Şimdi Ara

star wars ın son filmleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kafama takılan bir kaç soruyu danışmak istedim fakat yazacaklarımda spoiler olacağından okumadan bunu aklınızda bulundurun.

filmi kronolojik olarak izlemeye başladım (4-5-6)(1-2-3 ü henüz izemedim) şeklinde, 6. filimde dark vader ölüyor fakat son filmlerdeki fotoğraflarda gördüğümden kafam karıştı. Son çıkan filmler serinin devamı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R3born -- 26 Ocak 2020; 0:6:51 >

• 3. Film ile 4 arasında 18, 6 ile 7 arasında 25-30 yıl var hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mark Hoppus

3. Film ile 4 arasında 18, 6 ile 7 arasında 25-30 yıl var hocam
    geçen zamanın pek bir önemi yok bence, sonuçta devamı niteliğinde ise geçmişte olan olaylara sağdık kalmalı.
  • Hayır devamı değil. Öncesi. Filmlerin çekilme sırası 4.5.6.1.2.3.7.8.9. Olayların örgüsü 1.2.3.4.5.6.7.8.9. Hatta bütün filmler için kronolojik sıralama , Han solo.1.2.3. Rogue One. 4.5.6.7.8.9 (Olması lazım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 26 Ocak 2020; 16:2:49 >
  • arghh kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme icin tesekkurler hocam. Ben sadece 1 2 3 ile flashback yapiyor sandim.
  • R3born R kullanıcısına yanıt
    Zaten sadece 1-2-3 flashback , 7-8-9 olarak çıkan son üçleme, 4-5-6 dan sonrasını anlatıyor hikayede direkt olarak bağlantılı. Son filmlerdeki fotoğraflarda gördüm derken Rogue One 'ı kastediyorsanız o film 3. ve 4. filmin arasındaki bir zamanda geçiyor.
  • DarthFourier kullanıcısına yanıt
    Hocam izledikten sonra geri donus yapsam sanirim daha isabetli olacak.
  • Pek "Flashback" sayılmaz. Hikaye George Lucas tarafından 9 film olarak tasarlanmış. Ancak 1970 li yıllarda ilk üç film için bütçe ve daha önemlisi özel efekt açısından teknoloji yeterli olmadığı için ilk üç film yerine ortadaki üç film çekilmiş. 2000 li yılların başında bilgisayar teknolojisinin de gelişmesiyle ilk üç film çekilebildi. Hatta ilk üçlü gösterime girmeden önce 4.5.6. filmler dijital olarak yenilendi , CGI efektli sahneler konularak tekrar gösterime sokuldu. Olay bundan ibaret.
  • Han Solo filmi burada hikayenin neresinde acaba? Mutlaka izlemek lazım mı?
  • Büyük İskender B kullanıcısına yanıt
    O ve rogue one nin ana hikaye herhangi bir etkisi yok izlemene gerek yok.
  • Büyük İskender B kullanıcısına yanıt
    "Han Solo" filmi "Direniş" in başlamasını anlatıyor. Bağlantısı o. "Rogue One" ise Ölüm Yıldızının planlarının ele geçirilmesini.
  • İzleyen şimdiye kadar izlemiştir ama konuda sıralama olarak tam doğru bir cevap göremediğim için yazmak istedim. Öncelikle hangi sıralamadan izlenmeli derseniz sadece 6 film varken çıktığı sırada 456-123 şeklinde izleyin derdim ama şimdi her yerden bir film çıktı o yüzden kronolojik sırayla izlemeyi tavsiye ediyorum izlememek de bir seçenek tabii
    Tavsiyem, filmleri izleyecekseniz hepsini izleyin Solo'yu bile izleyin, Rogue One'ı kesinlikle atlamayın hem hikayesi önemli hem de en iyi Star Wars filmlerinden biridir. Filmlere ek olarak Clone Wars çizgi dizisini tavsiye ederim bence Star Wars evreninin en güzel döneminde geçiyor ve bol bol ışın kılıcı savaşı var. Bir de Mandalorian'ı kesin izleyin Star Wars seven sevmeyen herkese hitap eden güzel bir dizi.

Kronolojik olarak Star Wars evreni 3 kısma ayrılıyor; Cumhuriyet Dönemi, İmparatorluk Dönemi ve Direniş Dönemi.

Cumhuriyet Dönemi: Bölüm 1-2-3 ve Clone Wars çizgi dizisi bu dönemde geçiyor. Cumhuriyet döneminden sonra da gelecek olan Kenobi dizisi ve Solo filmi geçiyor.
    İmparatorluk Dönemi: Bölüm 4-5-6 ve Rogue One filmleri bu dönemde geçiyor. Mandalorian dizisi de bu dönemin sonrasında geçiyor.
    Direniş Dönemi: Bölüm 7-8-9 bu dönemde geçiyor. Resistance çizgi dizisi bu dönemi komple kapsıyormuş hiç bilgim yok bu konuda.

Bölüm 3 ve bölüm 4 arasında 20 yıl, bölüm 6 ve bölüm 7 arasında 30 yıl var.
    Clone Wars çizgi dizisi bölüm 2 ve bölüm 3 arasında geçiyor.
    Solo'nun zamanı tam belli değil ama bölüm 3'ten 5-10 yıl sonra deniyor muhtemelen bölüm 3 ve bölüm 4'ün tam ortasında.
    Rebels çizgi dizisi bölüm 4'ten 5 yıl öncesinde geçiyor.
    Rogue One, bölüm 4'ten 10 dakika önce falan bitiyor
    Mandalorian dizisi de bölüm 6'dan 5 yıl sonra geçiyor.

Filmler için tam zaman çizgisi

1-2-3-Solo-Rogue One-4-5-6-7-8-9

Dizileri de dahil edersek

1-2-Clone Wars-3-Solo-Rebels-Rogue One-4-5-6-Mandalorian-7-8-9
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• sanırım darth vader ile kylo ren'i karıştırdın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.