Dolma? Yutturmak falan değil bu olay. Zira oyun motorunun bu yüklemeleri kaldıraması yutulacak dolmadan ziyade direkt bi rezlliktir. Bu rezilliği adamlar kabullenip kendiyle barışık şekilde paylaşıyor. Dolma değil bu, yutmanıza gerek yok. Yıllardır TES - Fallout ile kaşarlanmış kişiler bilir zaten bu oyun motorlarını. yani ncie modder'lar tarafından bile bilinen bir şey, motorun yükleme kapasitesi. Bir ügn önce yazdım yazdım sildim şu cypırpnakı. Arkadaş millet ne öğrendiyse şu Cyberpanktan öğrendi... Hayır firmanın eti belli budu belli öyle bir oyun altından kalkamayacaığnı aklı başında herkes bilir. Cyperbakı alıp 107 saat oynadım, ilk oynadığımda heriflerin çıkarttığı utanç dolu rezilliği gördüm , g*tümle güldüm geçtim. Ama grafiklere olan düşkünlüğüm sayesinde oyunu keyifle oynadım vs. Şu sosyalmed zırvasında biri ne derse aynısını demek zorunda herkes, her ama her oyunu cp77 den ağzımız yandı aman aman akıllandık demek aşırı komik. Bethesda abi bu, az çok herkes ne göreceğini bilir, nasıl buglar olacağını vs bilir. Türkiye'de iki şekilde adam olup akıllanırsın; bir askere gitmek iki cyberpunk 2077 alıp oynmak |
Starfield [Ana Konu] (15. sayfa)
-
-
Tüm argümanını Bethesda üzerine kurmuşsun ama Fallout 76'nın fecaat çıkışı da ortada.
Ben Bethesda düşmanı değilim yani; adamların yaptığı ve oynamadığım bir tane oyun yok. Sadece hislerimi söyledim oyuna dair; biraz daha sakin olabilirsin farklı taraflarda değiliz yani. :D
-
Üstadım yanlış anlama ama bu SSD muhabbeti, yükleme süreleri kısıtı, yok arka planda bir tomar şey SSD ile ön yüklenecek vs. vs. Aynı şeyleri Ratched & Clank için de söylediler; oyun HDD'de yağ gibi akıyor. Evren geçişlerinde 1 saniye bekletmesi dışında hiçbir fark yok.
Oyun yapımcıları oyun çıkmadan minareye kılıf arıyorsa ben orada bir işkilleniyorum. :)
-
Dying ligt 2 ssd siz oynanmaz mesela.
Bf2042 nin de gizemli bir durumu var oyunu her açışımızda birkaç dk boyunca sürekli 230mb/sn okuma yapar hdd de denemedim ama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 14 Ağustos 2023; 0:20:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üslubum ofansif durmuş evet fakat hır gür peşinde değilim hocam elbet, cp77'nin her oyunda örnek verilmesi baydı 76'yı çıktığında deneyimleyen çok az insan oldu. Tıpkı Elder Scrolls Online gibi. Her oyunu oynuyorum, puanları veya kimin ne dediğine bakmak aklıma gelmez. Elder Scrolls Online çıktığında da sorunluydu ama abartıldığı kadar değildi ve çok kişi oynuyordu. Hala oynuyorum. Bizim yayıncılar hala adam olmamış sanıyor mesela ESO'yu. Oysaki türü olan diğer MMO oyunlarından çok daha fazlası olan bir oyun hala ESO.
Aynı şekilde 76'yıda çıktığında oynadım, ama sonra bıraktım. Performans sorunları bile yeterdi oyunu yerin dibine sokmaya - ki hala devam ediyor. Ama ayni şekilde çıktığında diğer ülkelerde çokça oynanılıyordu, şu an hala çok büyük bir kitlesi var.
Fakat aradaki fark şu; cp77'de ''arabanızı modifiye edebileceksiniz'' gibi basit, yapılması zor olmayan bir mekaniğin bile ''reklamını'' yapıp, buna özel trailer'lar bile yayınlayıp, oyunda olmaması gibi müthiş dolandırıcılıklar vardı. Yok babam şehri dikine(!) keşfedebileceğiz filan. Bunların hiç biri yoktu, olmadığı gibi oyun bile yoktu ortada. Bethesda olsun başkası olsun böyle bir yalan peşinde koşmadılar abi :D Her firma illaki süsler kendini ama cd red ayrı bir seviye.
