarinin sata3 destekledigine bakin cogu firma cdrom yuvasina sata3 koymuyor bunun icin ssd yi cdrom yuvasina takmak mantiksiz

ben hem o hemde fana daha yakın olsun diye zaten içe takcam ssd yi. Neyse artık elimde var orjinal 8.1 baştan kurarım :)
  • bu arada içe tıklan ssd-hdd daha cok ısınıyor haberiniz olsun :)

benim içte takılı hdd boşta 35C idi şimdi 25-26derece
  • quote:

bu arada içe tıklan ssd-hdd daha cok ısınıyor haberiniz olsun :)

benim içte takılı hdd boşta 35C idi şimdi 25-26derece

içte sorun olmaz demi ssd umarım mafetmem notebook u hızlandiriyim derken
  • ssd çok ısınmaz,dısında sogutması vs var
  • Bende aynı olayı düşünüyorum. Bilgisayardaki kurulu win orjinal ama cd yok. Ssd ye kurunca nasıl orjinal yapacağım? Servise mi versem?

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

Bende aynı olayı düşünüyorum. Bilgisayardaki kurulu win orjinal ama cd yok. Ssd ye kurunca nasıl orjinal yapacağım? Servise mi versem?

Hocam üniversitede bilgisayar muhendisligi (bir kac bolum daha vardi) ogrenciyseniz yada yakiniz varsa ücretsiz alabiliyorsunuz istediğiniz windows sürümünü.

• Kuzenim bilg. Müh. Okuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

Kuzenim bilg. Müh. Okuyor

Tamamdır onlara veriyorlar dreamsparktan alabilirsiniz ücretsiz her sürümü mevcut

• ssd yi taktıkdan sonra hdd yi seçerseniz ordan açar , onun harici ssd boş olduğundan açılmaz . harddiskleri klonlayan (http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fhd-u352s-25--35-sata-hdd-docking-station-usb-30.html) gibi bir aleti olan arkadaşınız varsa ordan klonlayabilirsiniz veya bu işlemi yapan programlarda var lakin aklımda isim yok şuan (hdd klonlama yazarsanız google dan çıkar birkaç program) . sıfırdan temiz kurulum en iyisi ama notebook lar için bütün driver ları bulmak vs. sıkıntı olabiliyor bazen , o yüzden önce pc yi hdd den açıp programla ssd ye yazdırın verileri , sonra bios dan ssd yi seçip açıp deneyin . birde notebook lardaki recovery yaparken disk seçebiliyorsanız öylede deneyebilirsiniz ssd ye yüklemeyi , hiçbiri olmazsa akrabanızdan kod alıp temiz kurulum yaparsınız ssd ye
  • quote:

Orijinalden alıntı: oOJumpeROo

ssd yi taktıkdan sonra hdd yi seçerseniz ordan açar , onun harici ssd boş olduğundan açılmaz . harddiskleri klonlayan (http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fhd-u352s-25--35-sata-hdd-docking-station-usb-30.html) gibi bir aleti olan arkadaşınız varsa ordan klonlayabilirsiniz veya bu işlemi yapan programlarda var lakin aklımda isim yok şuan (hdd klonlama yazarsanız google dan çıkar birkaç program) . sıfırdan temiz kurulum en iyisi ama notebook lar için bütün driver ları bulmak vs. sıkıntı olabiliyor bazen , o yüzden önce pc yi hdd den açıp programla ssd ye yazdırın verileri , sonra bios dan ssd yi seçip açıp deneyin . birde notebook lardaki recovery yaparken disk seçebiliyorsanız öylede deneyebilirsiniz ssd ye yüklemeyi , hiçbiri olmazsa akrabanızdan kod alıp temiz kurulum yaparsınız ssd ye

Recovery den kurulum mantıklı evet bu kafama yattı recoveryden SSD ye kurayim en temiz bu şekilde olur driver sorunumda olmaz

• oOJumpeROo O kullanıcısına yanıt
    Bu samsungu bazen cok seviyorum sorunumu cozcek şey kendi içerisinde mevcutmuş zaten Disk kopyalaması diye seçenek sunmuş ister fabrika ayarlarında istersende şuan ki ayarlarda atabilme seçeneği var kaçan rahatladı inşallah görür SSD yi takınca

Burdada rehberi mevcutmuş:http://skp.samsungcsportal.com/integrated/popup/HtgDetailGuide3.jsp?cdsite=tr&seq=11421&gubun=I&tabStatus=s&status=&step_no=2

SSD takıcam ama kafamda sorular var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-48562487 -- 16 Şubat 2015; 22:52:26 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.