Şimdi Ara

SSD ve bilgisayardan anlayan bir babayiğit??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç sene önce HP laptop almıştım.Alırken aklımda oyun oynamak falan yoktu fakat son zamanlarda boş vaktimin fazla olmasından dolayı kendimi oyuna vermek istiyorum.Laptop biraz geç açılıyor pubg lite oynarken pek sorun yok ama emülatörden pubg mobile oynarken kasma yapabiliyor.Bilgisayara SSD almak istiyorum.Sorularım:
    1-SSD alırsam bilgisayarımın açılması süresi kısalır mı?
    2-Bu tür oyunlarda kasma devam eder mi?
    3-Diyelim SSD yi aldım ben bu montaj işlemini nasıl yapabilirim veya kime yaptırabilirim?Ücret ne kadar tutar?
    aklıma gelmeyen ufak detayları da siz hatırlatıp burada belirtirseniz çok memnun olurum..

BİLGİSAYAR:

• dağ başında yada mağarada yaşamıyorsanız dışarı çıkıp bilgisayar ile uğraşan ve bu işten para kazananları bulmayı denemeniz forumda konu açmanız dan çok daha işe yarar olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oturduğum yerde çıktı almak için internet kafe bile bulamıyorum.Eskiden çok vardı ama artık kapandı hepsi.Zar zor bir yer bulup sadece bu sorduklarımı sormak için girmek istemiyorum bir yere ve piyasayı bilmediğim için ekstra ücret falan vermek istemiyorum sizlerden bilgi almak istedim.Teşekkür ederim yinede.
  • Açılma-kapanma süresi kısalır.

Kasma büyük ihtimal ekran kartı kaynaklıdır, o gitmez.

Kimseye para vermenize gerek yok. Şu videoya bakarak kasayı açıp, ssd takabilirsiniz.

Techstoreyoutube
    HP 15 AY series laptop : How to disassemble base and upgrade ram memory hdd ssd of DIY
    https://youtu.be/z7vnW2cI6ZE

Bütçenize belirtin ona göre ssd tavsiye edelim hocam. Iyi Bayramlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhaba, ssd ve ram gibi parçaların montajı genelde çok kolaydır; kasanın altında birkaç vida sökerek takılabilir. Bu yüzdrn, kasa alt tarafının fotoğrafını çekip yükler misiniz? Fotoğraf üzerinden göstermek daha kolay olur.

Ssd kullandığınızda bilgisayarın açılış-kapanış süresi, programların açılış süresi ve internet tarayıcısının performansı belirgin şekilde artar.
    Bahsettiğiniz emülatörde ne gibi etkisi olur, bilemiyorum. Hiç kullanmadım ve araştırmadım da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

1) Evet kısalır.
    2) Oynadığınız oyunlardaki kasmanın birden fazla nedeni vardır. Yükleme süreleri biter ama oyunlardaki düşük FPS nedeni hddniz değil ekran kartınız ya da işlemcinizle alakalıdır. Yükleme süreleri kısalır ama.
    3) Bilgisayardan bilgisayara montaj kısmı değişir. Her notebook'un HDD bölümü farklı bir yerde çünkü. Bunu nasıl yapacağınızı bilgisayarınızın modelini youtube'ye yazarak hdd upgrade/ ssd upgrade ya da cleaning diye aratarak nasıl içinin açıldığını vs görebilirsiniz. Örnek bir video bırakayım size. Birçok sorunuza cevap olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dolphin/Lion

Açılma-kapanma süresi kısalır.

Kasma büyük ihtimal ekran kartı kaynaklıdır, o gitmez.

Kimseye para vermenize gerek yok. Şu videoya bakarak kasayı açıp, ssd takabilirsiniz.

https://youtu.be/z7vnW2cI6ZE

Bütçenize belirtin ona göre ssd tavsiye edelim hocam. Iyi Bayramlar.
    Bütçe çok önemli değil bilgisayarı hızlı açacak hızlı kullandıracak bir ssd işimi görür.250-350 aralığı makuldur öyle çok aşırı ssd ye gerek olmadığını düşünüyorum.
    ve SSD için dvd okuyucusunu sökmem gerekir mi nasıl daha mantıklı olur?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aldolann -- 19 Aralık 2020; 19:24:43 >
  • Aldolann kullanıcısına yanıt
    Şu videodaki gibi kolayca sökebilirsiniz. Acele etmeyin yeterli.

Techstoreyoutube
    HP Pavilion 15 AU series : How to Disassemble and upgrade memory ram harddrive laptop easy diy
    https://youtu.be/EvVzNlOAGFw

-şarj kablosununve bataryayı çıkartın.
    -Alt taraftan 11 tane vida sökülecek, alt kapak çıkartılacak.
    -Dakika 3.45'te hard diskin sökülüşünü gösteriyor; 3 adet vidayı ve bağlantı kablosunu sökün.
    -hard disk ince bir metal yuvaya yanlardan vidalanmış (dakika 4.25'te görülüyor). O vidaları söküp hdd çıkartılacak ve aldığınız ssd aynı şekilde takılıp vidalanacak.
    Yerine takın, vidalayın ve alt kapağı tekrar takın. Ssd montajı/hdd değişimi bu kadar basit.
    Ssd taktıktan sonra Windows'u kurmanız şart, bunun için de youtube'da ve forumda çokça kaynak var, yardımcı oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 13 Ağustos 2019; 18:3:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dvd ile işiniz yoksa ve de çok fazla depolamaya ihtiyacınız varsa, sökebilirsiniz. Tamamen kullanım seklinize bağlı.

Bu ssd 480 Gb, fiyat/performans oranı yüksek. Tanıdığın laptopuna taktım, güzel ssd.

m.n11.com
    Ocz Toshıba 480gb Tr200 555-540mb/sn 3d Nand Sata3 2.5" Ssd Tr20z - n11.com
    https://m.n11.com/ocz-toshiba-480gb-tr200-555-540mbsn-3d-nand-sata3-25-ssd-tr20z-P266830080

• Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    dvd yi söktükten sonra herhangi bir işim düşerse bir bağlantı kablosuyla vs bağlayamaz mıyım harici olarak?
  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkür ederim dvd yerine takmamı önermez misiniz?
    Usb kablolu harici dvd-rw'lar var. Çok lazım oluyorsa ondan alabilirsiniz. Genelde dvd-wr'ı 1 tane vida tutar. Sökülür ama her seferinde uğraşmanız lazım.

kendi dvd-rw mi usb bağlantılı yapamam yani? :(
    Duymadım hiç.

peki çok teşekkür ederim ilginiz için
    Rica ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aldolann

kendi dvd-rw mi usb bağlantılı yapamam yani? :(
    Hocam 25 30 liraya 3.5 inc hdder icin usb donusturucu satiliyor dwd duz sata ise ise yarar duz sata degilse kucuk bir havya ile kendinize sata kopru cekebilirsiniz..

• tzeberusx1 T kullanıcısına yanıt
    Dostum bu dediğin dönüştürücü aparatın ticari adı nedir?
    ve benim bilgisayar için bu 9.5 mm kızak mı yoksa 12.7 mm kızak mı almalıyım nasıl öğrenebilirim bunu?

Hocam bu ürün size bahsettiğim hp g6 cihazima masaüstü dwd baglaya biliyordum fakat dikkatli olun bazi uyaniklar yaninda besleme satmiyor ide icin veya 3.5 icin power standart besleme gerekiyor 5v sanirim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.