Şimdi Ara

SSD Uyumu Tam Olarak Nasıl Öğrenilebilir? (Monster P170EM) (mSATA, m2SATA, Dönüştürücü...vb.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yıllardır buralara gelmiyordum. Eskiden bilgisayar, telefon vb. derken ne çok gezerdik. Şimdi kimler geldi-geçti, neler değişti kimbilir? :)

Herneyse;

Taaa 2012 yılında aldığım Monster P170EM (Clevo P170EM) laptobum var. Ben buna SSD takmak istiyorum. Normal HDD'yi söküp yerine normal 2.5" SATA SSD takılabileceğini biliyorum. DVD okuyucuyu söküp orayı kullanabileceğimi de biliyorum. Laptobun ilk notebookcheck incelemesinde tam olarak şöyle bir paragraf geçiyor:

"The laptop has an amazing storage design. It can hold up to two normal 2.5" drives and one mSATA SSD. Buyers with money to spare should pick a Solid State Drive as the installation disk for their operating system. Schenker has paid attention to the quality of the hard disks and provides the user with a variety of reliable storage drives."

m2 SSD'leri incelediğimde iki çeşit var gibi bir tanesi eski modeller yaklaşık 500 MB'larda, diğeri ise PCI Express İfadesi bulunan SSD'ler bunlar ise daha hızlı.

Şimdu bu durumda,
    -mSATA ile m2 SATA ifadeleri ne farkı ifade ediyor ?
    -Bu laptopta standart klasik mSATA slotu var mı? Varsa;
    -Buraya normal mSATA yada m2SATA SSD'leri takabilir miyim.
    -PCI türevi hızlı SSD'leri takabilir miyim ve çalışır mı?
    -Ayrıca; mSlot SSD'leri SATA'ya dönüştüren adaptörler gördüm. İlk bulduğumda sevindim ancak hepsi NGFF türü SSD'leri vurguluyor bunlar da vasat SSD'ler sanırım çok fazla bualmadım çünkü. Ancak bulduğum şu ürün (https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/m-tech-mmsc0223-msata-ssd-to-2-5-sata-6gbps-disk-donusturucu_pdp_395811978#satici-aciklamasi)dikkatimi çekti.

Sanki tüm SSD'leri destekliyormuş gibi bir ifade var. Hem satıcıya, hem İntel'e hem Clevo'ya mail attım bakalım ne dönüş yapacaklar. Bu ürün ile şu en hızlı PCI SSD (NVME denilen) leri kullanabilir miyim ve çalışabilir mi?
    (anakart modelini Clevo P170EM yazıyor bunu dışında bir bilgi bulamadım o nedenle tam bilgi alamıyorum)

VEYA

Bu laptop için en iyi performnas için nasıl bir yol izleyebilirim?

Teşekkürler...

• mSata için m2 belleklerin ilk nesli diyebiliriz. Formları daha çok Wi-Fi kartlara benzer.
    SSD Uyumu Tam Olarak Nasıl Öğrenilebilir? (Monster P170EM) (mSATA, m2SATA, Dönüştürücü...vb.)

Nette bulduğum klavuza göre 21. sayfadaki 5. portun mSata yuvsı olduğu yazmakta.
    www.manualslib.com
    Mainboard Overview - Bottom (Key Parts) - Clevo P170EM Service Manual [Page 21] | ManualsLib
    https://www.manualslib.com/manual/674857/Clevo-P170em.html?page=21#manual

• quote:

Orijinalden alıntı: -BUR@K-

mSata için m2 belleklerin ilk nesli diyebiliriz. Formları daha çok Wi-Fi kartlara benzer.

Nette bulduğum klavuza göre 21. sayfadaki 5. portun mSata yuvsı olduğu yazmakta. https://www.manualslib.com/manual/674857/Clevo-P170em.html?page=21#manual
    Teşekkürler...

Bunun üzerinde NAND SSD yazıyor. Dediğinize göre, tahmin ettiğim gibi msata ile klasik sata SSD ler arasında çok bir hız farkı yok gibi. 500 MB felan. Şu 1 GB larda olan NVME SSD ler çalışmaz mi acaba, adaptörler hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kb001 K kullanıcısına yanıt
    mSata, standart sata portunun küçültülmüş hali. Sata'nın da sınırları belli. Anakartta NVMe desteği yoksa GB seviyesinde hızlar mümkün değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd anakartıma uyumlu mu ?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.