Şimdi Ara

M2 SSD aldım standart SSD ile farkı yok gibi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sisteme M2 SSD aldım beklediğim performansı göremedim, fark edilir hiçbirşey yok millet nasıl alıp bu şekilde uçuk yorumlar yazıyor anlamıyorum
    Standart SSD olan CORSAİR FORCE 3 kullanıyordum şimdi CORSAİR mp510 FORCE aldım sistemi kurdum ama ikisi arasında pek bir fark görmedim
    Ben 7 sene önce bu kullandığım SSD yi alınca resmen çağ atlamış gibi hissetmiştim şimdi aynı şeyi bekledim ama göremedim
    Bunu iade etmeli miyim sizce ne yapayım ilerisi için kalsın mı ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strosferus13 -- 21 Haziran 2019; 22:19:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gündelik kullanimda hicbir farki yok. Omurleri fazla sadece

• Günlük kullanımda az fark eder zaten normal ssd lerinde en kötüsü 10 yıl ömrü var ömtü fazla olsa ne yazar ama almışken m2 nvme sn 3000 mb yazan 1500 okuyan ssd almak daha mantıklı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla bende eski kulustur ssd'i şirkete götürünce bu hafta Sata Samsung 860 Evo aldım, valla kısa süre alana kadar harddisk kullandım ama Pc'nin 15 saniyede açılması dışında ve test programlarinda yüksek değerler dışında hissedilir hiç bi fark yok.. Hdd de de 150 200 mb ile dosya aktarıyordum bu ssdde de.. Acaba sorun mu var diyorum ssd de, ee sorun olsa testlerde düşük alır ama yok canavar gibi 564 mb read 530-510 mb write ve 100.000 iops değerleri falan görüyorum ama pc kullanım hissiyatı olarak sanki hdd gibi geliyo bana şuan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 20 Haziran 2019; 6:51:12 >
  • Normal bence. Günlük kullanımda performansı en çok etkileyen şey erişim süresi. Bu süre HDD'lerde 7,00-8,00 ms civarındayken en kötü SSD'lerde bile 0,1 ms. HDD-SSD geçişinde uçurum olurken, SSD'ler arasında bu kadar fark olması mümkün değil.
  • Oyunda gündelik kullanımda hissetmezsin zaten.

• selçux kullanıcısına yanıt
    Ondan aldım zaten buyrun bu da karşılaştırmalı testleri M2 ile Sata SSD nin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strosferus13 -- 20 Haziran 2019; 13:14:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Strosferus13

Ondan aldım zaten buyrun bu da karşılaştırmalı testleri M2 ile Sata SSD nin

E tamam işte hızlanmış. Günlük görmek gerçekten çok zor. En kotu SSD bile en iyi HDD arasında uçurum var lakin sesler ile M2 sesler arasında günlük kullanımda fark belki bir kac saniye erken Windows acilir, 5 GB lik 10 GB lik photoshop dosyalarıyla uğraşıyorsunuz o zaman belli olur vs.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyun amacı ile kullanılan pc için gereksiz harcama o zaman iade edeyim gitsin

• Bilgisayarı müzik, video, 3D ve grafik alanlarında pro amaçlı kullanıyorum. Eğer NVMe'lerin bu kadar az performans farkları olduğunu bilseydim kesinlikle almazdım. Video düzenleme, 3D rendering, video encoding gibi bilgisayarı zorlayan işlemlerde bile fark çok az yani oyun oynayan, internette gezinen normal kullanıcılar için NVMe israf.
  • fark yok zaten defalarca bunu söylüyoruz biz günlük kullanım için m2 ssd almam ben olsam
  • Tek artısı kasa içinde yer kaplamaması, hdd den direkt geçilecekse alınabilir, aksi halde zaten varolan normal ssd yerine alınması pek mantıklı değil.

2 ssd de aynı zamanda kullanılacaksa, m2 olanı sistem yaparsınız, öbür ssd de oyunları kurarsınız.

