|
SSD ve HDD Birleştirip Hibrit Disk Yapmak

-
-
Intel'in srt diye programı var ki, Microsoft'un ReadyBoost uygulaması gibi iş görüyor. -
Hocam SSHD olabilir mi sizin Laptop'ınızdaki? Genelde 750HDD+32 ve ya 64Gb Hybrid SSd şeklinde oluyor. Laptop ile ilgili pek bir deneyimim yok. Masaüstünde böyle hybrid oluşturma diye bir şey oluyor mu bilmiyorum ama sanmıyorum da. Ayrı ayrı ürünler olacağı için. Tek bir bileşen haline gelemezler. Sizin LAptop'ta da sanırsan SSHD yani tek bir disk. Yine tam bilgim yok.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilgin yoksa konuşma. Silverstone HDD Boost da aynı gâyedeki programlardanmış. -
Hocam kesin biliyorum Laptobun içinde 2 tane ayrı disk var
@Mete Can Karahasan Hocam bilgi için teşekkürler ama üstteki üyeyede böyle sert çıkmanız çok hoş değil neticede emin değilim diyerek fikrini belirmiş bence saygı duymak lazım -
Hocam boşverin onu bu forumda pek takan yok. Pek hor görülüyor sanırım forumda o sebeptendir ki canı sıkılmıştır. Ben takmadım nasılsa takılacak bir tip değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 1 Şubat 2017; 21:29:08 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
Bilgin yoksa konuşma. Silverstone HDD Boost da aynı gâyedeki programlardanmış.
Nerede o nükteli mesajlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bendede y570 var,win10 kurmaya çalışırken bilgisayar içinde ne var ne yok silindi 32gb ssd çalışıyor ama bahsettin olayı yapamadım nasıl düzeltirim bu durumu? şu anda kullanamıyorum bilgisayar adeta can çekişiyor -
Konu açılalı 4 yıl kadar olmuş fakat ben en son 30gb ssd ile 160 lık hdd yi birleştirme işleminin sonucunda elde ettiğim ve gayet iyi sonuç aldığım işlemi paylaşayım istedim belki arayan başkaları olur. Bahsettiğim ssd ile HDD yi jbod raid desteği bulunan anakartlarda jbod raid seçeneği ile raid yaptım sonuçta 190 gb lik tek bir alan oluştu. Bu raid düzeninde önemli nokta raid yapılacak diskleri seçerken 1. disk olarak ssd seçmeyi unutmamak lazım çünki jbod raid disklere sırayla yazım gerçekleştiriyo. Bu şekilde yaptığım raid kurulumuna sistem kurup kullandım gayet hızlı oldu çünki işletim sistemi ssd ye kurulmuş oldu film oyun vs. gibi dosyaları atmaya başlayınca ssd nin kapasitesini aştığı için 160 lık dike yazmaya devam ediyo bu şekilde iy bir hybrid sistem oluşmuş oldu. Sistemi jbod raid destekleyenler deneyebilirler. Tabi raid kurulum olduğu için giderse yanarım diyeceğiniz dosyaları atmamak gerek
-
Teşekkürler hocam bilgilendirme için aslında daha detaylı bir şekilde anlatsan çok güzel olur
-
Ustam olay tamamen bu jbod raid türü spanned diyede geçiyo anakartların raid oluşturma menülerinde. Bu raid türü ile farklı boyuttaki harddiskler birleştirilip tek bir bölüm oluşuyor. Şöyle örnekleyeyim elimizde farklı uzunlukta ipler var jbod ile bu ipleri uc uca ekleyip tek bir ip elde ediyoruz. İpi kullanmaya da ilk ipten başlıyor eklenen iplerin sırasına göre devam ediyor. İşte bu mantıkla başa ssd disk koyarak güzel bir hybrid disk oluşuyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X