Şimdi Ara

StarCraft II [ANA KONU] (703. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.164
Cevap
34
Favori
580.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 701702703704705
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada yazmayi unutmusum oyun belki de suan bulunan en rekabetci yani competitive oyun.Bazen stresten oyuna girmeye korkar oluyordum.1v1 oyunun asil modu ve soz sahibi olan kismi.Yani siz teamde master veya coopda leveli yuksek olsaniz bile sizi ciddiye alan olmayacaktir.Olay 1v1 oldugu icin 1v1 de ustalasmanizi oneririm.Ama zaten siz cs go gibi bir oyunda global olmussaniz stres sinir cildirip rage quit atma olaylarini asmissinizdir diye düşünüyorum. Bu yuzden 1 yil civari en yuksek seviyelere gelebilirsiniz.Oyunu cok daha hizli ogrenmek isterseniz sizi eski klanima yonlendirebilirim.Orada yuksek liglerden arkadaslar size cok yardimci olurlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .BraveHeart. . kullanıcısına yanıt
    1 - fiziksel yetenek derken? mesela cs:go da olay bazı şeyleri (rakibe göre pozisyon alma, flash kullanımı vs) oturttuktan sonra kimin mermiyi karşı tarafa daha iyi boşaltabildiğine veya kimin kafaya mermi isabet ettirebildiğine kalıyor. sc de ne tip bir fiziksel yetenek yarıştırılıyor olabilir ki? mouse hareketinin çok bi hayatiliği yoktur heralde, klavye eli mi önemli o zaman? bilmediğim için soruyorum.

bu arada, ilk sorumda da yazdım, elektronik spor olarak uzun süreler devam edebilecek bir 1v1 strateji oyunu olduğu için sc2 yi seçtim. takım oyunu istesem iyi seviye dota oynayan tanıdıklarım var ama başkalarına bağlı bir oyun oynamak istemiyorum artık. yani sc de sırf 1v1 kasıcam :)

2 - bu tip oyunlarda nasıl olur bilemiyorum ama, hile yaygın mı oyunda?

3 - blizzard zahmedip türkiye'ye server açmamıştır heralde, pingler ne durumda? ping farkı büyük bi dezavantaj yaratıyor mu?
  • can_celik kullanıcısına yanıt
    fiziksel yetenek derken oyunu tamamen klavye kısa yollarıyla oynamazsan online da pek bi başarı elde edemezsin,
    inşaat , asker seçmek , adam basmak için hep klavye kısa yollarını kullanman lazım.
    APM yani "action per minute" türkçeasi dakikadaki aksiyon miktarı önemlidir starcrafta iyi bir oyuncu
    dakikada 300 apm üstü oynar. yani saniyede 4 komut verir.
    askerlerini, işçilerini, binalarını hep kısayollara atman gerekli,
    ctrl+1, ctrl+2 gibi sonra sadece kısayolları kullanarak komutlar vermelisin,
    adamın base'ınde savaşırken, kendi binana mousela tıkla ordan askere tıkla fln böyle oynarsan online da kimseyi yenemzsin,
    doğrusu askerlerinle ilerde savaşırken , kısayola atadığın binaya 1'e bas askerin kısayolu C'ye bas sonra savaştaki askerlerinin kısayoluna bas savaşa devam et.
    binandan çıkan askerden senin stratejine göre tıkladığın yere çıkınca yürümeye başlar.
    ekonomiyi ve asker üretimini iyi yapmak "MAKRO oyunu" iyi yapmak demektir, ve sanılanın aksine elinde para birikiyorsa iyi oynamıyor üretim yapamıyorsun demektir.
    mineral gas genelde hep sıfıra yakın olur, iyi oyuncular geleni kullanırlar çünkü.
    "Mikro oyun" da askerleri savaşta mikro komutlarla iyi yönetmek demektir.
    Tüm orduyu seçip saldır dersen, senin yarın kadar orduya yem olursun.
    ordu birliklerini saldırı ve defans özelliklerinie göre kurman gerekli.
    MArine+Medic ordusu, yada tank+marine veya hava+tank gibi
    savaşta tankları vuruş uzaklığına göre yerleştirmelisin.

