Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle bilgilendirme için saolun arkadaşlar gerçekten 2 nizde mantıklı konuşuyorsunuz sanırım ufak bir ssd yanına iyi bir hdd almak daha mantıklı film arşivinden oyun arşivine büyük bir hafızaya ihtiyacım var özellikle benim dönemim olan 90ların oyunları ve sonrasında büyük bir hit film arşivi yapıcam pc satalı 2 yıl oldu laptopla olmuyor tekrar masaüstüne geçicem ve bir daha sanırım ölene kadar masaüstünü bırakmıcam bu arada hazır sizleri bulmuşken 2000tl bütçeye gta 5 dahil oynayabileceğim bir sistem önerisi yapın desem monitorsuz ne tavsiye edersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Updateman -- 24 Kasım 2016; 12:49:13 >
  • 240gb'lık ssd'nin üzerinde 80 gb gibi boş alan kalmıştı. Temizleyerek 10 gb alan daha açtım, ama steam içrerikleri ve windows hunharca güncellenip alan sömürüyor. Bu gidişle ssd'yi elime alırmıyım? Yoksa bir ek hdd edinip içerikleri ona mı aktarmalıyım?(Tabi zararı yoksa bu şekilde kullanayım)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sata 2 olarak kullananlar eskiye göre fark çok mu , bilgilendirebilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

240gb'lık ssd'nin üzerinde 80 gb gibi boş alan kalmıştı. Temizleyerek 10 gb alan daha açtım, ama steam içrerikleri ve windows hunharca güncellenip alan sömürüyor. Bu gidişle ssd'yi elime alırmıyım? Yoksa bir ek hdd edinip içerikleri ona mı aktarmalıyım?(Tabi zararı yoksa bu şekilde kullanayım)

120 gblık almayı düşünüyorum da ben 30 gb windows 7 , programlar felan 5 gb tutsa 35 bi de steamdan 1 oyun bi de lol kursam 10 da öyle de 45 çok rahat yetmez mi ?
  • Beyler cevaplar versin herkes şekillensin konu ..
  • Sistemine sadece 120 gb ssd alanlar için bir sorum var

yetiyormu

gta 5 +60 gb

windows 15-20

kaldı size 25-35 gb

gerçekten yetiyormu

birde günlük standart kullanıcıya bile ssd önerliliyor (max lol csgo oynayacaklardan bahsediyorum)

adam ne yapacak ssd yi

tarayıcısı 5-10 sn erken mi açılacak

lolda csgo da biraz daha hızlımı açılacak

sistem daha hızlımı açılacak(bu iyi bir sebep ancak tek başına yetersiz)

bunları sağlıyorsa sadece ne alırım ne aldırırım

amacım şu ki tek başına 120 gb ssd almayın aldırmayın (kapasite yetersizliği yüzünden)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anomyous123 kullanıcısına yanıt
    Günümüz koşullarında 120gb yetersiz kalıyor artık.
  • Samsung 250gb 850 Evo elime ulaştı. Yalnız daha önce ssd kullanmadığım için kafama takılan bir kaç soru var.
    Öncelikle windowsu ve sürekli oynadığım bir kaç oyunu ssdye kurmak, eski hhd mi de depolama ve diğer programlar için kullanmak istiyorum.

Ssdyi sisteme bağladığımda, ssdye sıfırdan windows kurulumu yapmadan hhd içindeki windowsu aktarmak münkün mü, yoksa sıfırdan mı kurmalıyım ?

Eski hard diski kullanabilmem için içindeki windowsu silmem mi gerekiyor?
  • Panz3hir P kullanıcısına yanıt
    Sıfırdan windows kurmak herzaman avantajdır fakat bazı durumlarda mümkün olmayabilir bu sebeple klonlama(ssd ile beraber gelen samsung magician veya acronis) yazılımı ile HDD'den SSD'ye işletim sistemi aktarımı yapabilirsiniz.

Eski HDD'deki sistemi silmeden kullanabileceğiniz gibi formatlayıp temiz bir şekilde kullanabilirsiniz tercih size kalmış.
  • Şimdi aklımda bir kaç soru var ve biraz karışık sorular bunlar; Varsayalım ki
    240Gblik SSD'm var Windows , Photoshop falan filan fıstık temel programlarım ve en çok oynadıgım 1-2 oyun burada.
    1 Tb'da Harddiskim var.
    Oyun oynayıp internette surf yapacağım zaman tamamen SSD üzerinden işlem yapacağım için Harddiskin sesini azaltabilir miyiz? Ya da kapatabilir miyiz?
    Diğer bir konu da Herşey aynı kalmak kaydıyla grafik tasarım dosyalarım, filmlerim ve oyun kurulum dosyalarım Harddiskte iken bu oyun kurulumu HDDye sağlayacak sistem dosyaları, filmi çalıştıracak playerler, grafik tasarım dosyalarımı birlikte açacağım photoshop corel illustrator gibi programlar SSD iken ben HDD deki veri kadar SSD den de kullanmayacak mıyım? İşlem için kaynak dosyalar HDD de olsa dahi SSD deki dosyalar sayesinde işleneceği için SSD' ömründen yemeyecek mi?
    Ya da şöyle Torrent Programım, Chrome SSD iken İndilirilecek yer HDD. Diyelim 50 gb dosya indiriyorum HDDye . Bu indirme işlemi SSD deki programlar tarafından yapılacağı için SSD den geçip HDDye gidiyor ya SSD ömründen yemez mi?

