Şimdi Ara

Staj yeri bulamayınca...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
22.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lise son sınıf öğrencisiyim. Bazı sebeplerden ötürü staj yeri aramak için geç kaldım. Okulun bana yer bulma olayı nasıl işliyor? Müdür yardımcımız bir arkadaşıma en son 17 Eylül'de sözleşmeyi getirmiş olman lazım demiş. Eğer zamanında sözleşmeyi getiremezsem sonuçları ne oluyor? Bilgisi olanlar lütfen cevap versin...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Staj Yeri Bulamazsak Ne Olur?

Staj yeri bulmak, eğitim hayatının önemli bir yönüdür. Ancak tüm öğrenciler staj yeri bulmakta başarılı olamayabilir. Bu durumda öğrenciler, aşağıdaki adımları takip edebilirler:

• Okulundan Destek Al: Bazı okullar, öğrencilerine staj yeri bulma konusunda destek sağlar. Okulunuzun kariyer merkezi veya rehberlik servisine başvurarak yardım isteyebilirsiniz.
    • Kendin Araştır: İlgilendiğin sektördeki şirketleri araştır ve staj olanaklarına göz at. Şirketlerin web sitelerini ziyaret edebilir, e-posta gönderebilir veya telefonla arayabilirsiniz.
    • İş Fuarlarına Katıl: İş fuarları, potansiyel işverenlerle tanışmak ve staj pozisyonları hakkında bilgi almak için harika fırsatlardır.
    • Kişisel Ağını Kullan: Ailen, arkadaşların veya tanıdıkların sektöründe staj imkanları olup olmadığını sor.
    • Gönüllülük Yap: Gönüllü çalışma, ilgili deneyim kazanmanın ve sektörel bağlantılar kurmanın bir yoludur. Staj fırsatlarına erişmek için gönüllü kuruluşlarla iletişime geçebilirsiniz.

Lisede veya Üniversitede Staj Yeri Bulamazsak Sonuçları

Staj yeri bulamazsanız, bu durum aşağıdaki sonuçları doğurabilir:

• Kariyer Hedeflerine Ulaşmada Gecikme: Stajlar, sektör deneyimi kazanmanıza ve kariyer hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur. Staj yeri bulamazsanız, bu hedeflere ulaşmak daha uzun sürebilir.
    • İş Piyasasında Rekabet Gücünün Azalması: İşverenler genellikle staj deneyimine sahip adayları tercih eder. Staj yeri bulamazsanız, iş piyasasında rekabet gücünüz azalabilir.
    • Kariyer Seçimi Hakkında Şüpheler: Stajlar, kariyer seçimlerinizi doğrulamanıza yardımcı olur. Staj yeri bulamazsanız, kariyer seçiminizi sorgulayabilirsiniz.

Staj yeri bulamadığınız takdirde umutsuzluğa kapılmayın. Yukarıda belirtilen adımları takip ederek hala staj fırsatları bulabilirsiniz. Ayrıca, staj yerine alternatif yollar olarak gönüllülük, araştırma projeleri veya ilgili kurslar alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • nick mesaj uyumu benim bildiğim kadarıyla staj iptal oluyor
  • evet nick bayağı bir ironik kaldı bu durumda. fakat biraz daha açabilir misiniz lütfen. iptal ile kasıt ne ? staj yapmadan liseyi bitiremem diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TembelKarinca

Lise son sınıf öğrencisiyim. Bazı sebeplerden ötürü staj yeri aramak için geç kaldım. Okulun bana yer bulma olayı nasıl işliyor? Müdür yardımcımız bir arkadaşıma en son 17 Eylül'de sözleşmeyi getirmiş olman lazım demiş. Eğer zamanında sözleşmeyi getiremezsem sonuçları ne oluyor? Bilgisi olanlar lütfen cevap versin...

Sahte staj yap yani bölümün ne ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayar web tasarım bölümündeyim. ama hocalarımız öyle boş bırakan tipler değil. mutlaka kontrole geliyorlar... yine de tavsiyen için teşekkürler.
  • Allah'tan ki gördüm. Çünkü genelde kimse bu konu hakkında pek bilgi sahibi değil.
    Ben de Meslek Lisesi mezunuyum. Elektrik Bölümü.

Aynı şekilde ben de staj yaptığım yerden ayrılmıştım. Bana da süre verdiler. Bu süre içerisinde staj yeri bulamaz ve işe başlamazsan Atölye dersinden direk kalırsın dediler.
    Ben de aradım ama bulamadım. Sınıfta kalacaktım. Sonra bir arkadaşım bana okulda çalıştığını söyledi. Normalde bir yerde çalıştığın zaman stajer maaşı alırsın.
    Ama okulda çalıştığın zaman okul sana para vermiyor. Ama bunun yanında müthiş avantajları da var...

Sen de eğer meslek lisesinde falan okuyorsan -ki büyük ihtimalle öyledir, okulda senin kendi bölümün neyse o bölüme git ve o bölümün şefi yani elektrik ise Elektrik Bölüm Şefi ile görüş. Ama en torpillisi şu. Senin bölümünde yine okulda çalışan başka bir arkadaşın var ise onunla konuş. Seni Bölüm Şefine o götürsün. Bu arkadaşım staj için iş yeri bulamadı hocam. Ne olur o da okulda çalışsın desin rica etsin. O zaman sen de okulda çalışırsın...

Okulda çalışınca öğretmenler ile daha samimi oluyorsun. O da sana karşı bazı şeylerde biraz daha toleranslı davranıyorlar. O güzelliği var...

Büyük avantaja gelelim: Bizim Meslek Lisesinde 2. ve 3. sınıfın sonunda Meslek dersinden bir sınav oluyordu. Ve o sınav senin ana sınavındı. Yani bütün derslerin 9-10 olsun. O sınavdan 40 al. Kalıyorsun. Çünkü senin mesleğin olacak bölümün dersinden kalıyorsun ve orada esas okuma amacın o meslek üzerine ustalaşmak.

Herkes sınava girdi. Ve sınav uygulamalıydı. (Sanırım zordu.)

Dikkat ettiysen sanırım dedim. Çünkü ben o sınava girmedim !
    Sınav olurken sınav olan sınıf arkadaşlarımın yanında elim kıçımda dolaşıyordum...

Karnemize o sınavın sonucu direkt 100 olarak yazıldı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 13 Eylül 2012; 21:01:56 >

• tavsiyeleriniz için teşekkürler. bir arkadaşımın yardımıyla bölüm şefiyle iletişime geçtim. pazartesi konuşmaya gideceğim kendisiyle bir şeyler yaparız dedi. inşallah kazasız belasız atlatacağım bu olayı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sa kardeşler benim yaşım 17 staja gircem bilgisayar üzerine gircem bilişim bölümünde okuyorum ankarada bildiniz staj yerleri varmı daha bulamadım sıkıntıdayım yardım uppp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.