2 marine ile bir zealot karşılaşınca normalde zealot marineleri öldürür ama
    marineleri tek tek birini koşturup diğeriyle ateş edip ölmeden mikro kombat ile öldürebilirsin zealotu.
    yada zerg askerleri saldırdığında marinelrin sırtını duvara binaya yaslarsan etrafları çevrilmediği için daha az hasar alırlar ve ölmezler.

marinelerle savaşırken öndeki marineleri arkaya, arkadakileri öne çekip , ölmeden arkadan medicle iyileştirenler var mikro kombatta.
    dar boğazları tankla kapatma, az birlik gönderip orduyu saşırtma, mineral base'ine drop saldırısı.. gibi değişik taktikler var.

açılışta satranç gibi değişik açılış taktikleri var. Hangi binayı hangi sırayla yapıcana göre, ilk saldırı ordusunu nasıl oluşturucan.
    tabii aynı zamanda rakibi izlemeye çalışarak onun nasıl bir açılış yaptığını anlamak önemli, nasıl bir orduyla karşılaşacağını bilmek için.

en önemlisi bina yaparken ve işçi basarken elini korkak alıştırmayacan, 8 tane marine binası gayet normal mesela.
    zaten paran var ve harcayamıyorsan, harcayıp ordu yapan kazanır.
    kiritik upgradeleri önce yapan kazanır.

erken oyun, orta oyun, ve geç oyun taktikleri farklı.
    erken oyunda zergler güçlüyken, geç oyunda protosslar güçlü fln...

ama tüm ırklar taş-kağıt-makas şeklinde birbirinin ilaçı olduğu için rakibi iyi analiz etmek önemli.
    bir kaç anlatımlı pro maç izlersen görebilirsin.

bir de şu var: :) amatör SC oyuncusu Terran oynar -> iyi SC oyuncusu Protoss oynar -> pro SC oyuncusu Zerg oynar -> Gosu SC oyuncusu Terran oynar :))

öğrenmesi kolay
    ustalaşması zor bi oyundur starcraft...

Edit: hileyi genelde blizzard affetmiyo banlıyo, ben pek karşılaşmadım hileciyle.
    bağlantıda lag sorunuda hiç yaşamadım.

online: da 1vs1 çok stresli olabiliyor. 3vs3 oynamayı tavsiye ederim, oyundan sonrada oyun replaylerini oyun içinden izleyerek düşman ve arkadaşlar nasıl oynamış diye bakarsanız çok şey öğrenirsiniz. hem her küçük hatanızdan maç kaybetmezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcali -- 16 Kasım 2016; 9:12:24 >

• Dostum fiziksel olay sudur askerlerini kontrol etme yetenegi ve macro yani ekonomik anlamda oyun.eger sen age of gibi askerlerini secip a move la dalarsan olmaz.az askerle cok is yapabilmen veya cok askeri uygun sekilde kullanabilmen gerekir sana bir video atayim daha iyi anlarsin.
    https://youtu.be/zFmq-Q_ObdQ

