Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (365. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 363364365366367
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba bugün samsung 850evo msata ssd aldım data migration ile ssd ye sistemi attım ancak c nin icinde hala eski dosyalar var onları silsem sistem çalışmaya devam edermi?
  • sefaMseven kullanıcısına yanıt
    msata primer boot konumundaysa windows ona yüklüyse evet silebilirsin kesinliğini denemek için hdd yi çıkar cihazı çalıştır sorunsuzsa hdd de ki sistemi sil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

msata primer boot konumundaysa windows ona yüklüyse evet silebilirsin kesinliğini denemek için hdd yi çıkar cihazı çalıştır sorunsuzsa hdd de ki sistemi sil

laptop da olduğu için hdd yi çıkarıp denemedim . data migration ile c yi medya dosyaları hariç klonladım sadece.
  • samsung data magician ile klonlama işlemini yaptım her iki disk te eşit yer kaplıyor şuanda c nin içindekileri silsem çalışırmı acaba sistemim?
  • Sandisk 120 gb lık aldım. Bu aralar en ucuzu buydu. 139 lira ödedim.
    Benim anakart Sata2 destekliydi. Sata3 yoktu.
    Sonuç - İşletim sistemini SSD'ye kurdum. Eski mekanik HDD slave-köle olarak kaldı.
    Bu en önemli nokta.
    Hız muazzam hale geldi. Açılışlar ışık hızında açılıyor. 5 saniyede açılış. Veri transferi ışık hızında.
    önreğin 700 Mb lık bir filmi kopyalamak 5-10 saniye içinde halloluyor.
    Eskiden 5 dakika falan sürerdi.
    Önemli not- Benim anakartım gibi sata3 olmayıp sata2 olanlar, hiç tereddüt etmesin. Sata2 de memnun olmanız için yeter.
    Hiç vakit kaybetmeyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahsen2 -- 7 Kasım 2015; 15:42:50 >
  • arkadaşlar bende lenovo y500 sli (750m x2) notebook var. msata ssd takmak istiyorum ama hangisini almam gerekiyor bilgim yok. daha önce arkadaşım (lenovo y510p sli notebook sahibi) msata ssd almıştı fakat uyumsuz olduğu için geri iade etmişti. böyle sorun yaşamak istemiyorum bu yüzden tecrübe sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum . TEŞEKKÜRLER ...
  • Beyler Laptop kullanıcılarına bir sorum olacak. Samsung Evo 850 Ssd aldım. Laptopum Asus G73 ve 2 HDD yuvası var, Windows için de CD gerekli olmadan yüklenebiliyor, HDD'de yer ayrılmış sanırım. Şimdi ben SSD'yi laptopa taktığımda Windows'u direk SSD'ye yükleyebilecek miyim? Diyelim diğer HDD'yi de değiştirmek istedim o zaman nasıl yükleyeceğim Windows'u? Her daim Laptop ile gelen HDD'ye ihtiyacım mı var?
  • Arkadaşlar 279 TL ye evo 850 250 gb aldım. 5 yıl garantili faturalı. N11 com da alacak olanlar kaçırmasın bugüne özel %11 indirim varmış.
  • samsung evo 850 250gb aldım bende. ssdlerle ilgili sormak istedikleri var

browser çerezlerini mekanik diskte tutmak zorunda mıyız hala ssd sağlığı için?
    ccleaner ile ssd birlikte olmaz mı? zarar veriyor diyoralr
  • merhaba arkadaşlar bende macbook pro 2012 mid modeli bulunmaktadır. uzun bir süredir ssd araştırması yapmaktayım fakat bir türlü hangisini almam gerektiğine karar veremedim. aklımdan geçen iki model ise sandisk ultra 2 240 gb ve samsung evo 850 250 gb arasında kararsız kaldım. bazı sitelerde samsung evo 850 için macbook yazılım desteği yok diye yorumlar yazılmış o yüzden kararsız kaldım. sandisk ultra 2 ile arasında 40-50 tl bir fark var sizce hangisini almalıyım. samsung u mac e kurarken kullanırken problem yaşarmıyım. ya da önereceğiniz başka bir marka model varmıdır 250-300 tl civarında 240-250 gb olan ürünler arasında. ayrıca çıkan hdd yi cdrom u çıkarıp oraya takmak istiyorum onu takmak için gereken aparatı nerden hangi markayı almam gerekli. şu anda ki hdd de osx ve bootcamp ile windows 7 kuruludur. ssd ile değişim yapıp hdd yi direk cdrom yerine taktıktan sonra windows 7 yi aynı şekilde kullanbilirmiyim. seçtiğim ürünlerin linklerini veriyorum. bu değişimleri macbook cihazlarında yapmış ya da bu konuda uzman kişilerden yardım bekliyorum.teşekkür ederim cevaplarınız için. düşündüğüm diğer markalarda aşagıda. normal bir kullanıcıyım oyun falan oynamam pc de.
    http://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-ii-240gb-550mb-500mb-s-sata-3-ssd-sdssdhii-240g-g25-pm-bd801662
    http://www.hepsiburada.com/samsung-850-evo-250gb-540mb-520mb-s-sata3-2-5-ssd-mz-75e250bw-p-BD802575
    http://www.hepsiburada.com/dark-storex-x-tray-notebook-extra-sata-hdd-yuvasi-12-7mm-dk-ac-dsosd-p-BD302902
    http://urun.n11.com/hard-disk/corsair-force-ls-25-240gb-sata3-560320-ssd-cssd-f240gblsb-P85551517
    http://www.kliksa.com/urun/sandisk-ssd-plus-240-gb-ssd-sdssda-240g-g25/980006992

