Şimdi Ara

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
789
Cevap
14
Favori
30.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni Star Wars ile ilgili ilk görüntüler gelmiş:

• umutcicen U kullanıcısına yanıt

Canon için diyorsanız sadece Tarkin kitabında bahsediliyor çok kısa. Legends için ise Darth Plagueis ve Maul: Lockdown kitaplarında hikayesi anlatılıyor. Benim bildiğim bu kadar legends ile artık ilgilenmiyorum. Canonu güncelden takip etmek şuan en mantıklısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Canon için diyorsanız sadece Tarkin kitabında bahsediliyor çok kısa. Legends için ise Darth Plagueis ve Maul: Lockdown kitaplarında hikayesi anlatılıyor. Benim bildiğim bu kadar legends ile artık ilgilenmiyorum. Canonu güncelden takip etmek şuan en mantıklısı.

darth raven için disneyin farklı planları var demiştiniz ya onu demiştim
  • gişesi nasıl oldu acaba filmin,milleti hypladılar baya(paralı insanlar) ben nedense bundan sonraki haftalar da çakılacağını düşünüyorum yada tahammül ediyorum,dc gibi patlamalarını da bekliyorum ve de istiyorum sanırım başka türlü adam olmaz bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teddy Death 1 -- 16 Aralık 2017; 18:42:57 >
  • umutcicen U kullanıcısına yanıt
    onu bilemem ama söylentiler bu yönde.
  • Filmi iyi bulanda çok kötü bulanda.Ama herkesin hemfikir olduğu nokta sanırım şu ; Kylo ve rey karanlık ve aydınlık tarafı temsil edecek noktaya ulaşmadı izleyicinin gözünde.
  • Herkesin beğenisine zevkine saygım sonsuz ama bu kadar kötü bir Star Wars filmi çekilebileceğini görmesem inanmazdım. 8 kişi gittik, hepimiz çıkışta prequellere çok haksızlık etmişiz diye düşünüyorduk.

Ben ki o kadar iddialı konuşup prequellerden kötüsü olamaz diyen adamım, tükürdüğümü yaladım açık söylüyorum. JJ hiç olmazsa Lost stili bir enigma serisi yaratmıştı TFA'da, Disney & Rian ikilisi dakikalar içerisinde bütün merak edilenleri mümkün olabilecek en saçma şekilde temizleyip önlerini açtılar - ya da öyle olduğunu düşündüler.

Aha da buraya yazıyorum, bu filmden sonra ne Rian'a yeni bir üçleme yönettirler ne de o Kennedy'i orada tutarlar. İzleyici bu kadar aşağılanmaz, ne versek alır bunlar diye bu derece enayi yerine konmaz.

Bir Star Wars filmine öfkelenebileceğim hiç aklıma gelmezdi, sağolsun arkadaşlar zoru başardılar.

• Filmi bugün imaxte izledim. Görsellik bakımından doyurucu, senaryonun ise içi boştu bence. Daha adam akıllı bir kötü karakter yok ortada arkadaş hep mi iyiler kazanıyor bu filmde. Artık şu yaşlı döküntüleri sırf eski filmlerle bağlantısı devam etsin diye oynatıyorlar. Bir kurtulsa şu eskilerden belki daha hızlı ilerlicek senaryo. Çok boş konu ve açıklanmamış gereksiz uzatılmış bir senaryo büyük bir kötü karakterin çok basit bir hareketle ortadan kaybolması. Kylo Ren ile Rey'in uzaktan uzağa flörtleşmesi ama zenci abimize vuruk olması fakat zenci abinin çinli ablayla olan yakınlığı sonrası genç jediyımızın pilotla olan yakınlığı tam bir "yalan rüzgari" dizisine döndü
  • Yorumlara bakıyorum da herkes yerden yere vurmuş filmi. Özellikle TFA'dan sonra birçok kişi filmi ağır bir eleştiri bombardımanına tutmuştu ama şimdi herkes TLJ ile karşılaştırıp övmeye başlamış.
    Öncelikle film eleştirisinden önce şunu belirtmeliyim. Bu filmi eleştirirken filmin size sunduğu düşünceyi ve felsefeyi eleştirmek mantıksız. Yani hiçbir film şirketi sizin tatlı hayallerinizi gerçekleştirmeye çalışmıyor gerçek dünyaya hoşgeldiniz). Film belli bir düşünceyi
    Luke'un ve şifre kırıcının iyi ve kötü kavramlarını tartışması etc.
    gayet güzel bir şekilde aktarmış. Film sizin hayallerinize göre değil, şu ana kadar ilerlemiş hikayeye göre oluşturulması lazımdı ki bence öyle de olmuş (gerçi bunu en son filmi görüp söylemek daha mantıklı olabilir).
    Bir başka konu ise Kylo Ren