Ayrica you tube da sc2hl diye veya sc2hul diye bir kanal var ordan top5 play lari izlersen aklinda bir fikir olusur bu videonun ustune.Yani bu oyun sc 15 yildan daha fazla bir gecmise sahip ve soz sahibi bir oyun.Hatta moba oyun cesidinin ilk modlari scden wc ye gecmis diye biliyorum.
    Sadece mouse hareketi olmadigi videodan anlasilir zaten.
    Bir de yukarıdaki arkadas bahsetmis zaten ama oyunda bence terran en iyi irk fakat iyi oynamasi da bir o kadar zor irk.Terranda iyi micro yaparsan karsiligini fazlasiyla alirsin ve microya dayali bir irk gibi zaten.Ama suan gelen gelmeye devam eden patchler tum irklarin oynanis yapisini hafiften degistiriyor.
    Hile olarak maphacker olanlar var fakat daha once karsilastigimi soyleyemem o sekilde yükselen hayatinin tek amaci bu oyun olsan insanlar da vardir belki hatta bi tane klan o sekilde oynuyor diye soylentiler bile vardi bi ara.Ama ben denk geldiysem de fark etmedim.Blizzard anladigi an banlar zaten.Ucuz bir oyun da degil cs gibi 10 tane hesap alamaz normal bir insan.Kitle zaten cok saglam oyle aptal insanlara pek rastlamazsin ki olay da bireysel oldugu icin rastlasan bile senin yararina olur.az sayida Kucuk yasta oyuncular barindiran bir oyun olsa da olgun insanlar oynuyor.Reynor diye bir oyuncu var sanirim 13-14 yaslarinda cocuk turnuvalarda oynuyor oyle dusun.
    Ping sorunu yasamazsin blizzarddan kaynakli.Eu veya Na server larinda oynarsan tabi.Na da da olabilir biraz ama euda hic olmaz ozel durum yoksa.Zaten euda oynamani tavsiye ederim turk kitlesi burda cunku.Ben de oyuna geri donmeyi dusunuyorum bir sureligine eger oynayacak olursan sana yardimci olabilirim.Klana giren bir arkadas 3-4 ay civari kisa surede diamond lige ulasmisti yani birilerinin yardimci olmasi farkettirir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .BraveHeart. -- 16 Kasım 2016; 19:00:05 >

• Dostum bir de irk secimi konusunda hepsini denemeden asla secme sonra pisman olursun.scde sadece sectigin irki oynayarak daha iyi olabilirsin.

• Oyuna yeni başlarken hangi starcraftı almalıyım ek paketler ne işe yarıyor?
  • oyuna yeni başladım ve mümkün oldukça kendimi geliştirmeye odaklı şekilde oynuyorum. türkiye'de para ödüllü online 1v1 turnuvası yapılıyor mu? (LAN turnuvalarında ödül olarak mekanın sattığı klavye,fare,kulaklık verildiği için ilgimi çekmiyor). düzenlenen turnuvaları nerden takip edebilirim?
  • Ben oyunu biraktim ama wolven klanina katilirsan her ay mutlaka turnuva ayarlarlar.ama yeni basladiysan sansin olmaz turnuvalarda en azindan master seviyesine gelmen lazim.dedigim gibi wolvene git..
  • Bu Stukov code hikayesi nedir ? Blizzard gibi bir para manyağı firma bedava bişey vermez gibi geldi bana. Tam olarak nedir olay ? Arkadaşınla Co-Op oyna belki code kazanırsın felan diyo ama bence bir ayrıntı var. Ben kaçırıyorum.
  • Merhaba arkadaşlar oyunu yeni aldım(gittigidiyor).Wings of Liberty / Heart of the Swarm paketlerini aldım 2 kodu da battle.net ten reedem code kısmından aktif ettim ama inen pakette isim olarak Heart of the Swarm adı geçiyor daha doğrusu görselde onun resmi var.30 gb inen dosya var acaba 2 oyunda iniyor mudur ? Yoksa ayrı ayrımı indiriyor ?Bir de ilk defa oynayacam yardımcı olur musunuz ?
  • osmandemi2 kullanıcısına yanıt
    tek indirme yapması lazım. indikten sonra anlarsın içeriği.

senaryoyu oynarsan basit olarak mekanikleri kaparsın. bölümü geçemediğinde zorluğu düşür. sonra nasıl geçileceğini anladığında zorluğu arttırıp tekrar oynayabilirsin.

bilgisayara karşı multi haritalarında isteğin zorlukta oynayarak çalışabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcali

tek indirme yapması lazım. indikten sonra anlarsın içeriği.

senaryoyu oynarsan basit olarak mekanikleri kaparsın. bölümü geçemediğinde zorluğu düşür. sonra nasıl geçileceğini anladığında zorluğu arttırıp tekrar oynayabilirsin.

bilgisayara karşı multi haritalarında isteğin zorlukta oynayarak çalışabilirsin.

