Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (369. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 367368369370371
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asus g550jk kullanıyorum. Disk sürücüsü yerine ssd alıp takmak istiyorum, fakat aklımda birkaç soru var. Alacağım ssdye sistemi kurabilir miyim ve alacağım verim yüksek olur mu ? Birde ssd caddyler 12.5 ve 9.5 olmak üzere ölçülere ayrılmış, hangisini almam gerektiğini nasıl öğrenebilirim ?

9.5mm olduğunu öğrendim. Hdd yerine ssd yi takıp hddyi caddy ile disk sürücüsünün yerine takarsam ssd daha performanslı çalışıp hdd nin peformansında fazla düşüş olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak_Clk -- 12 Mart 2016; 1:44:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burak_Clk kullanıcısına yanıt
    Hdd sata 2 hizlarina bile ulasamadigi icin hdd de dusus gormezsin (ki dvd surucun sata 3 de olabilir oldukca guncel bir cihazin var)
    Ssd sata 3 de vermesi gerekeni verir sata 2 ye takilsaydi uzerindeki degerleri veremezdi

Ozetle ssd ana disk yuvasinda hdd caddy de olacak.

• anakartım ancak sata2 yi destekliyor. ssd sata3 alıp taksam bir faydası olur mu?
  • merhabalar herkese yyazılanların tamamını okuyamadım ama 1 afta içerisinde 200-270 tl arasında bütcem var ssd almayı düşünüyorum 240gb civarı arastırmalarıma göre en iyisi samsung evo 750 ibi . siz ne tavsiye edersiniz ?
  • Musab kullanıcısına yanıt
    Yinede faydasi oluyor cunku rasgele erisim sureleri azaliyor yani alinir ama cok yuksek bir model almaya da gerek yok

• İyi forumlar arkadaşlar. Benim asus k555ub laptopa(8gb ram, 2gb 940m ge force ekran kartı) ssd harddisc takmayı planlıyorum. Bu bilgisayara iyi gidecek öneriniz var mı? Kendim baktım fiyat farkları çok fazla boş yere yüksek fiyat vermiş olmak istemiyorum. Bir şey değiştirir mi bilmiyorjm ama çok fazla torrent kullanıyorum yani günde en az 4 5gb veri indirip siliyorum. Ve tabiki oyun oynuyorum. Şimdiden teşekkürler.

• Sata 2 - Sata 3 ne farkı oluyor?Bilgisayarın Sata 3 desteklediğini nasıl bilebilirim?
  • Korkusuz Üye kullanıcısına yanıt
    http://kb-tr.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/15284/~/sata-i,-sata-ii-ve-sata-iii-aras%C4%B1ndaki-fark

destek için bilgisayar veya anakart modelini yazıp aratırsan sonucu alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

http://kb-tr.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/15284/~/sata-i,-sata-ii-ve-sata-iii-aras%C4%B1ndaki-fark

destek için bilgisayar veya anakart modelini yazıp aratırsan sonucu alırsın

Sata 2 destekliyormuş anakartım , hangi model SSD almam gerekir, ya da 7200 rpm 3,5 bir harddisk mi almalıyım?Şuan yazma okuma hızım 38 çıkıyor.
  • Korkusuz Üye kullanıcısına yanıt
    Ssd sata 2 ye bile taksan mekanik diskten daha hizli olur yani ssd hiz bakimindan daha avantajlidir.

Sadece sata 2 icin Cok luks modellerine para vermene gerek yok ortalama seviye sandiskler veya samsung 750 evo ,650 basic modelleri tercih edilebilir.

Sicak firsatlar ssd konusuna bak butcene uygun bir modeli sec.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Nisan 2016; 18:31:55 >
  • laptop da dvd rom yerine ssd taktım.sorunsuz kullanıyorum.laptop orjinal win 8 di. şimdi win 10 güncellemesi yaparken farklı bir ayar yapmama gerek var mı?ssd takarken bios da falan ayarlar yapmıştım diye hatırlıyorum.
  • arkadaşlar dell inspiron 3543 laptopumun dvd sürücü kaç mm ?
    ssd takmak istiyorum da bir türlü bulamadım
  • Arkadaşlar sandisk ultra ii 120 gb ssd alıp montajını yaptım.

Test sonucu okuma 450 yazma 160 civarında.

vaadedilen performans 550/500 olmasına rağmen neden bu kadar düşük çıktı. Yükseltmek için napmalıyım?
  • Bilgisayar sata6 desteği var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugünlerde 250 GB Samsung 850 EVO SSD, Vatan Bilgisayar, Bimeks'in sitesinde web'e özel fiyat 279-280 /5-9 taksitle...
    Ben de Vatan Bilgisayar'ın sitesinden sipariş verdim 1 tane.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar msi GE 62 6 QF serisi laptop için ssd düsünüyorum m2 sata destekliyor acaba 250 gb bir oneriniz varmı...bazı yerlerde m2 sata icin sata 2 ve sata 3 baglantu diye yazıyor galiba sata 3 tercih etmeliyim.....uygun fiaylı link varmı acaba
  • macbook pro kullanıp, cihazına ssd takan arkadaşlar, hangi ssd den memnun kaldılar acaba?
  • Merhaba, Çift işletim sistemi kurabilmek için 240 gb lik ssd yi ikiye bölmeyi düşünüyorum performans kaybı oluşur mu?
  • a.f.y. kullanıcısına yanıt
    Samsung 840 evo 120gb kullanıyorum. Oldukça memnunum. 2 yılı geçti herhangi bir sıkıntı çıkartmadı bana. Yeni seri 850 evoyu da başka bir arkadaşıma aldırdım o da memnun halinden
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 367368369370371
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.