Temam Todd hırtı da biraz yüksekten atıyor, ancak baktığında yapıyorlar. Piyasada yapılmayanları yapıyorlar. Bethesda oyunlarında gördüğün her eve - mağaraya girebilmek, hepsinde ayrı hikaye olması vs gibi şeyler firmaların yapmaya bile uğraşmadığı şeyler. Bazı firmaların güzel farklı yönleri var. CP77 sadece çıkışında rezil olmadı, firmanın ne kadar yalancı ve dolandırıcı olduğu da çıktı ortaya. Yinede 77'nin üstünde çalışanların emekleri belli oluyor, oyun benim hoşuma gidiyor buda ayrı bir taraf. ... Ne bileyim, böyle büyük bir sallamasyon yönetim hiç bir firmada görülmez. Ki bundan sonra görülecekse bile görülmez
-
SSD her oyuna şart neredeyse artık. 500 gb SSD ile hangi oyunu oynasam ile düşüneceğim. Oyunların boyutlarıda az değil
-
Hocam Bethesda Starfield için vâd ettiklerinin yarısını gerçekleştirsin ben başarılı sayacağım. 😄
Çünkü inanılmaz detaylar olacağını, evrenin içinde kaybolacagımızı, uzay gemimizi dahi modifiye edebilmek için saatlerimizi harcayacağımızı, her gezegende farklı grupların olacağı, her birinin kendi içlerindeki çekişme, ittifak vs durumlarının farklı olacağı vs vs. Bütün bunların yarısı doğru çıksın BANA GÖRE yılın oyunu demektir 😀
Ancak her şeye rağmen eminim ki çıkışında optimizasyon sorunlu, bug glitch dolu olacak. Millet oyundaki hatalar silsilesinden videolar yapacak vs. Bethesda bu kolay kolay şaşırtmaz. Ama oyunları da modlarla yıllarca oynanır 🙂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Steamdan aldığımız oyunu Xbox üzerinden veya PC mağazasından aktif edip oynayabiliyor muyuz? Yoksa sadece Windows mağazasından alma da mı geçerli hem konsol hem pc de oynamak?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
20 sene önceki Freelancer da bunların çoğu vardı :) ütelik bug falanda yoktu
-
Sadece Windows mağazasından alırsan geçerli olur
Gamepassten indiren var mı toplam kaç gb iniyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Freelancer'de aslında yarım çıkmıştı. Chris Roberts'da az yalancı olmadığı için yok kendi ekonomisi olacak sistemlerin, siz karışmasanız bile ilerleyecek demişti. Aslında zaten Starfield'in dediklerini ayrı ayrı yapan çok oyun var ama işin arkasında büyük reklam kampanyaları oluca gemi customize etmeye bile insanlar coşuyor. Daha öncede dediğim gibi oyun kesin iyi olacaktır ama her yeni ekran kartı çıktığında her yeni telefon çıktığında ya da oyun duyurulduğu zaman insanların geçmişi unutması bana çok ilginç geliyor. Bu adam zamanında Oblivion için kendi kendine generate olan görevler bile inanılmaz olacak, öyle buraya gidin, şunu öldürün gibi olmayacak dedi olmadı. Fallout 3 için 300 sonu olacak dedi olmadı. Aynı Starfield için dediğini ya Morrowind ya Oblivion için dedi yok 200 tane özenle elle yapılmış zindan olacak dedi. Skyrim'deki AI gerçek insan gibi olacak dedi. Bunlar benim hatırladıklarım internette araştırsak daha da çıkacaktır. Hadi hiç birinin hatırlamıyorsunuz Fallout 76 için yok 4 kat daha detaylı olacak 4'den falan dedi. Ama yani Bethesda öyle bir şirket ki ilk duyuru videosunda bile beraber izlediğim arkadaşlarım yok ben bu oyunu 30 yıl oynarım, yok daha iyisi uzun süre gelmez deyip durdu. İyi bir oyun olacaktır fakat Baldurs Gate 3 gibi falan olacağını sanmıyorum. Zaten Fallout 4 bir RPG'den daha çok aksiyon oyunuydu ki videoda gördüğüm çatışmalar ortalama bir oyuna ait gibiydi. En basitinden gezegenlerde gideceğimiz bir aracımız olmaması, resources dışında anlamlı şeyler bulmayacağımızı gösteriyor. Böyle olduktan sonra isterse 400 isterse 500 gezegen olsun. İçi dolu olmadıktan sonra Ubisoft'da yapar yani 600 gezegen, nasıl AC haritalarını boş işler ile dolduklarını görüyoruz.
