Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (368. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.546
Cevap
73
Favori
551.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 366367368369370
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Zor hiç bir işlem yok aslında iki kablo takacaksın ve ssd'yi kasaya sabitleyeceksin korkulacak yada zor gelecek bir durum değil inanki boşa para verme dışarıya.

Benim dizüstü hocam. Ondan dolayı biraz şüpheliyim. Zaten herşey sıkış tıkış. Sök-tak yaparken fanında milimetre bile oynama olsa yeni bir iş çıkar başıma diye korkuyorum. Bilemiyorum abartıyor muyum acaba diye. Daha görseller ve videoları izlemem lazım. Umarım sandığımdan kolaydır.
  • leidenfrost L kullanıcısına yanıt
    Öncelikle videoları izle ondan sonra karar ver eğer yapabilirim dersen kendin yap yok dersen tanıdık birini bulmaya bak para verip yaptırmayı son seçenek olarak düşün bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Öncelikle videoları izle ondan sonra karar ver eğer yapabilirim dersen kendin yap yok dersen tanıdık birini bulmaya bak para verip yaptırmayı son seçenek olarak düşün bence.

Haklısınız üstad. Teşekkürler
  • samsung pro mu yoksa evo mu ? Ömür ve stabilite benim için performanstan daha önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 7 Mart 2016; 17:27:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

samsung pro mu yoksa evo mu ? Ömür ve stabilite benim için performanstan daha önemli.

Samsung pro o zaman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar...

SSD'ye hangi program ne kadar yazmış gösteren bir yazılım var mıdır? günde 6-7gb temiz yazıyor ama hangi program ne kadar yazıyor bulamıyorum...
  • Caralis C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Arkadaşlar benim notebook Asus 1215n.Ssd almak istiyorum ama hangisi bu notebook'a uygun olur kafam biraz karıştı. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz lütfen? 500gb ssd almayı düşünüyorum. Herkes samsungu övüyor. Samsung alsam bu notebook'a uyar mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: insom

Arkadaşlar benim notebook Asus 1215n.Ssd almak istiyorum ama hangisi bu notebook'a uygun olur kafam biraz karıştı. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz lütfen? 500gb ssd almayı düşünüyorum. Herkes samsungu övüyor. Samsung alsam bu notebook'a uyar mı acaba?

Ayni alet bende mevcut o cihaza 500 gb ssd falan takilmaz kardesim makine zaten kendisi zayif masrafa degmez paraya yazik

ustelik sokmeside baya zor bi alet

Canli tutmak icin 120 lik ssd alinabilir hdd 2.5 inchlik bir cok ssd uygun olur

Unutmadan o cihaz sata 2 para dokup en iyi ssdyi almaya gerek yok 300 mbs teorik sinir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 10 Mart 2016; 12:10:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

quote:

Arkadaşlar benim notebook Asus 1215n.Ssd almak istiyorum ama hangisi bu notebook'a uygun olur kafam biraz karıştı. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz lütfen? 500gb ssd almayı düşünüyorum. Herkes samsungu övüyor. Samsung alsam bu notebook'a uyar mı acaba?

Ayni alet bende mevcut o cihaza 500 gb ssd falan takilmaz kardesim makine zaten kendisi zayif masrafa degmez paraya yazik

ustelik sokmeside baya zor bi alet

Canli tutmak icin 120 lik ssd alinabilir hdd 2.5 inchlik bir cok ssd uygun olur

Unutmadan o cihaz sata 2 para dokup en iyi ssdyi almaya gerek yok 300 mbs teorik sinir.

Teşekkürler. Sata 3 mu almak lazım yani? Birde 240gb alsam sorun olmaz herhalde değil mi? Fiyat önemli değil iyi olmasını sorunsuz çalışmasını tercih ederim.

Edit: Bunu alsam olur mu acaba?

http://www.amazon.com/gp/product/B00OAJ412U?keywords=ssd%20sata3%20240gb&qid=1457612168&ref_=sr_1_9&sr=8-9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insom -- 10 Mart 2016; 14:20:06 >

• insom kullanıcısına yanıt
    Söylediğimi malesef anlamamışsın kardeşim elindeki alet sata 2 destekliyor yani sata 3 ssd lerin tam hızına falan ulaşman mümkün değil. anlamında söylüyorum yani özetle alabileceğin en uygun ssd yi alıp geçeceksin.

Elindeki Alet her şeyden önce işlemciden yana zayıf (4gb rami doldurduğunu varsayarsaK) ssd az buçuk rahatlatır ama aletin kapasitesi belli.