• Oyun içi performanslarda hdd ssd nvme arasında bir fark yok ama yükleme sürelerinde nvme>ssd>hdd ama nvme ile SSD arasında yine pek bir fark yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: Kobarsterm

Tek artısı kasa içinde yer kaplamaması, hdd den direkt geçilecekse alınabilir, aksi halde zaten varolan normal ssd yerine alınması pek mantıklı değil.

2 ssd de aynı zamanda kullanılacaksa, m2 olanı sistem yaparsınız, öbür ssd de oyunları kurarsınız.
    Öyle yaptım zaten M2 SSD sistem kurulu Sata SSD boş şuan
    Yanlız işte benim derdim bazıları diyor ki: 'ileriye dönük ve uzun ömürlü olduğu için M2 iade etme '
    Uzun ömürlü tamamda bi kere ısınıyor kardeşim, ısınan parça ne kadar uzun ömürlü olabilir sata SSD böyle bir ısınma yoktu, ikincisi sata 5 ve 6 yuvaları devre dışı kaldı M2 yuvası kullanımda olduğu için
    Kısacası ben bu işten hiçbirşey anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Oyun içi performanslarda hdd ssd nvme arasında bir fark yok ama yükleme sürelerinde nvme>ssd>hdd ama nvme ile SSD arasında yine pek bir fark yoktur
    Testlerde bunu görüyoruz zaten lakin bazı işin bilenleri de diyor ki M2 geleceğe yönelik bir hamledir daha uzun ömürlüdür falan filan
    İade etmeyi düşündüğüm M2 SSD konusunda kararsız bırakıyorlar beni
    Şuan kullandığım sata SSD CORSAİR FORCE 3 'ü 7 yıldır kullanıyorum tık demedi normalde SSD ler için 10 sene ömür biçiyorlarmış
    İ

• Strosferus13 kullanıcısına yanıt
    Hocam SSD ömrü zamandan çok kullanımla alakalı diye biliyorum. Birde ne şartlarda kimden aldınız bilmiyorum ama iade almayabilirler öyle bir ihtimal de var. Almışken kullanın bari :) bizim piyasada ucuzlayan fiyati düşen pek şey olmuyor belki lazim olduğunda daha büyük bir maliyeti olabilir

• SSD'nin ömrünü kullanılan bellek hücre yapısı ve yazılan veri miktarı belirler. NVMe'lerin bazılarına 5 sene garanti veriliyor fakat verilen garanti diske yazılan veri miktarı ile sınırlı. Örneğin, 250GB Samsung 970 EVO'ya 5 sene garanti veriliyor ama 150TB veriyi 1 günde yazarsanız garantisi bitmiş oluyor. Uzun ömür isteniyorsa mümkün olduğu kadar büyük boyutlu SSD alınıp mümkün olduğu kadar az veri yazılmalı.
  • Gunluk kullanimda normal ssd ile m.2 arasinda ucuk fark yok , ama hdd den iyidir :P

• quote:

Orijinalden alıntı: poko001

SSD'nin ömrünü kullanılan bellek hücre yapısı ve yazılan veri miktarı belirler. NVMe'lerin bazılarına 5 sene garanti veriliyor fakat verilen garanti diske yazılan veri miktarı ile sınırlı. Örneğin, 250GB Samsung 970 EVO'ya 5 sene garanti veriliyor ama 150TB veriyi 1 günde yazarsanız garantisi bitmiş oluyor. Uzun ömür isteniyorsa mümkün olduğu kadar büyük boyutlu SSD alınıp mümkün olduğu kadar az veri yazılmalı.
    CORSAİR mp510 5 yıl garantili fazla veri yazma ile işim yok benim sadece günlük kullanım ve oyun başka bişey yapmayacak

• SSD okuma yazmaya fazla takilmayin , 50-100-150 TB yazmak kolay degil , oyle 3-5 ayda yapilmiyor :)

Yillardir kullandigim ssd nin ne kadar okuma yazma yaptigina baktim , pek fazla birsey yok , 20 TB yapabilmisim ,

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.