Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (371. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 369370371372373
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Samsung'un kendi programıda var(DATA MIGRATION) acronis kadar gelişmiş olmasada iş görebilir.

http://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/download/tools.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 3 Haziran 2016; 21:54:46 >
  • @brev

hocam ikisinide bilgisayara takıp mı yapıyorum bu işlemi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogzo kullanıcısına yanıt
    Evet başka türlü olamaz zaten.
  • Hi- Level iyi gibi duruyor. Yardımlarınız için teşekkürler hocam, listeye ekledim bunları.
  • Arkadaşlar benim Sony Vaio Vgn-Fw41et model eski bir laptopum var. Core 2 duo t6400 işlemcisi 4gb rami ve ati mobility radeon hd4650 ekran kartı var.Sata1 portu var ve internette baktım 180mb/s veri aktarımına izin veriyormuş. Şimdi ben bu laptopa ssd taksam gözle görülür hızlanma olur mu?

• Saygıdeğer hocalarım,

Son incelemem yayınlanmıştır. Baştan söyleyim, artık eskisi gibi değil. Kelimeler ve ifâdeler daha yumuşak ve sade. Bu sefer tamamen halk dili hâkim. Görseller de tam yerinde. Toplamda 11 farklı firmadan 23 modelin yarıştığı çalışmamı huzurlarınıza sunar, ufak da olsa yorumlarınızı beklerim

Makûl Fiyatlı 120GB / 240GB SSD Satın Alma Rehberi – 2016

• quote:

Orijinalden alıntı: Solid State Disk

Saygıdeğer hocalarım,

Son incelemem yayınlanmıştır. Baştan söyleyim, artık eskisi gibi değil. Kelimeler ve ifâdeler daha yumuşak ve sade. Bu sefer tamamen halk dili hâkim. Görseller de tam yerinde. Toplamda 11 farklı firmadan 23 modelin yarıştığı çalışmamı huzurlarınıza sunar, ufak da olsa yorumlarınızı beklerim

Makûl Fiyatlı 120GB / 240GB SSD Satın Alma Rehberi – 2016

Öncelikle paylaşımınız ve haberdar ettiğiniz için teşekkürler.
    _________

Ara ara aklıma geliyorsunuz (profilinizi gezdiğim oluyor), ama son zamanlarda sizi buralarda göremedikçe ''acaba bir donanımsever'i daha kaybettik mi ?'' diye soruyordum kendime. Bir ara mı oldu diyelim, yoksa kendi sitenize mi daha ağırlık verdiniz, bundan sebep yoktunuz ortalarda ?

Şu haberdar etmeniz ile beraber yüreğime su serpildi denebilir. Belli başlı konularda sizin/sizler gibi belli birikim seviyelerine sahip kişilere her zaman ihtiyacımız var. Çalışmalarınızın devamını diliyorum, en kısa zamanda göz atacağım.

• Müteşekkirim üstadım, inanın ben de pek özledim forumdaki sohbet halkalarını

İşlerimden ötürü siteye maalesef pek bakamadım. SSD'leri de tek tek incelemekten yerine toplayabildiğim kadarını bir seferde hâlledeyim dedim, çok şükür bitti, tabaklarınıza servis edebildim.

Estağfirullah, paylaşımlarınızı mümkün mertebe takip ediyor ve zevkli okuyorum. Üretici kimliğiniz ile foruma çok katıyorsunuz hocam

Saygılarımla,
    Ömer
  • 850 Evo testleri o kadar iyi ki Macbook pro da kullandığım 840Evoyu çöpe attırır
  • Solid State Disk kullanıcısına yanıt
    Haberdar ettiğin için teşekkürler üstat bilgisayara geçtiğimde inceleyeceğim kesinlikle güzel bir iş çıkardığına eminim şimdiden emeğine sağlık

Haber verdiğin için teşekkürler , zevkle okuduğum muazzam emek harcanmış muazzam bir inceleme olmuş. Ben zamanında buna benzer bir inceleme yapmıştım sanırım 5-6 ssd ile hatırımda kalmış ne kadar zor bir iş olduğu. Bu yüzden elinize sağlık çok doyurucu bir inceleme olmuş.
  • Arkadaşlar n11 den evo 850 250 gb aldım.
    Hangi programla test edeyim.
    Herhalde bende hdtune var yavaş test edip bad sector bakabilirim
    Bir de makinadan çıkacak 120 gb lık ocz vertex sata 2 var ikinci eli sahibindene koysam 120 son eder mi
  • Yeni SSD'niz hayırlı olsun Hasan

Şu iki programla test edebilirsiniz:

Crystal Disk Mark

AS-SSD

120GB Vertex II'nin ederi 70 lira civarıdır. Malûmunuz o çıkalı neredeyse 6 sene oluyor.

Teşekkürler,

Abi 70 tl ye çıkarmaya değmez dursun içeride kasada :) program atarım 1,2
  • Macbook Pro da kullandığım Evo 840 120Gb. Aşınma durumu fln nasıl sizce yorumlayabilir misiniz?

3 yıllık kullanım sonrasında Secure Erase yaptım biraz kendini toparlaması için.
    Toplam kullanım da 6.8Tb
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 1 Eylül 2016; 20:24:02 >
    vertexi evo 850 ye klonladım. win 7 eski witcher 3 ofis nero var 120- 130 gb civarı
    sadece biostan ahcı açtım
    başka ayar yapmadan samsung prog ile test ettim 350 değerler.zamanım olmadığımdan kurcalayamadım

youtube da nette herhalde vardır performans artırıcılar
    sata kablo bile düşürüyor olabilir. yoksa tak ssd yi cart 550 olmuyor :)

şu an için vertex 2 evo 850 hissedilir hızlanma yok sadece kapasite arttı....

bu arada anakart sata 3 6 gb/s problem o değil
  • Merhaba hem ssd hem hardiskim var , bir sebepten sistemi hardiske kurdum .. ssd ile hardisk arasinda acilis hizi bakimindan fazla bir fark goremedim .. 7200rpm seagete ...boyle oldugunu bilsem ssd almazdim

• hakankaran kullanıcısına yanıt
    Bir sorun olması muhtemel görünüyor. SSD de sistem açılışı 10sn civarında yapılırken bu mekanik HDD de 30 ila 10dk arasında değişmektedir. Sistem boş olduğu zaman süre daha düşük olabilir HDD ile ancak programları kurdukça SSD farkını o zaman anlarsınız. Ofiste tasarım için kullandığım makinada HDD var sistemin tam anlamıyla açılması 15dkyı buluyor.
  • Olabilir henuz sifir bilgisayar belki zamanla farki ortaya cikar tesekkurler.

• Eyvallah üstadım, çok sağolasınız.

Peki dilini nasıl buldunuz, sizce ilerleme var mı, daha makûl bir hâle gelmiş mi ?
  • 
Sayfa: önceki 369370371372373
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.