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crepeer39 -- 17 Kasım 2015; 11:51:03 >

• Arkadaşlar iyi günler

Dizüstü PC me bende SSD taktrmayı düşünüyorum okuduğum yorumlara göre SSD bilgisayarı epey hızlandırıyomuş performans artışı yaşatıyormuş . Bu yüzden SSD kullanıp Bu işlemide dizüstü pc min
    CD-ROM sürücüsünü söküp bu boşluğa takmayı düşünüyorum dolayısıyla pc min kendi harddiski içinde kalacak yani ona dokunmayacağım . Ama aklıma takılan bazı konular var . Bu şekilde SSD taktık diyelim peki Dizüstünün içindeki eski kendi harddiskini sökmesem içinde kalsa ne olur onu kullanamayacakmıyım ileride sorun yaratırmı ?? Mesela SSD yi C sürücüsü PC nin kendi üstündeki normal harddisk ise D sürücüsü olsun diyelim böyle bir olanak var mı ?? Yoksa takacağım SSD yi Randımanlı hızlı ve sorunsuz kullanabilmek için illa ki Eski HDD yi devre dışı bırakıp sökmek zorundamıyım bilgilendirirseniz sevinirim .

• quote:

Orijinalden alıntı: doctorfit

Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım içinde windows 8 yüklü olarak aldım sonrasında da windows 10'a yükselttim. Şimdi ssd yükseltmesi yapmak istiyorum. PNY CS2111 aldım. bilgisayarın içinde pek bir şey olmamasından dolayı hddyi klonlamayacağım. Ssdyi yuvasına yerleştirdikten sonra windowsun yeniden kurulumu nasıl olacak. Usbden boot yapmam gerekiyor sanırım. Windows 8 veya 10 için bu dosyaları nerden bulabilirim?

iyi gunler..
    ben de sizin durumunuzdayım notebook mu yeni aldım hp ve samsung evo 250 gv ssd aldım. benim notebookta da kisisel verilerim yok o yuzden imaj alarak değil de sizinki gibi yapmayı dusunuyorum. windows 10a yukseltme guncellemesini yapıp daha sonra ssd ye sıfırdan kurulum yapmayı dusunuyorum fakat iso dosyasını olusturma nasıl olacak media creation tool internetten kendisi mi buluyor iso dosyasını ? bunu merak ediyorum ve bulunan iso orjinal mi olacak ? ürün anahtarını kendisi yukleyecek demiş bi arkadaş. usb den kurulumu biliyorum fakat bu aşamaları hepsini yaptınız mı merak ediyorum bi problemle karşılaştınız mı driverları kendimiz mi bulacak daha sonra bir de bu var ?

• feyzal59 F kullanıcısına yanıt
    Uğraşacak vakit bulamadım. Yapabilirseniz ve bu mesaja cevap olarak paylaşırsanız memnun olurum. Kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Media creation tool internetten kendisi otomatik olarak indirecek win10 u, hem de güncellenmiş orijinal ve en son sürümünü.
    Aslında ben de sizle aynı durumdayım, ssd yeni aldım, PC takacağım. Eski win7 pro yu yükseltme ile wn10 yapmıştım. Şimdi sıfır temiz kurulum yapsam ssd e, win10 etkinleştirmede sorun olur mu diye tereddüt ediyorum. Aslında otomatik etkinleştirme olması lazım ama hdd-ssd değişikliği fark eder mi acaba?
    Bence en mantıklısı temiz kurulumu denemek, yalnız etkinleşme için bazen 1 hafta kadar beklemek gerekiyormuş, olmazsa eski hdd takıp bu sefer imaj, klonlama denenir. Ancak bunun için sata*usb kablosu veya 2,5 inç kutu gerekiyor galiba..
  • kozmikdalga K kullanıcısına yanıt
    Ben şuan için temiz kurulumdan vazgectum imaj aldım yarın sabah ssd yi takacam notebooka bakalım memnun kalmazsam temiz kurulum yaparım diyorum daha sonra hdd hemen firmatlamayacam kenarda dursun bi süre gelismelerden haberdar edrim.

http://forum.donanimhaber.com/m_112264686/f_//tm.htm#112400754
    bu konuda birisi win7 den yükseltme yaptığı bilgisayarda yeni ssd ye temiz kurulum yaptığını yazmış, ben de etkinleşmede sorun olup olmadığını sordum.
    Aslında önce temiz kurulumu denemek daha mantıklı bence, olmazsa zaten eski hdd elimizde..
    Temaiz kurulum yapmak daha verimli sorunsuz olabilir fakat benim note bookta beatsaudio özelliği var ve bunu kaybetmekten korkuyorum birde eksik driverlarla uğraşmak istemiyorum bunları sorunsuz halledebilecegimi bilsem temiz kurulumu denerdim ilk önce..

Kardeş, bilgisayarında yüklü işletim sistemi win 7 veya 8 ise önce win10 a yükseltmeyi sakın unutma..
    enpedi sitesinde yükseltme yapmadan da temiz kurulum yolları anlatılıyor. 7 veya 8 keyini girerek oluyormuş.
    Gelişmeleri merakla bekliyorum.. :)
    Win10 istemiyorum 8.1ile devam edeceğim..

• 
Sayfa: önceki 363364365366367
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.