Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (373. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    MSI 870A-G54 AM3 anakartım var,sata kaç bulamadım hangi SSD'yi almalıyım
    Vatan'da
    250gb EVO750 250TL
    120gb EVO850 242 TL

marka belirlemedim 250 TL bütçem var,teşekkürler..
  • Arkadaşlar merhaba sata2 anakartım var testim böyle . Sizce nasıl tek yaptığım olay biostan ahci seçtim sonra anakartın ahci driverini yükledim o kadar . Windows 10 kurulu

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!
  • mstfaty kullanıcısına yanıt
    Anakartin sata 3

Kapasite bana kalirsa daha onemli o yuzden 750 evo al derim

Onun disinda 850 evo farkli teknoloji ve daha iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Normal gorunuyor sata2 nin 300 mb/s teorik hizina yakin degerler

• Merhaba,ssd konusunda uzman olan arkadaslardan yardımcı olmalarını rica ediyorum

• Haber yapılalı 6 yıl olmuş Ssdler halen pahalı.2 tblık ssd alıp oyun arşivini içine atamıyoruz

Samsung evo 120gb aldım Windows 10 kurabildim

• 2014 sonu almış olduğum Dell inspiron 5537 notebookum windows 8 le gelmiş daha sonra windows 10
    a yükseltmiştim.Şimdi hard diski söküp ssd takmak istiyorum,fakat danıştığım iki tane bilgisayarcı bu durumda ürün anahtarı olmadığı için yasal windows kullanamayacağımı,orjinal olmayan windows yükleyerek kullanabileceğimi ifade etmekteler

• Bu konuda bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Ntpl15 N kullanıcısına yanıt
    Windows 10 cihazin anakart id sine bagli hardiske degil hepimiz bu hdd ssd swap islemini yaptik. Boyle bir Sorun cikmadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 16 Ekim 2016; 22:32:10 >
  • Yani orjinal lisansımdan feragat etmeden ssd monte ettirebilir miyim

• Ntpl15 N kullanıcısına yanıt
    Evet lisans cihazin idsi uzerinde hdd de lisan tutulmuyor

In the future, whenever you install Windows 10 on that same PC, it will automatically report to Microsoft’s activation servers. Microsoft will confirm that the PC with that specific hardware configuration is allowed to use Windows 10, and it’ll automatically be activated.

Illa Kesin Yontem istersen soyle yap microsoft hesabina cihazini bagla sonra sok ssd ni tak yuklemeni yap hesabina gir aktif olur.

http://www.howtogeek.com/226510/how-to-use-your-free-windows-10-license-after-changing-your-pc’s-hardware/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 16 Ekim 2016; 22:54:10 >

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim,foruma baktığımda bayağı ssd ye geçen var ve bu kadar kişinin yasal lisansından vazgeçerek ssd takması mantıklı değildi zaten,bu işte daha bilgili bir bilgisayarcı bulmam gerekecek galiba
  • Yaklaşık 2 yıllık sankdisk extreme 240GB yazma hızı testlerde 130MB/sn görünmekte.Artık ömrünü doldurduğu anlamına mı geliyor?
  • oem O kullanıcısına yanıt
    ssd nin doluluk oranı kaç % olarak çok ise yavaşlığın nedeni olabilir. Birde ilk aldığınızda kaçtı aynı orıgram ile mi test ediyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

ssd nin doluluk oranı kaç % olarak çok ise yavaşlığın nedeni olabilir. Birde ilk aldığınızda kaçtı aynı orıgram ile mi test ediyorsunuz?

%14 dolu ass ve atto ile denedim aynı sonucu verdi.

Bende 120 lik sandisk ultra var (sata 2) hala ilk günkü performansında diyebilirim. Toplam çalışma saati 11300 saatin üzerinde 4 yıldan fazla oldu alalı. Doluluk oranıda genelde %50 civarı. Bence sizde başka bir sorun var driver sorunu olabilir kontrol ettiniz mi?

• intikam91 kullanıcısına yanıt
    Pazar günü format attım. Ondan önce de dolu olduğu için acaba performans ondan mı düşük diye düşündüm ama aynı sonucu sıfır kurulum win 10 sonrasında da aldım.HDtune yazılımında "reallocated sector counts" kısmı sarı görünüyor. Sebebi bu olabilir mi?

• Laptoba Harici SSD taksam Bf1 gibi oyunlarda problem yaşar mıyım dostlar? usb 3.0 kullanacağım.
    sanırım bad sector gibi birşey. Yanında sayısı yazıyor mu. Genelde kaç adet sector olduğu belirtir en azından mekanik hdd lerde öyleydi. Bu sayı da sürekli artıyorsa artık yavaştan ömrü dolmaya başlamış demek oluyordu. SSD de tam durum nedir bilgim yok

• quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

sanırım bad sector gibi birşey. Yanında sayısı yazıyor mu. Genelde kaç adet sector olduğu belirtir en azından mekanik hdd lerde öyleydi. Bu sayı da sürekli artıyorsa artık yavaştan ömrü dolmaya başlamış demek oluyordu. SSD de tam durum nedir bilgim yok

Teşekkür ederim ben de aynı şekilde düşünüyorum. Erase programlarıyla deneme yapıp olmazsa yeni disk almak durumunda kalıcam sanırım.

• 
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.