Kylo Ren'in düştüğü tereddüt annesini öldürmeye çekinmesinden dolayı değildi hakeza babasını öldürebilmişt. Bu tereddütün asıl kaynağı Snoke ve içinde yaşadığı çelişkiydi. Çünkü aynı şeyin bir kopyası olmak(Darth Vader) farklı sonuçlar doğuracağına inanmıyor. Snoke'a olan şüphe ise oldukça köklü olduğunu düşünüyorum. Filmde bir göklere çıkartılıp bir itin şeyine sokulan Kylo Ren, hem bir değişim sürecine girdi hem de ustasına mesafe almaya başladı.
    Ayrıca Kylo Ren ve Rey arasındaki bağ da oldukça iyi aktarılmış. Birbirine zıt görünen karakterler ilk başta birbirlerine karşı oldukça hırçın olsalar da daha sonra iletişime geçebildiler ki bu önemli bir detay.

Poe gibi cesur ve yetenkli bir pilotun her zaman doğru kararlar alamadığı da güzel aktarılmış. Yaptığı hatalar oldukça ağır sonuçlara neden oldu. Rogue One gibi bir intihar görevinde ziyade, umut ve devrim ateşini sürdürülebilmesinin gerekliliği filmde oldukça iyi aktarılmış.

Özetle filmi izlemeyenlere filmi izlemelerini şiddetle öneriyorum, görsel bir şölen ve TFA'da açık kalan kısımlara oldukça iyi cevaplar bulunmakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

Işın kılıçları sebebiyle uzuv kopması muhabbeti ailelerin "çocuklarıyla beraber" sinemaya gelmesini engelleyeceğinden bu ve buna benzer sahnelere şimdiden elveda diyebiliriz.

Hocam bu kadar abartmayın bırak uzuv kopmasını snoke ortadan ikiye ayrıldı.bu filmde lightsaber savaşı yapılacak bir durum yoktu.belki diğer filmde anakin&obiwan benzeri bir kapışma görebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten ortada jedi yok sith yok kim bu ışın kılıcı düellolarını yapsın istiyorlar ben anlamıyorum.

• Amerika açılışı yaptı.1.5-2 milyar gelir mi acaba?

7. filmin ardından açılış rekoruna 2. geliyor gibi.(ABD)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hondo Ohnaka

Hocam zaten ortada jedi yok sith yok kim bu ışın kılıcı düellolarını yapsın istiyorlar ben anlamıyorum.

Finn'in ışın kılıcı kullandığı yerde jedi'a ne gerek var kullanamaz demiyorum, pekâla yapılabilirdi diyorum.

Aslında Snoke'un gardiyanları ile Rey ve Kylo'nun arasındaki düello hayranların ışın kılıcı görmek istediği için çekilmiş.O sahne daha güzel olsaydı herkesi tatmin edebilirdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hakkındaki yorumların bu kadar zıt olduğu bir film daha görmedim
    Seven de çok fazla sevmeyen de çok fazla.sanırım filmden beklentiyle alakalı.

http://www.denofgeek.com/us/movies/star-wars/269725/star-wars-the-last-jedi-do-critics-and-fans-want-different-things

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 16 Aralık 2017; 22:27:27 >
  • şimdi çıktım salondan.. olmamış arkadaşlar kimse kendini kandırmasın.komiklik katcaklar diye içine etmişler filmin

• quote:

Orijinalden alıntı: chngrn1905

şimdi çıktım salondan.. olmamış arkadaşlar kimse kendini kandırmasın.komiklik katcaklar diye içine etmişler filmin

Aynı filmi izlemedik sanırsam filmde komiklik bir şey yoktu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LannisTargaryen

quote:

Işın kılıçları sebebiyle uzuv kopması muhabbeti ailelerin "çocuklarıyla beraber" sinemaya gelmesini engelleyeceğinden bu ve buna benzer sahnelere şimdiden elveda diyebiliriz.

Hocam bu kadar abartmayın bırak uzuv kopmasını snoke ortadan ikiye ayrıldı.bu filmde lightsaber savaşı yapılacak bir durum yoktu.belki diğer filmde anakin&obiwan benzeri bir kapışma görebiliriz.