Çok sağolun hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmandemi2

Merhaba arkadaşlar oyunu yeni aldım(gittigidiyor).Wings of Liberty / Heart of the Swarm paketlerini aldım 2 kodu da battle.net ten reedem code kısmından aktif ettim ama inen pakette isim olarak Heart of the Swarm adı geçiyor daha doğrusu görselde onun resmi var.30 gb inen dosya var acaba 2 oyunda iniyor mudur ? Yoksa ayrı ayrımı indiriyor ?Bir de ilk defa oynayacam yardımcı olur musunuz ?

ikiside iner ayarlardan gameplayde hangisini istersen onu seçersin onun senaryosunu oynarsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tropeus77

quote:

Orijinalden alıntı: osmandemi2

Merhaba arkadaşlar oyunu yeni aldım(gittigidiyor).Wings of Liberty / Heart of the Swarm paketlerini aldım 2 kodu da battle.net ten reedem code kısmından aktif ettim ama inen pakette isim olarak Heart of the Swarm adı geçiyor daha doğrusu görselde onun resmi var.30 gb inen dosya var acaba 2 oyunda iniyor mudur ? Yoksa ayrı ayrımı indiriyor ?Bir de ilk defa oynayacam yardımcı olur musunuz ?

ikiside iner ayarlardan gameplayde hangisini istersen onu seçersin onun senaryosunu oynarsın...

sağolun hocam
  • Arkadaşlar 4-5 gündür oyunu oynuyorum.Bugün oyuna girmek istedim açılıyor benim oyunu oynadığım avrupa sunucusuna bağlanmıyor.Tekrar başlatın falan diyor hata ne olabilir ? Amerikan sunucusuna giriyorum savelerim yok.Sizinde arada böyle oluyor mu ? Geçici bir sorun mu ?
  • avrupada sorun olabilir biraz bekle.amerikan servarına falan geçersen yani server değişirsen oyuna en baştan başlamışsın gibi olur.sana önerim tek bir serverdan oynaman.zaten ileride öğrendikçe geçiş yapıp farklı şeyler denersin.
  • ben de wings of liberty var. onla biraz oynayıp hoşuma giderse voide geçeceğim. void le wol arasında fark var mı? farklı askerler var mı? yoksa aynı oyun fakat online olarak mı farklı? protoss oynamak istiyorum sizce başlangıç olarak en iyi build hangisi?late game i oynayamıyorum karıştırıyorum. oyun mekaniklerini,makrolarını kavrayana kadar o basit buildi yapacağım.
  • plati.ru dan void alıp eu battle.net hesabıma ekleyebilirmiyim? platide rusya bölgesine ait dil rusça falan diyor key için.. alan deneyen varmıdır acaba..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: antiretro

ben de wings of liberty var. onla biraz oynayıp hoşuma giderse voide geçeceğim. void le wol arasında fark var mı? farklı askerler var mı? yoksa aynı oyun fakat online olarak mı farklı? protoss oynamak istiyorum sizce başlangıç olarak en iyi build hangisi?late game i oynayamıyorum karıştırıyorum. oyun mekaniklerini,makrolarını kavrayana kadar o basit buildi yapacağım.

Çok fark var herkes void oynuyor turnuvalar voidde stratejiler farklı.Oyun daha hızlı.Farklı unitler var.Oyuncu sayısı bakımından aşırı fark var.

• 
Sayfa: önceki 701702703704705
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.