• hiç uzun uzadıya tartışmaya gerek yok bütçe sorunu yoksa kesin cevap evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawbreaker -- 13 Aralık 2016; 2:53:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pekbiumursanmaz

Şimdi aklımda bir kaç soru var ve biraz karışık sorular bunlar; Varsayalım ki
    240Gblik SSD'm var Windows , Photoshop falan filan fıstık temel programlarım ve en çok oynadıgım 1-2 oyun burada.
    1 Tb'da Harddiskim var.
    Oyun oynayıp internette surf yapacağım zaman tamamen SSD üzerinden işlem yapacağım için Harddiskin sesini azaltabilir miyiz? Ya da kapatabilir miyiz?
    Diğer bir konu da Herşey aynı kalmak kaydıyla grafik tasarım dosyalarım, filmlerim ve oyun kurulum dosyalarım Harddiskte iken bu oyun kurulumu HDDye sağlayacak sistem dosyaları, filmi çalıştıracak playerler, grafik tasarım dosyalarımı birlikte açacağım photoshop corel illustrator gibi programlar SSD iken ben HDD deki veri kadar SSD den de kullanmayacak mıyım? İşlem için kaynak dosyalar HDD de olsa dahi SSD deki dosyalar sayesinde işleneceği için SSD' ömründen yemeyecek mi?
    Ya da şöyle Torrent Programım, Chrome SSD iken İndilirilecek yer HDD. Diyelim 50 gb dosya indiriyorum HDDye . Bu indirme işlemi SSD deki programlar tarafından yapılacağı için SSD den geçip HDDye gidiyor ya SSD ömründen yemez mi?

Biri arkadaşa sevap verebilir mi?
    sonucu bende merak ediyorum da

• arkadaşlar f/p bir ssd önerir misiniz teşekkürler.
  • pekbiumursanmaz kullanıcısına yanıt
    Bu kadar düşünmeyin. Tasarım dosyaların 1gb ve üzeri oluyor ssd daha tık demedi. Ssd nin keyfini çıkartın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panz3hir

Samsung 250gb 850 Evo elime ulaştı. Yalnız daha önce ssd kullanmadığım için kafama takılan bir kaç soru var.
    Öncelikle windowsu ve sürekli oynadığım bir kaç oyunu ssdye kurmak, eski hhd mi de depolama ve diğer programlar için kullanmak istiyorum.

Ssdyi sisteme bağladığımda, ssdye sıfırdan windows kurulumu yapmadan hhd içindeki windowsu aktarmak münkün mü, yoksa sıfırdan mı kurmalıyım ?

Eski hard diski kullanabilmem için içindeki windowsu silmem mi gerekiyor?

Nerden aldın hocam bide fiyatı ne kadar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sandisk plus 480 gb nasıl bilirsiniz
  • Daha az ısınma, daha az enerji çekilmesi gibi avantajlar ile ssd.
  • SSD ısınıyor mu ki ilk burda duyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pekbiumursanmaz

Şimdi aklımda bir kaç soru var ve biraz karışık sorular bunlar; Varsayalım ki
    1 Tb'da Harddiskim var.

Ssd ömründen yese dahi bu kullanımı kısıtlayacak şekilde olmaz yani ssd'nin ömrü 5 sene ise yazdığın durumlar olduğunda yine 5 sene olacaktır, Hdd sesini kısmak konusunda pek bilgim yok lakin çok zor hdd var ise ses yapar

• SSD ye geçilmeli idi dolar büyük artış gösterdi ssd fiyatları inanılmaz yükseliş gösterdi bundan sonrası zor ssd ye herkesin geçebilmesi.Sadece sistem kurulumu açısından 256 GB gibi kapasiteler açısından mantıklı yoksa oyunlarda ssd olsun pek mantıklı durmamakta kaldı ki sadece oyun açılışını yükleme süresini biraz kısaltır o fiyat farkına değmez.
  • 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.