Şimdi Ara

SSD' ye sıfır windows 8.1 kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni SSD aldım.. Klonlama yerine sıfırdan temiz bir windows kurulumu yapmak istiyorum
    Laptopu satın aldığımda fabrikada yüklenmiş 8.1 single language versiyonu var..

Peki adım adım ne yapılcak; bildiğim sılama şu şekilde:

Evvela, windowsun sitesinden 8.1 single language versiyonunu indirip bir program ile bunu usb ye yazddırıyorum..

SSD yi laptopa takıyorum, biosa girip ahci modunu açıyorum

usb yi takıyorum ve sistem otomatikman windows yüklemesini gerçekleştiriyor..

lisans anahtarını ise otomatikman buluyor ve etkinleştiriyor ve kurulum bitip işlem tamamlanıyor

Ben bu şekilde yapmayı planlıyorum, sıralama da hata veya atladığım nokta var mı bilmiyorum..

İki sorum daha var;

1)ikinci bir bilgisayar yok; dolayısıyla dışarda kalan hdd yi nasıl sıfırlarım?
    2) ssd yi kurulumdan önce biçimlendirin deniliyor, bunu ssd yi laptopa takınca nasıl yapabilirim? Çünkü hdd çıkardığım için laptopta windows da yok artık
    3) ssd yi bölümlere ayırmak zarar verir mi? C ve D gibi

• ssdyi kafana göre bolumlere ayirabilirsin. windows yuklerken ekranda diski formatlama secenegi gelcek. windows yuklerken zaten ssdyi formatlarsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki öngördüğüm sıralama doğru mu acaba?
  • Dediğiniz adımlar doğru hocam, hdd içinde laptopta takılıysa eğer format atarken disk ekranında onu da sıfırlayabilirsiniz. Bu arada bilgisayarınızda 8.1 lisansını windows 10'a yükselttiyseniz w10 indirip kurun. Onun harici sıkıntı yok.
    SSD'yi bölümlere ayırabilirsiniz sorun değil,onu da disk biçimlendirme ekranında yapabilirsiniz.
  • Sistemim çok güçlü olmadığı için windows 8.1 i yükledim ve sistem şişmesin diye tüm güncellemeleri kapattım. driver booster ile sürücüler yüklendi ve güncellendi.

Windows' u kurarken yeni ssd yi gördü ama biçimlendir kısmı pasifti...Acaba sistem kurulum yaparken onu otomatikman mı biçimlendirdi?
  • Windows' u kurarken yeni ssd yi gördü ama biçimlendir kısmı pasifti...Acaba sistem kurulum yaparken onu otomatikman mı biçimlendirdi? bilgisi olan yok mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Creative 4.1 kurulum
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.