Şimdi Ara

SSD Yetersiz Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sistemimde 128 MB SSD var, tek parça halinde kullanıyorum ve sistem buna yüklü, windows driverlar vs. Driver ismi C ve bunun dışında D:, E:, F: diye 3 tane daha normal standart (SSD olmayan) harddisk'lerim var.

Ama şimdi disk yetersiz geliyor. SSD fiyatları çok yüksek, 480 GB alsam 1.000 TL + KDV den aşağı değil. Neredeyse komple sistem fiyatında SSD'ler.

Ben bundan sonraki oyunlarımı, programlarımı windows'un yüklü olmadığı 2. veya 3. harddisk'ime yüklesem sorun olur mu? Yani Windows'un yüklü olduğu SSD'ye değil de windows'un yüklü olmadığı standart harddisklere yüklesem oyunları (call of duty, GTA IV, vs) ve programları (photoshop, vs) bir problem olur mu acaba?

Bilgi vereceklere şimdiden teşekkür ederim.

• Olmaz hocam o söylediğin. Öncelikle programları mutlaka ssd'ye kur ondan sonra oyunları yüklemeye başla ve disk doldğu zaman diğer disklere yükleme yap. Şimdilik 480gb ssd biraz abartı olur fiyatları uçmuş durumda, tavsiyem 2.el elindeki 120gb'lık diskten ucuz yollu alıp raid yapman hem performans hem de yer kazanmış olursun.
  • losthell kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkür ederim.
    Tamam dediğin gibi ek bir HDD alıp raid alayım ama o zaman şunu sorayım. Raid yapınca, sisteme format atıp yeniden sistem yüklerken özellikle kırık windows yüklerken değişik bir şekilde yükleniyor diye biliyorum. Bunun hakkında bilginiz var mı?

Bir de ben az önce eksen bilgisayar diye bir yeri aradım. Bana SİZDEKİ SSD 'NİN AYNISI OLMASI LAZIM dediler. Benim modeli söylediğimde de O MODEL ARTIK YOK dediler.

Gerçekten aynı modelden mi olması gerekiyor yoksa yeni ürün satmak için mi söylediler bilmiyorum.

Son olarak benim sistemim, imza kısmımda var. Bu sisteme Windows 8 önerir misiniz?
  • Şimdi şöyleki ben kendi kullanımımdan örnek vereyim. Benim de diskim 128 gb ve dünya kadar yerim var! Windows ve programlarım (ms ofis, photoshop ve mesleki bir kaç program vs.) ssd yüklü ve ortalama geriye 65 gb boşluğum var. En az 10 tane pc oyunu yüklü, ama nerede? İkinci 1 tb diskimde, ben D dedim ona, bütün ıvır zıvırı oyunları hep 1tb hdd (D) ye yüklüyorum. Hiç bir sıkıntıda yaşamıyorum. Sıkıntısı var o da şu; oyun load ekranları vs. ssd kadar hızlı değil dolayısı ile... Amma o kadar para vermeye de değmez, kendi yaptığım testlerde deneme amaçlı Crysis 3 ssd iken load ekranları ortalama 5-30 sn sürüyorsa hdd deise 25-75 sn sürüyor (temsili). Bu kadar saniye farkı için tutup da 480 gb ssd ye para vermem ben

Ama tercih sana kalmış tabii

• Sıkıntı olmaz farklı ssd'de kullanılabilir fakat genel görüş teorik olarak testlerde raid 0 başarı göstersede kullanımda bu farkın hissedilmediği yönünde yani 2.si alınıp raid yapılmadan da kullanılabilir. Ya da diğer çözüm elinizdekini elden çıkartıp 240gb uygun fiyatlı bir ürün bakabilirsiniz.

Ben Corsair Neutron GTX kullanıyorum ve 120gb yetmemeye başladı bir BF3 haritalar paketler derken 30-40gb kaplamakta o yüzden bunu elden çıkartıp 240gb düşünmekteyim ama asla hdd'ye yüklemem bu serilikten sonra o eziyeti çekemem.

Windows'un kırık olması mühim değil hepsi aynı şekilde yapılır yalnız önceden raid yapmak için anakartın cdsi içinde sürücüler alınıp diskete yüklenir o şekilde windows kurarken tanıtılırdı daha sonrasında anakartlar bu olayı ortadan kaldırdı ve birkaç farklı adımda yüklenebilir hale getirdi.

Windows 8 için birşey söyleyemeyeceğim, Macosx kullanıcısıyım windows7'yi sadece oyun oynamak için açıyorum arasıra.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.