Şimdi Ara

Staj/Kariyer Meselesi | Ne Düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kariyer planlama,

Staj ilanları bulmak/size uygun olanı seçmek, başvurmak, mülakat, stajda geçirdiğiniz dönem ve ilerisi ...

Bu konularda kimden destek aldınız, alıyorsunuz?

Özellikle de Türkiye özelinde, bu konu üzerine takip ettiğiniz Youtube kanalları, sayfalar, kişiler vb. var mı?

1-2. sınıf öğrencisi iken kendimi düşünüyorum da (şu an yine iyiyim)

bu konular bana tamamen yabancı idi, foruma sorarak diğer öğrenciler ne düşünüyor öğrenmek istedim.

• Ben daha çok bulunduğum üniversitenin imkanlarından yararlanmayı düşünüyorum, yaz dönemleri için ise cumhurbaşkanlığı staj programı çerçevesinde yaz stajı yapmayı düşünüyorum. Dönem içinde stajlarimiz olduğu için ekstra bir staj ayarlaması bu şekilde düşündüm.

Bulunduğumuz bölümler taban tabana zıt olduğu için çok yardımcı olamayacağım ama genel çerçeve içerisinde network oluşturma, kulüpler,projeler ön planda. Bu söylemi hiç sevmem ama 'kendini pazarlama' bu şekilde oluyor.

Ekstra takip ettiğim bir YouTube kanalı yok; dergiler ve dersle anlatılanlara çok fazla bağlı kalmamayi seçiyorum. Kitap okuyorum. Dersler ilgili akademik kaynak araştırmaya çalışıyorum.

Bu şekilde yazdım yukarıda belirttiğim gibi bölümler taban tabana zıt ancak kendinize uyarlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Basarilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• staj konusunda önce allaha sonra babama güveniyorum tanıdık olmadan cok zor diyola

• Herkes tanıdıklarına güveniyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulusal staj programı iş yapıyor hakikaten.
    Okulda asistanlık yapmak olabilir.
    Kulüpler etkili olabiliyor.
    Kitap okumak; ne okuduğunuz ile alakalı. Mesela ben muhasebe dersi filan almadım ama kütüphanedeki finance kitapları sayesinde bilanço bakabilecek bir hale geldim (Türkçede şükrü tekbaş hocanın yatırım el kitabını var ama çok çorba gibi. Her seyi anlatmaya çalışmış haliyle pek de bir şey anlaşılmıyor [black-scholes bile bahsetmişti adam]). Onun haricinde edebi kitaplar da kullandığınız dili ve ifadeleri geliştirebilir.
    Gpayı batirmayin. İyi maaş veren yerlerin azımsanmayacak kısmı gpa ya bakıyor.
    Kişisel olarak gelişmek istiyorsanız kişisel gelişim kitabı okumayın.

• Gerçekten yararlı ve teknik kulüplerdeki hangi tanıdığımı görsem çoğu 1 2 den iş staj buldu. Ama gerçekten yararlı olacak

• Hocam ilk stajımı aile tanıdıkları aracılığıyla yaptım. 2. Stajımı daha geç yapmayı planlıyorum. Şu andan itibaren amacım itüde hedeflediğim kulüpte aktif olmak, ve itünün önde gelen takımlarından birinde yer almak. Buralardan alacağım deneyim ile biraz da ortalamamı 3e doğru çekersem hem stajda dolu bir cv hem de iş hayatına geçerken daha deneyimli geçeceğimi düşünüyorum. Birini izlemiyorum staj için. Aktif olarak LinkedIn'de arkadaşlarıma bakıyorum onlar ne yapmış ne etmiş yeni mezun olan insanlara soruyorum nası rotalar izlediler onların deneyimlerini yorumluyorum. Daha yolun başı hemen uçmamak gerek. Yavaş yavaş bakacağım duruöa

• Destek olarak kimseden pek yardım almadım, daha çok çalışmak istediğim alanda karşıma sektörden kim çıktıysa onun nasıl ilerlediğini sorup fikir sahibi olmaya çalıştım diyebilirim.

Staj konusunda akademik/teknik kulüplerde bulunmak bence bir artı oluyor her ne kadar kulüp içi draması bazen gerçekten çekilmez olsa da, sektörden bir çok insanla tanışıyorsun. Sen sormadan staj için telefon numarası vereni bile gördüm  ama hemen atlamayıp ilgini çeken alanda staj yapman daha iyi olur çalışırken o alan aslında nasılmış daha iyi anlıyorsun. 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.