Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (367. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 365366367368369
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ustad hosgeldin.
    Dell 3415w ile alakali gorusune ihtiyacim var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Yavaş yavaş pcyi upgrade edeceğim ve bu vesileyle artık SSD ile tanışma vakti de geldi diye düşünüyorum. Forumu biraz okudum ve genellikle Samsung EVO 850 serisi tavsiye ediliyor.

Ben oyun oynamıyorum, genellikle ofis işleri ve internette gezinme amacıyla evde kullanacağım. Çok yoğun bir kullanımım yok. Samsung EVO 850 mi önerirsiniz yoksa daha uygun fiyatlı bir SSD işimi görür mü ? Kasadaki mevcut 500 GB hddyi de yedek olarak kullanacağım. (Anakart ve işlemciyi de değiştirmeyi planlıyorum) Almayı planladığım anakart MSI H110M PRO-VD

Oyun vs. yüklemeyeceğim için 120 GB yeterli olur mu yoksa almışken 250 GB almakta fayda var mı ? Sanırım bağlantı türüne göre değişiklik gösteriyor sata 3, msata gibi, tam olarak hangi modeli önerirsiniz ?

Teşekkürler...
  • SnypeR kullanıcısına yanıt
    120 yeterli olur ama 2,3 yıl sonra amman witcher 4 çıktı 100 GB yer istiyor keşke 400 lük alsaydım demezsen...
    Yoksa 2 kat fiyat farkı var 120 lik hayli hayli yeter. Zaten 400 müş 500 müş bunların arasındaki hız farkını ofis uygulamalarında anlamazsın
    Forumları araştırıp fiyat performansa göre seçim yapın
    Ölümlü dünya garanti koşullarını da gözönünde bulundurun. Dediğin gibi samsung evo en öne çıkanı ve n11 puanlarıyla çok iyi fiyatlara alabilirsin
    Tavsiyem amazondu,aliexpress di bunlar uzak işler.Garanti olayı malın arkasında duracak satıcı olayı çok önemli

120 lik al aradaki fiyat farkıyla anakart,işlemcinin bir tık üstüne çık
  • Üstadlar bir soru da benden

240 lık en iyi fiyat performans ssd nasıl,nereden,hangi çekle,hangi giftle...... alınır oyun arası 2 saniye değil de yüklemede 3 saniye de beklerim
    fiyat önemli
  • Zobaa16 kullanıcısına yanıt
    Hızlı cevap için teşekkürler...

Yani bana da ilk aşamada 120'lik yeter gibi geliyor ama almışken acaba 250'lik mi diye kafama takıldı sadece. Witcher 3'ten haberim yok daha 4'üne hiç heves etmem :) Zaman da yok zaten... Genelde haftasonları, bazen de akşamları açabiliyorum pcyi, yoğun bir kullanımım yok.

Hepsini garantili olarak Türkiye'deki sitelerden almayı planlıyorum ki, zaten kasa montaj işinden hiç anlamıyorum. O yüzden parçaları toparlayıp anlayan bir tanıdığımdan montaj için yardım isteyeceğim.

Sizin öneriniz Samsung EVO 850 120 GB o zaman ?

Takipteyim ama başka öneri olursa da dinlemek isterim.
  • SnypeR kullanıcısına yanıt
    n11 de 50 tl zam yapmışlar geçen haftaya göre...yurtdışından alma dedim ama amazonda 170-180 TL ....
    geçenlerde çek ile n11 de 215 tlydi evo hayret.
  • N11'de ssdleri takibe aldım :)

Kingston 120 GB 150 TL iken Samsung 215 TL.
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Âdetten, "Hoşbulduk" diyeceğim ama gelmedim aslında; gelmek de istemiyorum artık. Hatırını kıramadığım kişiler haberdar ettiğinde yazıyorum sadece.
  • 240 gb tavsiye rica etsem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KurtalanEkspres