Yazdığın 850 evoyu tam gücüyle kullanamazsın.Ama madem param var diyorsun alırsın orası sana kalmış İlerde başka makinede de kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 10 Mart 2016; 14:46:49 >
  • quote:

Söylediğimi malesef anlamamışsın kardeşim elindeki alet sata 2 destekliyor yani sata 3 ssd lerin tam hızına falan ulaşman mümkün değil. anlamında söylüyorum yani özetle alabileceğin en uygun ssd yi alıp geçeceksin.

Elindeki Alet her şeyden önce işlemciden yana zayıf (4gb rami doldurduğunu varsayarsaK) ssd az buçuk rahatlatır ama aletin kapasitesi belli.

Yazdığın 850 evoyu tam gücüyle kullanamazsın.Ama madem param var diyorsun alırsın orası sana kalmış İlerde başka makinede de kullanırsın.

Peki hangisini önerirsin 250gb fiyat önemli değil. Dediğim gibi sorunsuz çalışsın o kadar.

• bence artık uygun fiyatlı 480-500 gb ssd'lere bakınmak lazım ki ilerde aynısında alıp raid 0 'da yapabilirsiniz ..

500 'ler 400-500 tl bandına oturacaklar mesela sandisk ultra 2 480 gb 450-500 tl arası ..
  • insom kullanıcısına yanıt
    Ya kardeşim niye bu kadar uzatıyorsun fiyat önemli değil diye diye gidip en pahalısını alıp geçebilirsin o zaman Diretmeye luzum yok.

Bak Hangisini alsan tam kapasite kullanamazsın diyorum ASUS 1215n SATA 3 hızlarını des-tek-le-mi-yor

Madem amazona bakıyorsun alınabilir uygun fiyatlı model şu olabilir.http://www.amazon.com/Crucial-BX200-240GB-Internal-Solid/dp/B016JREGAC/ref=sr_1_4?s=pc&ie=UTF8&qid=1457615038&sr=1-4&keywords=ssd

Edit : Darılma gücenme olmasın gerek yok elindeki cihazın kapasitesinin çok sınırlı olduğunu yapacağın yatırımın getirisinin az olacağını yazıp açıklıyorum Fayda maliyet ilşkisine bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 10 Mart 2016; 15:21:34 >

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Bu kadar cellalenmene gerek yok kardeş. Bilmediğimiz için sorduk zoruna gidiyorsa cevap vermeyeksin. Sonuçta bir yerinden organ falan kopmuyor acı cekmiyorsun. Ben yinede yardımın için sana teşekkür ederim.

• Sinirler gerilmesi ama en ucuz SSD yetecektir sata2 hızına. İster ucuz ister pahalı alın yine de tam verimli kullanamayacaksınız zaten.

• Arkadaşlar samsung 750 evo 256 gb ssd aldık. Yarın takmayı düşünüyoruz yalnız diğer hdd nin içerisindeki dosyaları da aynen aktarmak istiyoruz. Acronis dışında ne kullanabiliriz daha kolay olabilecek? Ayrıca windows lisanslı bu lisansın gitmemesi için ne yapmamız lazım? Son soru olarak da recovery kısmı var. Bu kısım zarar görür mü? Görürse eğer görmemesi için ne yapmamız lazım?

Dell vostro 5470 laptop var. Ssd yi taktıktan sonra hangi ayarları yapmalıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 10 Mart 2016; 20:35:11 >
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    Windows 10 lisansı anakarta bağlanıyor etkinleştirme sürecinde yani donanım id in kayıt altına alınıyor.

Ssd takıldıktan sonra Biosdan ahcı etkinleştirin Ve sıfırdan kurulum yapmanız tavsiye edilir. Yazılımla aktarım çok temiz bir yol değil bir çok gereksiz çer çöp de geçiyor.
  • quote:

quote:

Peki hangisini önerirsin 250gb fiyat önemli değil. Dediğim gibi sorunsuz çalışsın o kadar.

para problemi yoksa samsung 512gb pro öneririm, hem çok uzun ömürlü, hem de çok hızlı...benim de makine sata2 destekli ancak en ufak performansla alakalı problem yaşamıyorum. alet uçuyor bildiğin.

• quote:

Windows 10 lisansı anakarta bağlanıyor etkinleştirme sürecinde yani donanım id in kayıt altına alınıyor.

Ssd takıldıktan sonra Biosdan ahcı etkinleştirin Ve sıfırdan kurulum yapmanız tavsiye edilir. Yazılımla aktarım çok temiz bir yol değil bir çok gereksiz çer çöp de geçiyor.

Acronis ile klonlama yaptık. Recovery kısmını da aldı asıl bizim istediğimiz de recovery kısmının gelmesiydi sorun olmadı. Ssd'yi taktığımız kişi hızlandığını farketti. Şimdilik bir sorun yok gibi duruyor.
  • 
Sayfa: önceki 366367368369370
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.