SSD konusunda teknik bir bilgim yok ama güçlü bir bilgisayar olduktan sonra çok bir şey fark edeceğini sanmıyorum. 2011'den beri SSD kullanıyorum sanırım eski kafalı olmaktan ya da alışkanlıklardan SSD'ye yüklediğim oyun sayısı sanırım 2011'den beri 3'ü geçmez. Şu anda da NVMe kullanıyorum yine içine oyun yüklü değil. En son Dead Space Remake her oyuna girdğinizde SSD'ye kurun diye özel uyarıyordu hatta SSD'ye kurmazsan adam değilsin gibi uyarılar geçiyor. Gayet normal Seagate HDD'me kurdum yine yükleme süresi bir şey çok hızlıydı. Tabi teknik boyutunu bilmiyorum ama son zamanlarda ortaya çıkan muhabbetler bana tamam ekran kartı, CPU sattırıyoruz da SSD'de sattırak gibi geliyor. Elbet avantajı olurda yani 'abee kesin kur' denecek bir farkını şu zamana kadar görmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2K -- 14 Ağustos 2023; 23:8:22 >
-
Tom Henderson'a göre bu hafta inceleme kodları dağıtılmaya başlanacak. Merakla beklemedeyim...
Tom Hendersontwitter“They go out later this week.”https://twitter.com/_Tom_Henderson_/status/1691188293008838656 -
Sonunda "oyun" ile ilgili bir haber. Ne zaman bildirim gelse konuya giriyorum acaba Steam preload mı açıldı, yeni bir haber mi var yoksa vs diye. Her seferinde çıkmamış oyunu eleştirenler, deneyimlememiş olanların yorumları. Yahu bir çıksın, ondan sonra istediğiniz kadar yerin ve gömün. Ama bir çıksın.
-
Bu oyunun cp77 gibi patlama ihtimali yok. Sebeplerine gelince ;
Cp77 çıkmadan önce de demiştim, boşa hype yapıyorsunuz bu firmanın yaptığı tek iyi oyun witcher 3. Onu baz alıp harika oyun beklemeyin demiştim, oyun tam bir fiyasko çıktı. Bakın cp77de problem buglar falan değildi. Onlar çözülebilecek şeylerdi ki çözüldü de. O oyundaki problem, firmanın sunmak için reklam yaptığı hiçbir şeyin ama hiçbir şeyin oyunda yer almamasıydı. Yoksa oyun hikaye anlamında güzel, buglar düzeldikten sonra oynadım ama o kadar yani. İnsanın ne açık dünyada gezesi geliyor ne bir şeyler yapası çünkü hiçbir şey yok , bomboş dünya.
Ancak, bu oyun da muhtemelen performans anlamında patlayacak ve çok büyük optimizasyon sorunuyla gelecek diye düşünüyorum çünkü arkasında amd varmış.. he oyun güzel olur kötü olur bilemeyiz ama zaten firma tanıtımını yaparken çok uçuk kaçık şeyler sunmadı o yüzden üzeceğini düşünmüyorum.
Ama.. ama kardeşim şu oyun motorunu artık değiştirin ya? Olm açık dünya oyun yapıyorsun taşıt yok, utanmadan motorumuz bunu desteklemiyor diyorsun. Kanka o zaman başka motor üret ya da kullan?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oyun yarın xbox ve pc gamepass için önyüklemeye açılıyor,Steam ise 30 ağustos
-
Shinobi602twitter“Starfield | New Details -There is a jail system -Recruit 20+ crew members -You can buy/own homes in different cities -You can hide illegal contraband on your ship with unique ship modules -Various options for pacifist players (dialogue, non-lethal weapons, etc) Via Discord Q&A”https://twitter.com/shinobi602/status/1691869862514114717?s=20
skyrimdeki hapis sistemi dönüyormuş:D acaba bi gezegende olay çıkarıp tüysek ,bi süre sonra geri gelsek ne olacak oralarda:D
normalde gamepass ile oynarım diyordum ama bu oyuna gelecek modları hayal ettim :D steamden sipariş verdik bakalım
-
Kaçma imkanı ya da rüşvet olayı olacağına göre çokta sorun olmaz
-
pc mi ? ya da pc de de o kadar gerekir mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilonsahiden -- 17 Ağustos 2023; 14:59:40 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X