Arkadaşlar iyi günler

Dizüstü PC me bende SSD taktrmayı düşünüyorum okuduğum yorumlara göre SSD bilgisayarı epey hızlandırıyomuş performans artışı yaşatıyormuş . Bu yüzden SSD kullanıp Bu işlemide dizüstü pc min
    CD-ROM sürücüsünü söküp bu boşluğa takmayı düşünüyorum dolayısıyla pc min kendi harddiski içinde kalacak yani ona dokunmayacağım . Ama aklıma takılan bazı konular var . Bu şekilde SSD taktık diyelim peki Dizüstünün içindeki eski kendi harddiskini sökmesem içinde kalsa ne olur onu kullanamayacakmıyım ileride sorun yaratırmı ?? Mesela SSD yi C sürücüsü PC nin kendi üstündeki normal harddisk ise D sürücüsü olsun diyelim böyle bir olanak var mı ?? Yoksa takacağım SSD yi Randımanlı hızlı ve sorunsuz kullanabilmek için illa ki Eski HDD yi devre dışı bırakıp sökmek zorundamıyım bilgilendirirseniz sevinirim .

Aynı soruyu bende sormak istiyordum.. gerçi bir başlık açtım ancak buraya da yazmak istedim.. Toshiba L50-A İ7 işlemci dizüstü bilgisayarımın cd rom kısmına takmayı dusunuyorum eski hdd yi de kullanmak istiyorum. her ssd di uyarmı beyler

• otuzikielli kullanıcısına yanıt
    Dvd yuvalari sata 2 oluyor %90 bir ihtimalle ssd oraya takilirsa verim azaliyor

O yuzden ssd hdd yerine swaplanip hdd dvd yuvasina uygun caddy ile takilacak

Sata tipi ssd alacaksin standart hdd boyutlarinda veya daha ufak oluyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 19 Şubat 2016; 11:50:46 >
  • 240 GB'lık SSD tavsiyesi alabilir miyim.

Min 450 -500 Küsürlük bir yazma okuma hızı olsun.
    Bir de kronik sorunları olan ssdler hangisi bunlardan uzak durayım.
  • şuan en stabil samsung ile intel mi
  • KURSAD. kullanıcısına yanıt
    V300 kronik sıkintili cihaz

Gerisi Butcene bagli amazondan falan alabiliyorsan 850 evo alinabilir

Burda sandisk ulta 2 uygun fiyatiyla tercih sebebi olabilir

• Arkadaşlar samsung evo 250 gb m2 sata almayı düşünüyorum notebookum yolda sizce 250 gb hem sistem için hem programlar hem de bir kaç oyun için yeter mi? ( h1z1, cs: go gibi oyunlarda loading ekranları vs daha hızlı geçer mi?)

• SSD'nin ortalama ömrü ne kadar oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

SSD'den sonra HDD kullanmak zorunda kalmak, eşşekten düşmek gibi bişey.

Hemde nasıl hocam, ama şuan sorun yok ta elin gavur memleketlerinden Çek cumhuriyetinden yeni ürün yolladılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

SSD'den sonra HDD kullanmak zorunda kalmak, eşşekten düşmek gibi bişey.

Ssd'den sonra Hdd kullanmak 2.000 motor turbo dizel otomatikten inip 1.2 tüplü benzinli araca binmek gibi olur
  • Bu ssd olayına ben de girmek istiyorum arkadaşlar fakat kendi başıma montajda sıkıntı yaşarım diye korkuyorum. Dışarda teknikçiler bu sökme-takma işini kaça yapıyorlar acaba?
  • leidenfrost L kullanıcısına yanıt
    Zor hiç bir işlem yok aslında iki kablo takacaksın ve ssd'yi kasaya sabitleyeceksin korkulacak yada zor gelecek bir durum değil inanki boşa para verme dışarıya.
  • 
Sayfa: önceki 365366367368369
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.