Merhabalar ben mimarlık öğrencisiyim ve lenovo y520 (128gb ssd 16gb ram) laptopum var ama kullandığım programlar ağır olduğu için ssd de yeterli alanım yok ve bazı programları kullanamıyorum bu yüzden. HDD ye kurduğumda ise aşırı kasma oluyor yani oraya kurmam imkansız. ssd yi değiştirmeye çalıştım ama gömülü olduğu için değiştirilemiyormuş. Bu konu hakkında bilgi sahibi var mıdır veya önerisi çünkü gerçekten kullanamadığım programlar çok önemli projelerim için. (P.S. m.2 ssd tarzı yazılar okudum ama ne olduklarını tam anlayamadım)
Anakart'ın kitapçığını kontrol edin M.2 ve NVMe desteği var mı emin olun, bu durumda M.2 NVMe veya M.2 SATA tipi diskler takabilirsiniz. NVMe diskler SATA disklerden hızlıdır fakat bu fark pratikte olması gerektiği gibi 5-6 kat değildir. Rakam sorun değilse NVMe tercih edebilir veya o fiyat farkına daha büyük boyutlu M.2 SATA tercih edebilirsiniz. AutoCAD, Solidworks gibi cad yazılımları kullanmadım fakat Maya, 3DS Max gibi yazılımlarda NVMe'nin pek bir avantajını görmedim.