Kylo ren - rey kapismasi obiwan- anakin’in 10’da 1’i bile olamaz

• vader ve kyro ren üzerinden başlarsak:

vader, 20 yıllık öfkenin ve sith eğitiminin yarattığı, duygusuz bir ölüm makinesiydi. bunu en iyi, obi wan kenobi ile karşılaşmasında, gösterdi. çizgiromanlarda, obi wan takıntısının, başını belaya soktuğu işlenmişti. death star'daki düello, vader'ın olgunluğunun ispatı idi. palpatine ile bağı korkuya dayalı gibi görünse de kitaplarda kendi zamanını beklediği yazılmıştı. luke engellemesinin nedeni, ustasından yeterince bilgi edinemediği ve luke'un asilere geri dönme olasılığıydı.

kyro ren'de bu olgunluk yok. snoke'u öldürmesi, düşüncesizce alınmış bir karardı. snoke'u öldürebilmesinin tek nedeni, onun papatine olmamasıdır. palpatine gücü gösteriş için kullanmayan, kendini gizlemesini bilen birisiydi. elinden yıldırımlar çıkıncaya kadar, hiç kimse onu tehlikeli birisi olarak görmemiştir. vader'a karşı gardını düşük tutmasının tek sebebi, onun hala bilgisine ve gücüne aç olduğunu düşünmesiydi. oysa snoke kyro ren'nin dengesizliği, dikkate almalıydı. onu daha yeni aşağılamış iken, gardını düşürmemeliydi. yanlış yere odaklanmasının bedelini ödedi. son savaşta, luke karşı gösterdiği zaaf, kyro ren'nin snoke'u öldürmesinin bir hata olduğunu gösterdi. snoke'un rehberliği olmadan, kyro ren ilk düzeni bir arada tutamayacaktır. yenilgisi görmek için, gelecek filmi beklememize gerek yok.

luke ve rey karşılaştırması yaparsak:

luke'un gelişimi dengeliydi. 4. ve 5. filmler arasındaki zaman farkında, kendini geliştirecek ve deneyim kazanacak şeyler yaşadı. yoda ile karşılaştığında, iyi kötü bir güç deneyimi vardı. rey'in yakın dövüş deneyimi olsa bile, çok kısa sürede böyle bir ilerleme kazanması, tutarsız olmuş. güçten torpilli anakin ve luke'a bile, böyle bir iltimas geçilmemişti. rey verilen sıradan geçmiş, buna tuz biber ekiyor. gelecek bölümde, kyro ren'nin yalan söylediği, ortaya çıkmazsa, bu koca bir hata olarak kalacaktır.

genel olarak bakarsak:

filmin güzel yanları olsa da eski hikayeleri tasfiye etmeye yönelik olmuş. tek vuruşta, amiral acbar gibi eski liderlerin yok edilmesi, luke'un önemsizleştirilip, güçle bir olması,buna işaret ediyor. gelecek filmde de geri kalanlar, tasfiye edilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 17 Aralık 2017; 0:39:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

quote:

Orijinalden alıntı: chngrn1905

şimdi çıktım salondan.. olmamış arkadaşlar kimse kendini kandırmasın.komiklik katcaklar diye içine etmişler filmin

Aynı filmi izlemedik sanırsam filmde komiklik bir şey yoktu?

Benim görüşüm polemik olmasın saygıda duyarım.Roque one bence bu filmden daha iyidir.Hangisini yazsam bilmiyorum mesela zenci ile cekik gözlü arkadasları cıkarsalar filmden hiçbirşey değişmez.spoiler vermek istemiyorum ama star wars benim hayatımda gelmiş geçmiş en önemli filmdir ve bu filmin başrol oyuncusu “luke” bu son seride bence harcanmıştır.Çok çok daha farklı senaryolar olabilirdi devamında merak uyandıracak hiçbirşey görmüyorum kusura bakmayın

Ek olarak şu sahne var daha iyisi zaten beklenemez ama en azından yol gösterir..Bu hazdan sonra izleyiciyi iyi tatmin etmek gerekir.Ya bu gilm için “skywalker” etiketini kullanmayacaksın yada kullandıysan hakkını vereceksin..

https://youtu.be/YZ_j3s5xj8I

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cg-TR83 -- 17 Aralık 2017; 1:5:11 >

• Kylo’nun 7’nci film de maskeyi kafasından ilk çıkarttığı an bir darth vader olamayacağını anladım ve maskeli daha havalıydı

2.de keşke eskisi gibi jedilar sithler ve ördek kafalı robotlar olsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedManetics -- 17 Aralık 2017; 0:49:58 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.